Lue virallinen kuvaus

Tietoja IUA: sta

Iceland University of the Arts on itsehallintoelin, joka tarjoaa korkeakoulutusta kuvataiteessa, teatterissa, tanssissa, musiikissa, suunnittelussa, arkkitehtuurissa ja taidekasvatuksessa.97834_97705_DSCF7410.JPG

Rooli ja tavoitteet

Iceland University of the Arts rooli on kannustaa edistyksellistä ajattelua taiteessa ja edistää innovointia ja kehitystä eri aloilla. IUA tarjoaa korkeakoulutason taiteen koulutusta ja välittää sekä taitoa että ammattitaitoa islantilaiselle yhteiskunnalle. Se toimii globaalissa ympäristössä ja mittaa itseään akateemien suhteen, jotka ylistävät naapurimaiden taideopetusta.

Kolme pääarvoa ohjaavat IUA: n keskittymistä ja suuntaa kaikessa toiminnassaan:

  • Uteliaisuus
  • Ymmärtäminen
  • rohkeus

Uteliaisuus kehottaa meitä esittämään kysymyksiä ja etsimään uusia lähestymistapoja, ratkaisuja ja vastauksia. Häivytämme nämä vastaukset ja pyrimme ymmärtämään, mikä on meille vierasta. Ymmärtämällä ja kouluttamalla kehitämme vaadittuja kykyjä ja taitoja. Tällä tavalla voimme vahvistaa rohkeutta seurata uskomuksiamme ja taiteellista näkemystämme läpi.

yhteistyö

Iceland University of the Arts korostaa yhteistyötä muiden maan korkeakoulujen ja muiden instituutioiden ja yritysten kanssa. Sen yhteistyökumppanit ovat Islannin yliopisto, Reykjavikin yliopisto, Islannin maatalousyliopisto, Bifröstin yliopisto, Reykjavikin taidemuseo, Islannin kansallisgalleria, Living Art Museum, Ísafjördur-musiikkikoulu, Skaftfellin kulttuurikeskus, Islannin sinfonia Orkesteri, Islannin ooppera, Salur-musiikkitalo, Caput, Reykjavikin kaupungin teatteri, Kansallisteatteri, Akureyri-teatteri, Islannin tanssiryhmä, Reykjavikin taiteen festivaali ja RÚV-kanava.

Iceland University of the Arts on aktiivinen kansainvälisen yhteistyön osanottaja. IUA on tehnyt kahdenvälisiä sopimuksia noin 120 korkeakoulujen kanssa Euroopassa Erasmus-ohjelman kautta. NordPlusissa yliopisto tekee yhteistyötä Pohjoismaiden ja Baltian alueen noin 90 taiteen korkeakoulun kanssa. Valmistellaan yhteistyötä Aasian taidekoulujen kanssa, mukaan lukien Kiina, Japani ja Thaimaa. Opiskelijat voivat siis suorittaa osa opinnoistaan ​​ulkomaalaisissa paikoissa. Yleensä opiskelijavaihto kestää yhden lukukauden. Suuri osa valuutanvaihtoopiskelijoista opiskelee myös Iceland University of the Arts , ja lukuisat ulkomaiset vierasopettajat opettavat yliopistoa pitempään tai lyhyemmiksi ajanjaksoiksi.

johto

Iceland University of the Arts on itsehallintoelin, joka tarjoaa korkeakoulutusta kuvataiteessa, teatterissa, tanssissa, musiikissa, suunnittelussa, arkkitehtuurissa ja taidekasvatuksessa. IUA: n toiminta on kolminkertainen: yhteinen johto, yliopisto-osastot ja tukiosasto / yhteishallinto.

IUA: n hallitus on korkein päätöksentekoelin ja valvoo kaikkia yleisiin koulutoimiin liittyviä asioita. Se palvelee IUA: n etuja ja varmistaa sen toimivan asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Hallitus vastaa laitoksen hallinnosta, rahoituksesta ja omaisuudesta, määrittelee lukukausimaksut ja nimittää rehtorin.

Rehtori toimii hallituksen puolesta toimimaan IUA: n toiminnassa ja hallinnossa, ja hänellä on lopullinen vastuu. Rehtori vastaa siitä, että käytännöt toteutetaan yliopiston asettamien tehtävien, tavoitteiden ja standardien mukaisesti erityisesti opetussuunnitelman ja opetuksen osalta. Rehtori johtaa IUA: n johtokunnan ja akateemisen neuvoston kokouksia ja kutsuu Akatemian foorumin kokoukseen. Rehtori toimii myös IUA: n tiedottajana.

Johtokunta on IUA: n johtohenkilöstön yhteistyöfoorumi. Neuvosto käsittelee yksiköiden ja tukiryhmien yhteisiä huolenaiheita ja tukee rehtoria laitoksen päivittäisessä toiminnassa.

Akateeminen neuvosto on yhteistyöfoorumi IUA: n hallinnoijille, ohjaajille ja opiskelijoille. Neuvosto keskustelee yliopiston ammatillisista normeista, työn laadusta ja tuloksista sekä tukee rehtoreita ja johtohenkilöitä akateemisten päätösten tekemisessä.

IUA-foorumi on avoin tapa keskustella IUA: n ammattiasioista sekä akateemisesta politiikasta. Rehtori ja hallitus voivat pyytää lausuntoaan kaikista koulujen toiminnoista ja kehityksestä. IUA Forum pidetään vähintään kerran vuodessa.

Ohjelmien opetuskielet:
  • Englanti
  • Islantilainen

Tämä koulu tarjoaa myös:

Johtamiskurssit

Iceland University of the Arts

Uuden yleisön musiikkiopettaja ja innovatiiviset käytännöt tarjoavat tulevia ammattitaitoisia muusikoita, joilla on tietoa ja taitoja taiteellisesti joustaviksi harjoitta ... [+]

Uuden yleisön musiikkiopettaja ja innovatiiviset käytännöt tarjoavat tulevia ammattitaitoisia muusikoita, joilla on tietoa ja taitoja taiteellisesti joustaviksi harjoittajiksi, jotka pystyvät sopeutumaan monenlaisiin yhteiskunnallisiin yhteyksiin.

Ohjelma kohdistaa korkean tason taitoja, jotka haluavat tavoittaa uusia yleisöjä oppimalla kehittää ja johtaa luovia projekteja erilaisissa taiteellisissa, yhteisöllisissä ja monialaisissa olosuhteissa. Tämän tuloksena he kehittävät johtamistaitojaan ja yhteistyökäytäntönsä erilaisissa taiteellisissa ja sosiaalisissa yhteyksissä.

Mestari on yhteistyökumppaniohjelma, jonka tarjoavat useat korkeakouluopetuksen laitokset Euroopan maista. Opiskelijat hakevat jonkin osallistuvan oppilaitoksen isäntälaitokseksi, joka myös myöntää tutkinnon. He voivat valita osan opinnoistaan ​​jossakin muussa oppilaitoksessa tai muulla vaihtoehdolla, jonka ohjelma sopii, riippuen heidän tarpeistaan ​​ja harjoittelusta.... [-]

Islanti Reykjavík
Request Info
Englanti
Full-time
2 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi

MA

Iceland University of the Arts

MA Design: Explorations ... [+]

MA Design: Explorations

Tämän henkilökohtaisen näkemyksen kääntämiseksi MA-suunnitteluohjelma pyytää sinua realisoimaan ja esittämään mahdolliset realiteetit asiaankuuluvien tiedotusvälineiden kautta: esimerkiksi kehittämällä teollisuuden käsite, ehdottamalla uutta aistinvaraista kokemusta tai luomalla kuvitteellinen skenaario tulevalle todellisuudelle. Käyttämällä sekä todellisia että kuvitteellisia suunnittelustrategioita pyrimme rakentamaan eettistä tietoisuutta, muodostamaan vuoropuhelua nykyaikaisen kulttuurin kanssa.

Sinulla on käytössään käytännön ja median tiloja. Ohjelman avulla kehität oman työprosessin käyntejä, tapaamisia asiantuntijoiden kanssa, tutustumiskäyntejä ja yhteistyötä. Sinä osallistut julkaisuihin ja näyttelyihin ja kehität verkkoalustoja projektien sovitteluun.... [-]

Islanti Reykjavík
Request Info
Englanti
Full-time
2 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi
Iceland University of the Arts

Kansainvälinen MA-ohjelma Islannin taiteenakatemiassa tukee yksilöllistä ja progressiivista taidekäytäntöäsi. Taideharjoitus ja -tutkimus korostuvat nykyaikaisen taiteen ... [+]

Kansainvälinen MA-ohjelma Islannin taiteenakatemiassa tukee yksilöllistä ja progressiivista taidekäytäntöäsi. Taideharjoitus ja -tutkimus korostuvat nykyaikaisen taiteen kontekstien monimutkaisuuden ymmärtämiseksi. Etsimme joustavuutta ja erikoistumista materiaaleihin ja menetelmiin, joiden avulla pystyt pystyttämään itsesi, kritisoimaan ja haastamaan alan ongelmia ja tilanteita.

Liityt taiteelliseen ja henkiseen yhteisöön, joka on sitoutunut nykytaiteeseen ja taidekasvatukseen. Sinut sijoitetaan Reykjavikin kaupunkiin lähelle kasvavaa, mutta elävää taidetta-kohtaus, joka ulottuu monenlaisiin taideteoksiin. Yksi Islannin taiteen akatemian ainutlaatuisista ominaisuuksista on opiskelijoiden läheisyys muihin taiteen tieteenaloihin. Yhteistyötä kannustetaan eri taiteen eri aloille yksilöllisesti sekä työpajojen ja erityishankkeiden kautta.... [-]

Islanti Reykjavík
Request Info
Englanti
Full-time
2 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi
Iceland University of the Arts

Musiikkikoon Masters-ohjelma antaa opiskelijalle keinot perustaa ja kehittää erikoisalaa säveltäjänä. Painopisteenä on se, että opiskelija voi tutkia, kehittää ja kehittä ... [+]

Musiikkikoon Masters-ohjelma antaa opiskelijalle keinot perustaa ja kehittää erikoisalaa säveltäjänä. Painopisteenä on se, että opiskelija voi tutkia, kehittää ja kehittää henkilökohtaista persoonallisuutta.

Pääaineen lisäksi opiskelija voi mukauttaa opinto-ohjelmaa. Opiskelija voi valita musiikkiteologian, musiikkiteorian, sähköakustiikan, instrumentaation / orkestroinnin ja monitieteisten opintojen moduuleista oman alansa tukemisen. Opiskelija osaa kehittää opiskelijan ammattitaitoa myös yrittäjyyden ja projektinhallinnan moduuleista.

Ohjelman aikana opiskelijan sävellyksiä suorittavat ammattitaiteilijat ja yhtyeet, jotka ovat erikoistuneet nykyajan musiikkiin. Vuodesta 2015 lähtien Caput New Music Ensemble on toiminut residenssinä. Osasto työskentelee myös Ensemble Adapterin, Siggi String Quartetin, Hljómeykin ja Spilmenn Ríkínisin kanssa.... [-]

Islanti Reykjavík
Request Info
Englanti
Full-time
2 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi
Iceland University of the Arts

Tämä kaksitoista kuukautta kestävä Master-ohjelma on kysymysperusteinen tutkimus, joka tukee suorituskykyyn liittyvien taiteilijoiden ja taiteen ammattilaisia ​​kokeilema ... [+]

Tämä kaksitoista kuukautta kestävä Master-ohjelma on kysymysperusteinen tutkimus, joka tukee suorituskykyyn liittyvien taiteilijoiden ja taiteen ammattilaisia ​​kokeilemaan ja kehittämään harjoittajina ja tutkijoina tiukalla mentoroinnilla, laaja-alaisilla työpajoilla ja kohtaamisilla johtavien taiteilijoiden, ajattelijoiden ja kuraattoreiden kanssa ympäri maailmaa. sekä intensiivinen peer-to-peer -vaihto.

Yli kolmen lukukauden aikana taiteilijat astuvat ympäristöön, joka pyrkii laajentamaan ja syventämään omaa käytäntöään - sekä kykyään kehittää tätä käytäntöä.

Master-ohjelma vie jokaisen kirjoittuneen taiteilijan käytännön tutkimuksen lähtökohdaksi, ja sellaisenaan odotetaan, että jokainen opiskelija taiteilija astuu kurssiin suorituskykyyn liittyvään projektiin, jonka hän haluaa kehittää ja toteuttaa 12 kuukauden aikana. Hankkeen tulisi olla kiinnostuneita heidän eduistaan, kysymyksistään ja huolenaiheistaan ​​taiteilija - ja hyödyntää heidän aiempaa taiteellista käytäntöään.... [-]

Islanti Reykjavík
Request Info
Englanti
Full-time
3 lukukaudet
Kampus
Lue lisää suomeksi