Università degli Studi della Basilicata

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Yliopisto perustettiin vuonna jälkimainingeissa tuhoisan maanjäristyksen 1980. 23. marraskuuta, ravista kymmenennen asteen Mercallin asteikon (suuruusluokkaa 6,9) hän tuhosi Campanian ja Basilicatan aiheuttaen 2914 kuolemantapausta. Maanjäristys seurasi väliintulon valtion varten prosessin alueiden jälleenrakentamisesta vaikuttaa maanjäristyksen suostumuksella lain 219 1981, mikä oikeastaan ​​oli yliopistomme projekti.

"Siksi juhlimme vuosittainen dies Academicus 23 marraskuu vuosittain, koska yliopisto on kansan Lucaniassa merkki uudestisyntyminen ja ylösnousemuksen, loistava paluu elämään, tietoinen toivoa kohti parempaa tulevaisuutta." (Cosimo Damiano Fonseca, yliopiston rehtori Basilicatan, tervetuloa osoite, kun paavin vierailua, 1991) Itse asiassa periaate perustaminen yliopiston Basilicatan palaa edelliseen vuosikymmeneen. Juuri muodostunut alue Basilicatan Kirkkoja seikka Formez (koulutuskeskus ja tutkimuksia varten Etelä-Italia) 09 marraskuu 1971 esitutkimus, joka toteutettiin erityisen työryhmän ja toimitetaan 13 helmikuu 1973.

Mutta se oli vasta 1980 maanjäristyksen ja lakeja 1981 hanke oli todellista ja merkittävää vauhtia. Alkio yliopiston, itse asiassa, on suljettu EY 39 45 Lain 219. Erityisesti on 39 loivat ensimmäisen kiven Virtual: "Alkaen lukuvuonna 1982-1983 ja" asettaa State University Basilicatan perustuvat tutkimukset vallassa ".

Välittömästi sen jälkeen he lähtivät menettelytavoissamme sietää akateemista rakennetta, mistä sääntelyn kannalta, hallintoon ja logistiikkaan.

'Rakennus prosessi "Yliopisto siirtyy sitten 27 huhtikuu 1982, perustamalla teknisen ja hallinnollisen komitean (joka koostuu alueen, opetus- ja poliitikkojen Lucan), päästä 21. heinäkuuta 1982 vihkiäisissä päivä akateemisen senaatin Roomassa päämaja pääosaston korkeakoulutuksen. Marraskuun 1. päivästä 1982 puheenjohtajavaltiot komitean ja senaatin otettiin Cosimo Damiano Fonseca, ensin yliopiston rehtori Basilicatan (kantaa hän toimi vuoteen lukuvuonna 1993-1994). 30. elokuuta 1983 perussäännön uuden Lucan yliopiston hyväksyttiin asetuksella presidentin Tasavallan: teknis-tieteellinen komitea, joka laati hänelle kuuluivat Sabino Cassese, Giovanni Marongiu, Junius ja Sergio Luzzatto Zoppi.

neljä tiedekuntaa ovat vakiintuneita (maatalous, Engineering, Science, kirjallisuus) yhdeksän koulutusohjelmissa. vesirakennus edusti innovaatio koulutukseen tarjonnan skenaario, johon lisättiin toinen innovaatio tieteen opetusta, että alue: maaperän suojeluun ja maankäytön suunnittelussa. Marraskuun 23. päivänä 1983 hänet oli presidentti Sandro Pertini, jotta vihkiä 1983-1984 lukuvuosi alkaen itse toimintaan yhdeksän koulutusohjelmissa. Aikana vihkiäisjuhlaa, rehtori Fonseca myös hän määritetyn datan Ensirekisteröintitilastot, "" kanssa kysymykseen, joka osoittautui paljon odotettua suurempi ": 892 jäsentä yhteensä enintään 5 marraskuuta samana vuonna, joista 63 prosenttia miesten ja 37 prosenttia naisten. 38 prosenttia valitsi maatalouden, 31 prosenttia tekniikan ja 20 prosenttia Letters. Ensimmäisenä lukuvuonna jäsenet on sitten yhteensä 904. Opiskelijoista, kun ensimmäinen staattinen kahden vuoden lukuvuonna 1986-1987 tulee olemaan 1530 henkilöä (831 miestä ja 698 naista), ja 2237 vuonna 1989 ja 4167 vuonna 1994 päästä luku viisi tuhatta tilaajaa (ennusteiden mukaan alkuperäisen hanke) lukuvuonna 1999-2000, ja saada 7500 vuosina 2002-2003.

Tehostamalla takaisin dell'Unibas historiaa, se oli sama Pertini 18. syyskuuta, 1984 allekirjoittamaan asetuksen myönnettäessä tiivisteen yliopistossa. Ensimmäinen akateeminen keskus oli yksi toteutunut Potenza kautta Nazario Sauro, ala on 142 neliömetriä (verrattuna noin 96000 tänään, jotka ulottuvat pylväät Potenzan ja Matera). Lopussa 1986 se oli myöhemmin avasi inter-kirjasto, Potenza kautta Acerenza, joka nykyään pääkonttori on kautta Nazario Sauro: Kokoelma kirjoja oli noin 56000 määriä, johon lisättiin muut 7500, eri lahjoitukset . Käytössä 13 heinäkuu 1988 yksi niistä tärkeitä päivinä merkitty yliopiston kalenteriin Lucan: uusi valtionpäämies, Francesco Cossiga itse asiassa vastaanottaa Quirinal ensimmäisen valmistuneet. Marraskuun 26. päivänä se oli sen sijaan pääministeri, Ciriaco De Mita, avajaisiin ja 1988-1989 lukuvuoden. Ja se oli De Mita, vuonna 1990 osallistua jälleen avajaisissa lukuvuoden. Seremonia rikastettiin kuitenkin toinen historiallinen hetki: se allekirjoitti pergamentti varten laskemme peruskivi Polo Macchia Romana, suunniteltu antamaan yliopiston toisen napa Lucan pääomaa, kun alkuperäinen yhden Francioso.

Vuonna 1989 hän oli sitten perustaa Irsub (alueellisen oppilaitoksen opiskeluoikeutta), joka tulee ARDSU vuonna 1997, alueellinen virasto oikeus koulutukseen, hoivapalveluihin opiskelijoille (ateriapalvelu, majoitus, apurahat , Sokrates, Erasmus projekteja).

1991 on vuosi suuren vierailut nuorille korkeakoulututkinnon. Ensimmäinen oli, että paavi Johannes Paavali II: 28. huhtikuuta takaisin Basilicatassa tragedian jälkeen maanjäristyksen, joka muistaa häntä lähellä Lucan väestön saada käsistä rehtori kymmenen vuotta mitali.

"Yliopisto on omistettu kulttuurin tietenkin enemmän tajuissaan ja mukana muodossa. Se on siis kotoisin ja olennainen suhde miehen. Kulttuurintutkimuksen, joka nivelletty prosessi humanisoinnille mukana kaikki Todellisuudessa henkilöltä yhteisöön, luonnosta taiteeseen, sosiaalisesta rakenteista toimielinten, ja tavoitteena on tehdä niitä johdonmukaisesti inhimillisemmän, johdonmukaista, että on, ihmisarvon ja vapauden "man". (Johannes Paavali II, puhe auditoriossa dell'Unibas, 1991)

Vajaa kuukausi myöhemmin 14. toukokuuta 1991, on sen sijaan tasavallan presidentti, Francesco Cossiga, saada mitali ja jatkaa polkua jäljittää hänen edeltäjänsä, Sandro Pertini, joka piti kaste yliopistolle.

"Nämä nuoret haluavat sanoa, että ensinnäkin saa hukata loistava tilaisuus, sanoisin maaginen tilaisuudessa, että ne ovat näiden vuosien tutkimuksen ja tutkimukseen. Vuosia, he eivät koskaan tule takaisin. (...) Minä teille, pojat Basilicatan, haluan käsitellä toista kutsun, koska kaikki kutsut on myös poikkeuksia, minun puhelu on uskaltaa jäädä tähän valitettavaa etelän ja tämän köyhän maan oman Badlands " . (Francesco Cossiga Lucan opiskelijoita, puhe auditoriossa dell'Unibas, 1991) jälkeen Cossiga, kaikki presidentit tasavallan vierailee yliopiston: 06 joulukuu 1993 se on jopa Oscar Luigi Scalfaro, äskettäin valittu, osallistua avajaisiin 1993-1994 lukuvuosi. Sen jälkeen Scalfaro, se on vuorossa Carlo Azeglio Ciampi 19. syyskuuta, 2001 ja myöhemmin Giorgio Napolitano 2. lokakuuta, 2009.

Päämaja Matera kuitenkin avattiin virallisesti vuonna 1992: 7 helmikuu oli Sassi kaupungin isännöidä avajaisiin lukuvuoden 1992-1993 rakennuksessa että taloa koulussa erikoistumisen Archaeology (verrattuna seremonioita marraskuu pääkonttori Potenza), vain korostaa tapahtuman. Myös vuonna 1992, mutta 14. toukokuuta, hän loi ensimmäisen kiven rakentamiseen tieteellisen keskustan Macchia Romana, teho: rakenne (jonka alustava hanke hyväksyttiin vuonna 1987) vihittiin 11. helmikuuta 2000 valmiiksi "University of Basilicatassa" kartta "paikoista kuin se on tänään.

Vuodesta 2010 vuoteen 2012, Lainsäädäntöuudistuksista ovat toteuttaneet rakenne muuttuu yliopiston. Säännökset lain 240 2010 - "säännöt järjestämisestä yliopistojen akateemisen henkilöstön ja rekrytointi" - säännellään menettelystä, jota yliopisto on muuttanut ohjesääntöä, jotka liittyvät hallintoelinten ja yhteisten sisäinen. Perustettiin vuonna 2012 kuusi primaarirakenteet (neljä osastot - Department of Euroopan ja Välimeren Cultures: arkkitehtuuri, ympäristö, kulttuuriperintö (decem), Matematiikan, Computer Science and Economics (DiMIE), Department of Science (DIS) ja Department of Human Sciences (Disu) - ja kaksi koulua, Engineering (SI-UniBas) ja Agricultural Sciences, metsätalous-, elintarvike- ja ympäristötieteiden SAFE), jossa se on siirtänyt toimintoja nykyisen kaksitoista osastot ja kahdeksan tiedekuntaa.

Oppilaitoksessa tarjolla ohjelmia seuraavilla aloilla:
  • Italialainen

Katso maisteriohjelmia » Katso Kandidaatin tutkinnot »

Ohjelmat

Tämä koulu tarjoaa myös:

Maisteri

Master Of Science In Tourism Tieteiden Ja Kulttuuriperintöä

Opetus kampuksella Kokopäiväinen 2 vuotta October 2018 Italia Matera Potenza + 1 lisää

Master of Science on ainutlaatuinen Italiassa ansiosta yhdistelmä välillä perinnettä selvitysten ja tutkimusten alalla kulttuuriperintöä ja että of Agricultural Sciences. Tavoitteenamme on työskennellä tutkinnon hankkia koulutusta, jossa kulttuuri- ja luontomatkailu malleja syötetään toimialakohtaiset aloilta, mikä luo uusia lukuja ja tietoinen uuden lähestymistavan matkailualalla. [+]

Master of Science on ainutlaatuinen Italiassa ansiosta yhdistelmä välillä perinnettä selvitysten ja tutkimusten alalla kulttuuriperintöä ja että of Agricultural Sciences. Tavoitteenamme on työskennellä tutkinnon hankkia koulutusta, jossa kulttuuri- ja luontomatkailu malleja syötetään toimialakohtaiset aloilta, mikä luo uusia lukuja ja tietoinen uuden lähestymistavan matkailualalla.

Tämä opintojen on suunniteltu siten edistää opiskelijoiden mentaliteetti yrityksen matkailun, kulttuurin ja luovan. Tietenkin ensisijainen kumppani tulee uusi laboratorio Matera, uusimmat School of kansallisen hankkeen digitaalinen kulttuuriperintö, luotava.

Tietenkin valmistuneet voivat ilmoittautua ensimmäisen tason aloilla kuten kulttuuriperinnön, talous, maatalous ja yhteiskuntatieteet yleensä.... [-]


Master Of Science In Yhden Syklin Arkkitehtuurissa

Opetus kampuksella Kokopäiväinen 5 vuotta October 2018 Italia Matera Potenza + 1 lisää

Koulutustaso tavoitteena tutkintoa yhdessä syklissä, noudattaen direktiivin 85/384 / ETY, on luoda ammatillisen profiilin, jossa yhdistyvät erityinen suunnittelu taitoja arkkitehtuurilla tasolla hallinnan laitteet rakennusta toteutettavuus " työ, joka on tullut esille, joten voit seurata pätevästi ajaa kunnolla esteettiset, toiminnalliset, tekniset ja taloudelliset. [+]

Koulutustaso tavoitteena tutkintoa yhdessä syklissä, noudattaen direktiivin 85/384 / ETY, on luoda ammatillisen profiilin, jossa yhdistyvät erityinen suunnittelu taitoja arkkitehtuurilla tasolla hallinnan laitteet rakennusta toteutettavuus " työ, joka on tullut esille, joten voit seurata pätevästi ajaa kunnolla esteettiset, toiminnalliset, tekniset ja taloudelliset.

oppimistavoitteet

Yli viiden vuoden tutkimuksen, toiminnan on tasapainoinen välinen ero teoreettista että käytännöllistä, jotta opiskelijat voivat saavuttaa perusoppimistavoitteet kuten:

kyky suunnitella laajuuden rakennuksen, kaupungin ja maaseudun; historian tuntemusta ja teorian arkkitehtuurin; tuntemus teorioiden ja tekniikoita ennallistamisen; tuntemus kaupunkien suunnittelussa; tietämystä tutkimuksen ja valmistelu rakennushankkeen menetelmiä; tuntemusta rakenteellinen suunnittelu, rakentaminen ja vesirakentaminen; tietämystä fysikaalisiin ongelmiin, teknologiaan, sillä rakennuksen suunnittelu, jossa otetaan huomioon ilmasto tekijät; tekniset taidot kunnolla suunnitella rakennuksia sekä turvallisuusnäkökulmasta näkökulmasta (rakenteellinen, kasvi, jakelu), sekä siitä näkökulmasta kustannustekijä ottaen huomioon alan rakenne määräyksiä. Koulutustoiminta ... [-]

Videot

Benvenuti in UNIBAS!

Ota yhteyttä

Università degli Studi della Basilicata

Osoite, 1. rivi Università degli Studi della Basilicata, Via Nazario Sauro 85
85100 Potenza, Italia
Verkkosivu http://www.unibas.it/
Puhelin +39 0971 202011