University College Dublin

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Irlannin globaali yliopisto

Yli 160 vuotta koulutusta

UCD on yksi Euroopan johtavista tutkimusintensiivisistä yliopistoista; ympäristö, jossa perustutkintokoulutus, maisteri- ja tohtorikoulutus, tutkimus, innovaatio ja yhteisön sitoutuminen muodostavat dynaamisen toiminnan.

Perustamisestaan lähtien yliopisto on antanut ainutlaatuisen panoksen modernin Irlannin luomiseen, joka perustuu onnistuneeseen yhteistyöhön irlantilaisen yhteiskunnan kanssa kaikilla tasoilla ja kaikilla toiminta-alueilla. UCD: n kansainvälinen asema on kasvanut viime vuosina; se on tällä hetkellä maailman korkeimpien 1 prosentin korkeakoulujen joukossa. UCD on myös Irlannin maailmanlaajuisesti sitoutunein yliopisto, jossa on yli 30000 opiskelijaa 136 maasta, mukaan lukien lähes 4000 opiskelijaa Irlannin ulkopuolella. Yliopiston pääkampuksella Dublinissa on laaja 133 hehtaarin kokoinen puistoalue ja se tarjoaa maailman johtavia palveluita, kuten UCD O'Brienin tiedekeskus, UCD Sutherlandin oikeustieteellisen korkeakoulun, UCD Lochlan Quinnin kauppakorkeakoulun, UCD Moore Business Centerin UCD-opiskelijakeskus.

Irlannin suurimpana yliopistona, jolla on suuri vahvuus ja tieteenalojen monimuotoisuus, UCD ymmärtää tehtävänsä myötävaikuttaa Irlannin kukoistamiseen tutkimalla ihmisiä, yhteiskuntaa, yrityksiä, taloutta, kulttuuria, kieliä ja luovaa taidetta sekä tutkimalla ja innovaatioita. Yliopiston strategiassa 2020--2024 Nouseminen tulevaisuuteen hahmotellaan tavoitteet ja tärkeimmät strategiset aloitteet, jotka on asetettu UCD: n vision saavuttamiseksi tälle aikakaudelle.

Globaalien haasteiden ratkaiseminen: tutkimus ja innovaatio UCD: ssä

Tutkimus ja innovaatiot ovat dynaamisen talouden, tietoon perustuvan yhteiskunnan ja elävän kulttuurin keskeisiä vetureita. UCD: n tutkimus- ja innovaatiovalikoima kattaa yksittäiset tutkijat, tutkimusryhmät, aloittelevat yritykset ja laajan yhteistyön teollisuuden ja muiden kumppaneiden kanssa. Tutkimusta tehdään yliopiston jokaisella laajalla tieteenalalla ja monitieteisissä tutkimusohjelmissa, jotka vastaavat maailmanlaajuisiin haasteisiin.

Vuosina 2018/19 UCD-tutkijat saivat 153 miljoonaa euroa tutkimusapurahoja kansallisilta ja kansainvälisiltä rahoitusvirastoilta, yrityksiltä ja säätiöiltä. Vuosien 2009/10 jälkeen UCD-tutkijat ovat saaneet yli miljardi euroa tällaisia apurahoja. Heidän tutkimuksensa tukee kansallisia tutkimus- ja teknologiainstituutteja ja -keskuksia, mukaan lukien SFI: n rahoittama tietojen analysointikeskus, Irlannin soveltavien geotieteiden tutkimuksen keskus (iCRAG), biotalouden tutkimuskeskus (BEACON) ja I-Form Advanced Manufacturing Research Center.

UCD on saavuttanut kansallisesti johtavan menestyksen monissa arvostetuimmissa eurooppalaisissa palkinnoissa, mukaan lukien Euroopan tutkimusneuvosto ja Marie Sklodowska-Curie.

Viimeisen vuosikymmenen aikana UCD-tutkijat ovat kasvattaneet kansainvälisen kirjallisuuden vuotuista lukumäärää 40% ja kirjoittaneet yhteensä yli 31 000 artikkelia. 54% kirjoituksista oli kirjoitettu yhdessä yli 130 maan tutkijoiden kanssa. Muut tutkijat viittaavat näihin artikkeleihin nopeudella, joka on 71% maailman keskiarvoa korkeampi.

Irlannin johtajana innovaatioiden, teknologian siirron ja kaupallistamisen alalla UCD: n sitoutuminen innovaatioihin ja yrittäjyyteen tunnustaa aktiivisen osallistumisen ja yhteistyön merkityksen huippututkimus- ja kehitystuotteiden hyödyntämiseksi. Innovaatioiden tukena ovat NovaUCD - uusien yritysten ja yrittäjien keskus ja NexusUCD - teollisuuden kumppanuuskeskus. Vuodesta 2003 lähtien UCD on tarjonnut tukea yli 360 yritykselle ja alkuvaiheen yrityksille palvelujen ja tukien kautta yliopistossa, NovaUCD: n kautta sekä NovaUCD: n ylläpitämien ja hallinnoimien liiketoiminnan tukiohjelmien kautta.

Koulutuksen huippuosaamisen määrittely: Opetus ja oppiminen UCD: ssä

UCD on Irlannin ensiluokkainen yliopisto, joka on johtava ensisijaisten sovellusten sovelluksissa Irlannissa vuosi toisensa jälkeen. Ensimmäisen vuoden retentioaste on 94%. Viimeisten kolmen vuoden aikana UCD on sijoittunut Irlannissa tutkinnon suorittaneiden työllistettävyyden ykköseksi (QS Graduate Employability Rankings 2018, 2019,2020).

UCD on maailmanlaajuisesti tunnustettu huippuosaamisesta opetuksessa ja oppimisessa - 14 aihetta sijoittuu maailman 100 parhaan joukkoon (QS World University Ranking by Subject 2019). Tätä opetuksen laatua täydentää korkea tuki. Jokaiselle tulevalle ensimmäiselle vuodelle on määrätty vertais mentori, ja jokaiselle ohjelmalle on opiskelijaneuvoja.

UCD on sijoittunut Irlannin ykköseksi Yhdysvaltain News & World Reportin parhaissa kansainvälisissä yliopistoluokituksissa ja on Sunday Timesin vuoden 2020 yliopisto.

UCD on myös Irlannin johtava jatko-opinnoissa yli 9500 jatko-opiskelijan kanssa. joista lähes 20% on jatko-opiskelijoita. 1611 tohtorikoulutettavaa hyötyy jäsennellystä tohtoriohjelmasta sekä UCD: n tutkimusjohtoisesta koulutuskulttuurista.

Oppimistuloksiin perustuvan modernin, modulaarisen koulutuksen UCD Horizons -järjestelmän mukaan 50% opiskelijoista vie moduuleja oppiaineidensa ulkopuolelle.

Sitouttaminen maailmanlaajuisesti

UCD: n maailma ulottuu kampuksen, kaupungin ja rajojen ulkopuolelle. UCD-opiskelijat ja maailmanlaajuinen verkosto, joka koostuu 279 000 alumnista, hyötyvät UCD-koulutuksesta, jonka avulla he voivat menestyä ja osallistua yhä globaalimpaan yhteisöön. Irlantiin saapuvien kansainvälisten opiskelijoiden ykköskohteena on "kohdekorkeakoulu", ja UCD: n 8428 ulkomaalaista opiskelijaa on 29% opiskelijakunnasta, kun taas kansainväliset tutkijat muodostavat 30% UCD: n tiedekunnasta.

UCD tarjoaa 400 opiskelijavaihto-kumppanuusyliopistoa, ja se tarjoaa laajat globaalit opiskelumahdollisuudet ja on mukana kumppanuuksissa, mukaan lukien sellaiset verkostot kuin Universitas 21, Worldwide Universities Network (WUN), UNICA ja EUA.

UCD-asiantuntemus on tunnustettu maailmanlaajuisesti, ja sillä on kansainväliset akkreditoinnit UCD-tutkinnoille maailman johtavilta eläinlääketieteen, arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin, alue- ja kaupunkisuunnittelun sekä tekniikan ammattikunnilta. UCD Michael Smurfit Graduate Business School on yksi alle 60 koulusta maailmanlaajuisesti, ja sillä on kolminkertainen akkreditointi Yhdysvalloista, Euroopasta ja Ison-Britannian akkreditointielimistä, ja kansainvälisen johtamisen maisteria pidetään nyt maailman seitsemänneksi. Financial Times Global Master johtamisluokituksessa 2019.

UCD-tiedekunta tekee kansainvälistä tutkimusyhteistyötä jakamalla ja myötävaikuttamalla maailmanlaajuiseen tietopankkiin. Tämän maailmanlaajuisen sitoutumisen laajentamiseksi UCD on kehittänyt UCD: n globaalikeskusten verkoston Pohjois-Amerikassa, Arabiemiirikunnissa, Intiassa, Kiinassa ja Malesiassa. jokainen tarjoaa tutkimus- ja koulutusyhteyksien keskuksen opiskelijoille, tiedekunnalle, alumneille ja yhteistyökumppaneille.

UCD numeroiden mukaan

 • 1 Sijoitus maailman korkeimpien korkeakoulujen 1 prosentin sisällä
 • 29 Kansainvälisten opiskelijoiden osuus
 • 30 Kansainvälisen henkilöstön osuus
 • 32 Aliedustettujen kohorttien opiskelijoiden prosenttiosuus
 • 64 Ei-valtiovarainrahoituksen prosenttiosuus
 • 133 hehtaaria, jotka muodostavat metsämaan kampuksen
 • 136 Kansalaisuuksien lukumäärä ylioppilaskunnassa
 • 520 miljoonan euron vuotuinen liikevaihto
 • Ulkopuolisesti rahoitetussa tutkimuksessa voitettiin 574 miljoonaa euroa viimeisen viiden vuoden aikana
 • 1611 Tohtorikoulutettavien määrä
 • 1727 akateeminen henkilökunta (kokopäiväiset ekvivalentit)
 • 1920 tukihenkilöstö (kokopäiväiset vastineet)
 • 1854 John Henry Newmanin perustama vuosi
 • 3984 Kansainvälisten opiskelijoiden määrä ulkomailla
 • 8428 Kansainvälisten opiskelijoiden lukumäärä pääkampuksella
 • 9645 Jatko-opiskelijoiden määrä
 • 9 763 Palkintojen määrä vuosittain
 • 33285 Opiskelijoiden kokonaismäärä (mukaan lukien ulkomaiset operaatiot)
 • 167 177 neliömetriä tiedettä, tekniikkaa ja innovaatioihin liittyviä tiloja
 • 279000 alumnia 169 maassa
 • 1900000 Arvioitu määrä vuotuisia vierailuja kirjastotiloihin

Huomautus:

Opiskelijoiden ja henkilökunnan numerot liittyvät lukuvuoteen 2018/19.

141260_17979-20201002-115509-small_lake_on_campus.jpgUniversity College Dublin","author_url":"","source":""}" alt="141260_17979-20201002-115509-small_lake_on_campus.jpg" />

Yli 160 vuoden perintö

Alun perin nimellä Katolinen yliopisto Irlannissa ja myöhemmin Kuninkaallisena yliopistona, yliopistosta tuli UCD vuonna 1908 ja Irlannin kansallisen yliopiston (NUI) muodostava korkeakoulu. Vuonna 1997 UCD: stä tuli itsenäinen yliopisto NUI: n löysässä liittovaltion rakenteessa, ja UCD-opiskelijoille myönnetään Irlannin kansallisen yliopiston tutkinnot.

UCD on ollut merkittävä tekijä modernin Irlannin luomisessa. Monet UCD-opiskelijat ja henkilökunta osallistuivat taisteluun Irlannin itsenäisyyden puolesta, ja yliopisto on tuottanut lukuisia Irlannin presidenttejä ja Taoisigh'n (pääministerit) Irlannin liike-, ammatti-, kulttuuri- ja urheilujohtajien sukupolvien lisäksi. UCD: n tunnettujen tutkinnon suorittaneiden joukossa ovat kirjailijat (Maeve Binchy, Emma Donoghue, Roddy Doyle, Flann O'Brien, Marina Carr, Colm Tóibín), näyttelijät (Gabriel Byrne, Brendan Gleeson, Amy Huberman), ohjaajat (Neil Jordan, Jim Sheridan) ja urheilutähdet, kuten irlantilainen rugby-kapteeni Brian O'Driscoll, sprinttiesteinen urheilija Derval O'Rourke ja entinen Manchester Unitedin ja Irlannin kapteeni Kevin Moran. Ehkä tunnetuin kaikista valmistuneista on kirjailija James Joyce, joka valmistui kandidaatin tutkinnosta yliopistossa vuonna 1902.

UCD-strategia 2020--2024

Tutkimuksemme, koulutuksemme ja monien tapojen kautta olla vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa yliopistoilla on tärkeä rooli näinä häiritsevinä aikoina. UCD: llä meillä on sekä mahdollisuus että velvollisuus varmistaa, että kaikessa mitä teemme ja sanomme, edistämme Irlannin ja maailman kukoistamista.

Menneisyyden perinteiden pohjalta olemme tulevaisuuden yliopisto, yhdistetty ja yhdistävä, sitoutunut ja sitoutuva, sitoutunut kestävään tulevaisuuteen, joka on rakennettu terveelle biosfäärille.

Annamme panoksen tähän kestävään tulevaisuuteen valmistuneiden, tutkimuksemme ja liiketoimintamme kautta. Kun kaupalliset toimet hoidetaan yhä enemmän sähköisesti, ihmisen toiminta pyörii yhä enemmän luovuuden, strategisen ja kriittisen ajattelun, ongelmanratkaisun ja viestinnän ympärillä.

Vastaamme näihin keskeisiin suuntauksiin innovatiivisesti ja ennakoivasti hyväksymällä neljä UCD: n strategista teemaa, jotka läpäisevät kaiken, mitä teemme instituutiona, ohjaamalla opiskelijoiden, tutkimuksen ja yliopistoyhteisön kehitystä.

Varmistamme, että jokaisella yhteisön jäsenellä on mahdollisuus hyödyntää kaikki potentiaalinsa, ja otamme huomioon tasa-arvon, monimuotoisuuden ja osallisuuden periaatteet, jotta ketään ei suljeta pois.

Viimeisen viiden vuoden aikana UCD on edistynyt merkittävästi kohti UCD-strategian 2015--2020 tavoitteita. Olemme saavuttaneet parannuksia opiskelijoiden tyytyväisyydessä; tutkimuksen laatu, määrä ja vaikutus; opiskelijoiden ja tiedekunnan suhde sekä sukupuolten tasa-arvo. Merkittäviä saavutuksia on saavutettu sitoutumisen alalla, joka on strategian keskeinen teema. Olemme nähneet alumnien sitoutumisen, teollisuuden sitoutumisen ja maailmanlaajuisen sitoutumisen lisääntyneen huomattavasti ja hyväntekeväisyystuen merkittävän lisääntymisen. Nämä saavutukset, jotka on tehty Irlannin yliopistojen vähentyneen julkisen rahoituksen taustalla, mahdollistivat valtiovarojen ulkopuolella olevien tulojen rakentamisen.

Viimeisen strategian aikana siirrymme viiden vuoden suunnitteluhorisonttiin, jossa opiskelija- ja tiedekuntaennusteemme pidennettiin kymmeneen vuoteen, mikä ilmoitti strategisen kampuksen kehityssuunnitelman. Hyväksyimme rahoitusstrategian, jonka mukaan opiskelijoiden ja tiedekuntien suhde pienenee ja infrastruktuuritarpeemme otetaan huomioon tämän strategian aikana. Siksi useat tämän strategian toteuttajat ovat jo hyvin kehittyneitä. Useat viimeisen strategian tavoitteet on saavutettu huomattavasti, kun taas toiset, jo saavutettu merkittävää edistystä, ovat edelleen ajan tasalla ja ne on säilytetty tässä päivitetyssä strategiassa.

UCD: n edistyminen viimeisen viiden vuoden aikana on kunnia kaikille yliopistoyhteisömme jäsenille sekä kumppaneillemme ja tukijoillemme. Odotamme jatkuvaa tukeasi UCD: lle aloittaessamme tämän seuraavan luvun todella poikkeuksellisen yliopiston historiassa.

Ydinlausunnot

Tavoitteenamme on myötävaikuttaa Dublinin, Irlannin, Euroopan ja maailman kukoistamiseen tutkimuksemme ja apurahamme huippuosaamisen ja vaikutusten, tutkinnon suorittaneiden laadun sekä kansallisen ja maailmanlaajuisen sitoutumisen kautta. tarjoamalla tukeva yhteisö, jossa jokaisella yliopiston jäsenellä on mahdollisuus hyödyntää kaikki potentiaalinsa.

Mottomme ovat

 • Ad astra 'tähtiin': Heijastaa pyrkimyksiä saavuttaa ja menestyä.
 • Cothrom na féinne 'reilu peli': Heijastaa sitoutumistamme oikeudenmukaisuuteen ja tasa-arvoon.

Visio vuodelle 2024 on seuraava:

Irlannin globaalina yliopistona UCD nousee tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin seuraamalla neljää strategista teemaa: Kestävän globaalin yhteiskunnan luominen; Muuntaminen digitaalisen tekniikan avulla; Terveellisen maailman rakentaminen; ja ihmiskunnan voimaannuttaminen. Nämä strategiset teemat muokkaavat tutkimusta, opetusta ja oppimista sekä tapaa, jolla käyttäydymme ja toimimme yhteisönä ja instituutiona.

Tulemme olemaan todella globaaleja kattavalla tieteenalallamme, tutkimuksen ja innovaatioiden ulottuvuudessa ja vaikutuksissa, kokonaisvaltaisessa koulutuskokemuksessamme, yliopistoyhteisömme monimuotoisuudessa ja yhteistyössä kaikkien yhteiskunnan alojen ja kaikkien alueiden kanssa maailman. Olemme erottamiskykyisiä vieraanvaraisessa ja osallistavassa yhteisössämme, sitoutumisessamme innovaatioihin ja oikeudenmukaisuuteen sekä ketteryyteen. Tuomme Irlantiin maailman parhaat puolet ja Irlannin parhaat puolet, sen erilliset kulttuurit mukaan lukien, maailmalle.

UCD on jatkossakin erinomainen tutkimusintensiivinen yliopisto, jolla on maailmanlaajuinen asema ja vaikutus ja jossa huomattava, monipuolinen ja osallistava tiedeyhteisö, opiskelijat, tiedekunnat ja henkilökunta työskentelevät yhteistyössä Irlannin ja maailman kehityksen edistämiseksi.

Valmistuneillemme kyllästyy tieto menneisyydestä, heidän on kyettävä kriittisesti kuulustelemaan nykyisyyttä ja kuvittelemaan ja toteuttamaan tulevaisuutta. Opiskelijalähtöisen ja tutkimuslähtöisen, kokonaisvaltaisen ja syvällisen koulutuskokemuksen avulla he saavat käyttöönsä tarvittavat tiedot, taidot, kokemuksen ja asenteet kukoistamaan nykyisissä ja tulevissa irlantilaisissa ja globaaleissa yhteiskunnissa.

Keskeiset tavoitteemme

 • Perustavoitteet 1: Paranna tutkimuksen, apurahojen ja innovaatioiden laatua, määrää ja vaikutusta.
 • Perustavoitteet 2: Tarjoa osallistava koulutuskokemus, joka määrittelee kansainväliset parhaat käytännöt ja valmistaa tutkinnon suorittaneita menestymään nykyisissä ja tulevissa yhteiskunnissa.
 • Keskeiset tavoitteet 3: Jatketaan sitoutumisen rakentamista paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.
 • Perustavoitteet 4: Houkuttele, pidä yllä ja kehitä erinomainen ja monipuolinen opiskelijaryhmä, tiedekunta ja henkilöstö.

141261_17979-20201002-115521-Copy_of_campus_view_from_Noah_s_.jpgUniversity College Dublin","author_url":"","source":""}" alt="141261_17979-20201002-115521-Copy_of_campus_view_from_Noah_s_.jpg" />

Sijainnit

Dublin

Osoite
University College Dublin,
Belfield

Dublin, Dublinin kreivikunta, Irlanti

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin