University of Ferrara - Department of Economics

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Ferraran yliopisto tarjoaa ainutlaatuisen historiallisen ympäristön. Upeita keskiajan ja renessanssin muistutuksia elää palatseissa, taloissa, kirkoissa, museoissa, aukioilla, pihoilla ja kujilla. Ferrara ei ole varjostettu menneisyydestä, ja se on pyöräilijä- ja jalankulkijaystävällinen kestävä kaupunki, jossa nuoret voivat kokea korkeaa elämänlaatua, hyödyntää hyvin hoidettuja infrastruktuureja ja miellyttävästi sulautua yhteen. Tulevaisuuden innovatiivisten näkymien edistäminen tuettu syvälle juurtuneiden kulttuuriperinteiden kautta on Ferraran yliopiston ensisijainen tavoite, joka tarjoaa laajan valikoiman tieteen ja humanistisen tieteen kandidaatin tutkintoja sekä tohtorintutkintoja. Koko kaupunki on vilkas kampus, joka kukoistaa kansallisten ja kansainvälisten opiskelijoiden vuorovaikutuksessa.

134905_134845_Picturetoincludeinprogdescription8.jpg

Noin

Ferrara on turvallinen ja vieraanvarainen avoin kampus, jonka opetus- ja tutkimustilat sijaitsevat kätevästi sekä keskustassa että renessanssin muurien ulkopuolella.

”Da 600 anni guardiamo avanti”: Katse eteenpäin on ollut Ferraran yliopiston painopistealue kuuden vuosisadan ajan.

Ferraran yliopisto jatkaa etenemistä edistämällä kansainvälistymistä. Kansainvälisen tiede- ja akateemisen yhteisön edistäminen sisältää useita näkökulmia: korkeimpien opetus- ja tutkimusstandardien saavuttamista vahvistetaan keskittymällä tietyille huippuosaamisalueille ja vauhdittamalla vahvan historiallisen ja kulttuurisen identiteetin olemassaoloa. Ferrara sisältää kadujen, aukioiden ja rakennusten ristikkotyöt, jotka sekoittuvat sekä keskustassa että heti renessanssin muurien ulkopuolella sijaitseviin opetus- ja tutkimustiloihin. Ainutlaatuisen kaupunkirakenteensa ansiosta kaupunki esittelee itsensä avoimena kampuksena, joka on tiiviissä vuorovaikutuksessa koko yhteisön kanssa.

134901_134839_Picturetoincludeinprogdescription2.jpg

Nauti Unifesta

Tervetuloa Ferraran yliopistoon, joka perustettiin vuonna 1391, ja Ferraran yliopisto on kuin itse Ferraran kaupunki: historiallinen mutta kuohuviini, pieni mutta kilpailukykyinen, ja ihmiset tulevat yhdessä opiskelemaan kaupungin kampuksella. Olemme dynaaminen yliopisto kauniissa ja dynaamisessa kaupungissa.

Toimintamme on vahvasti kansainvälistynyt. Opetus ja tutkimus on kansainvälistynyt voimakkaasti tarjotaksemme opiskelijoillemme mahdollisuuden liikkua Euroopassa ja sen ulkopuolella, tarjoamalla heille siten nautinnollisen kokemuksen, joka rikastuttaa heitä henkilökohtaisesti ja ammatillisesti. Me houkuttelemme parhaat kansainväliset opiskelijat tarjoamaan heille erinomaisia opetus- ja tutkimusmahdollisuuksia, koska katsomme, että tutkimus on vahvempaa, kun sitä tehdään opiskelijoihin kuuluvassa akateemisessa yhteisössä.

134900_134838_Picturetoincludeinprogdescription1.jpg

Tehtävämme

Olemme odottaneet 600 vuotta. Se ei ole vain yliopiston viestinnän logon tunnistelinja, vaan myös yksi tavoitteista, joita pidämme ensisijaisena. Ferraran yliopisto näyttää eteenpäin ja tulevaisuus voi johtaa vain kansainvälistymiseen.

"Odotamme eteenpäin 600 vuotta". Tämä ei ole vain yliopiston viestinnän logon tunnisteviiva, mutta myös yksi tavoitteista, joita pidämme ensisijaisena.

Ferraran yliopisto näyttää eteenpäin ja tulevaisuus voi johtaa vain kansainvälistymiseen. Osallistuminen kansainväliseen tiede- ja akateemiseen yhteisöön ei tarkoita yhdenmukaisuutta ja identiteetin menettämistä, vaan päinvastoin, maailman parhaimpien yliopistojen korkeiden opetus- ja tutkimusstandardien jakaminen samalla, kun ylläpidetään omaa yksilöllisyyttä ja huippuosaamista. Avaaminen edellyttää viestintää muun maailman kanssa, yhteisen kentän löytämistä ja perustan luomista innovaatioille, teknologiselle kehitykselle sekä kulttuuriselle ja tieteelliselle kasvulle unohtamatta omia juuriaan. Opetus- ja tutkimustilojen läsnäolo koko kaupungissa tekee Ferrarasta valtavan avoimen kampuksen, joka on turvallinen ja vieraanvarainen - ihanteellinen paikka opiskella tai oleskella. Ferraran kampus ei ole vain kaupungin sisällä oleva yliopisto, vaan pikemminkin kaupunki, jossa kaikki pyörii yliopiston ympärillä - se on olennainen osa paitsi kaupunkikehystä, myös sen toimintaa ja ominaisuuksia. Ferraran yliopiston imagojen edistäminen ja vahvistaminen ulkomailla edellyttää siten UNESCOn maailmanperintökohteeksi kuuluvan alueen ja kaupungin imagoa edistämistä ja vahvistamista.

134902_134842_Picturetoincludeinprogdescription10.jpg

Unife Historia

Ferraran yliopisto, yksi Italian vanhimmista yliopistoista, on vastaanottanut ja kouluttanut arvostettuja persoonallisuuksia kulttuurin, taiteen ja tieteen maailmoilta, kuten Nicholas Copernicus ja Paracelsus.

Estherin Marquise Alberto V perusti Ferraran yliopiston vuonna 1391 paavi Boniface IX: n luvalla. Ensimmäiset avattavat kurssit olivat taiteet, teologia ja oikeus, ja niitä opettivat tunnetut opettajat, kuten juristien asiantuntija Bartolomeo Saliceto.

1500- ja 1600-luvuilla Ferrarasta tuli yksi italialaisen renessanssikulttuurin menestyneimpiä keskuksia, ja yliopistolla oli suuri arvovalta, myös maineikkaiden älymystöjen, kuten Nicholas Copernicus ja Paracelsus, läsnäolon ansiosta. Paavaliksi valtioksi vuonna 1598 rinnastetun yliopiston jälkeen yliopisto muutettiin arvostetusta Estensi-kaupunginyliopistosta yliopiston ulkopuolelle. Napoleonin aikakaudella kansallisten yliopistojen suunnitelman myötä yliopisto menetti valtuutensa myöntää tutkintoja ja normaali akateeminen toiminta jatkui vasta vuonna 1816. Italian yhdistymisen jälkeen Ferraran yliopistosta tuli vapaa yliopisto. Ensimmäistä maailmansotaa edeltävinä vuosina, yli 500 opiskelijalla, yliopisto oli suosituin ilmainen yliopisto Italiassa. Siksi yliopiston identiteetti juontuu historialliseen ja kulttuuriseen perinteeseen, joka erottaa sen muista. Perustamisestaan lähtien se on toivottanut ja kouluttanut maineikkaita persoonallisuuksia kulttuurin, taiteen ja tieteen maailmoista. Koko, tilat sekä koulutuksen ja tutkimuksen laadun ja määrän suhteen yliopisto on Italian huippuosaamispaikka. Tämä osoittaa myös sen erinomainen asema kansainvälisissä rankingissa.

134906_134846_Picturetoincludeinprogdescription3.jpg

Nicholas Copernicus

b. 1473 Torun, Pommeri - d. 1543 Frauenburg

Puolalainen tähtitieteilijä oli kirjoittanut teoksen Devolutionibus orbium coelestium, jossa Ptolemaios-käsitys on kumottu esittäen järjestelmää, jossa aurinko on maailmankaikkeuden keskipiste.

Kopernikalainen teoria on perusta tähtitieteellisen tieteen kehitykselle ja edustaa nykyaikaisen tähtitieteen alkua.

Paracelsus

s.1493 Einsiedeln, Sveitsi - d. 1541 Salzburg

Lääkäri ja filosofi, hän oli yksi renessanssin tieteen tärkeimmistä ja monimutkaisimmista hahmoista.

Hän integroi Aristoteleen teorian neljästä elementistä ja hylkäsi perinteiset lääketieteen opetukset antaen siten elämän uudelle tieteenalalle: iatrokemia, joka perustuu sairauksien hoitoon mineraaliaineilla.

Giovanni Pico, Mirandola

b. 1463 Mirandola (Mo) - d. 1494 Firenze

Yksi kuuluisimmista italialaisista filosofista ja humanistista oli Marsilio Ficinon, Loistavan Lorenzon ja Angelo Polizianon ystävä.

Hänen tunnetuimmista teoksistaan kuuluvat ”Oratio de hominis dignitate” ja yhdeksänsataa artikkelia, jotka sisältävät filosofisia ja teologisia ongelmia.

134899_134840_Picturetoincludeinprogdescription4.jpg

Taloustieteen laitos

Taloustieteen ja johtamisen laitos (DEM) perustettiin vuonna 2013 edellisestä, vuonna 1997 perustetusta taloustieteen, instituutioiden ja alueen laitoksesta.

Laitokselle on tunnusomaista erittäin monitieteinen luonne, ja sen tärkeimpiä opetus- ja tutkimusalueita ovat taloustiede, liike-elämä ja oikeus.

Opetustiimimme sisältää yli 40 professoria ja tutkijaa, 9 teknikkoa ja noin 30 tutkijaa, jatko-opiskelijaa ja yhteistyökumppania.

Jatkotutkinto-ohjelma tarjoaa ihanteellisen tasapainon akateemisen teorian, liiketoimintakäytännön ja ajankohtaisten asioiden välillä.

Lukuvuonna 2015-2016 taloustieteen ja johtamisen laitos uudistaa koulutustarjontaansa käynnistämällä neljä uutta erittäin erikoistunutta maisteriohjelmaa, jotta voidaan tarjota vahvoja ammattitaitoja kiinnittäen erityistä huomiota kansainvälisiin kysymyksiin. Kaksi näistä kursseista ( pienet ja keskisuuret yritykset kansainvälisillä markkinoilla sekä vihreä talous ja kestävä kehitys ) opetetaan kokonaan englanniksi. Ne on osoitettu opiskelijoille Italiasta ja muista maista, jotka ovat kiinnostuneita kokemaan kehittynyttä oppimisympäristöä saadakseen syvän käsityksen taloudellisesta tilanteesta ja kilpailukykyisestä globaalista taloudesta.

Sijainnit

Ferrara

Osoite
Via Voltapaletto 11
44121 Ferrara, Emilia-Romagnan, Italia

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin