University of Siena

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Tervetuloa Sienaan

University of Siena on yksi vanhimmista yliopistoista Euroopassa, joka on perustettu vuonna 1240.

Sen historia on kehittynyt Toscanan kulttuuriperinteiden rinnalla keskiajalta nykyaikaan.

Siena sijaitsee Toscanan sydämessä lempeiden, vierivien kukkuloiden maiseman keskellä. Kolmelle jyrkälle kukkulolle rakennettu ja muinaisten muurien ympäröimä se on ainutlaatuinen kaupunki, jossa opiskelijat voivat viettää kannattavan opiskelujakson, joka on täynnä mahdollisuuksia henkilökohtaiseen rikastukseen.

HAE NYT

HAE NYT!

Vahva kansainvälinen operaatio

Kahdeksan vuosisadan historiansa University of Siena on tuottanut laajan valikoiman tutkimuksia monilta kulttuurin aloilta.

Vuosien mittaan University of Siena kansainvälistymisstrategiaansa tavoitteenaan vahvistaa kansainvälisiä akateemisia suhteitaan ja houkutella opiskelijoita ja tutkijoita eri puolilta maailmaa.

Tämä historiallinen instituutti on 2000-luvun alkupuolella pystynyt vastaamaan oppimisen, tiedon ja tutkimuksen globalisoitumiseen liittyviin haasteisiin lukuisilla kansainvälisillä yhteistyöillä.

Uudet kansainväliset yhteistyösopimukset ja hankkeet, jotka tehdään vuosittain, lisäämällä tutkintojen ja kurssien lukumäärää englanniksi, pitäen hyvää sijoittelua kansallisissa ja kansainvälisissä rankingissa; nämä ovat joitain University of Siena vahvuuksista.

Kansainväliset kesäohjelmat Siena

Useat kansainväliset yliopistot tekevät yhteistyötä University of Siena ja ovat valinneet tämän sijainnin kesäohjelmiinsa:

 • Harvard College (USA), kesäohjelma: “Kauneus, johtaminen ja innovaatiot”
 • Yale University (USA), ”Kirjallinen, historiallinen, kulttuurinen ja maantieteellinen matka Toscanassa”
 • Emory University (USA), ”Kemia elämälle ja ympäristölle”
 • New Jerseyn teknologiainstituutti, Hillierin arkkitehtuurikorkeakoulu (Yhdysvallat): “Taide- ja arkkitehtuurihistoria sekä kaupunkikehitys”
 • Alves Farian yliopisto, Faculdades ALFA (Brasil), ”Democracia e desenvolvimento”
 • Toronton yliopisto (Kanada), Woodsworth College -koulu
 • Tulane University Law School (USA), ”Kansainvälinen oikeus, kulttuuriperintö ja taiteet”

HAE NYT!

Sijoitukset ja akkreditoinnit

Yli 17 000 opiskelijalla University of Siena vahvistaa asemansa kansallisissa ja kansainvälisissä korkeakoulujen rankingissa.

Vuonna 2019 University of Siena vahvistaa sijoittuneensa CENSIS- luokittelussa keskisuurten italialaisten yliopistojen joukkoon , Italian sosiaalitutkimuksen ja politiikkojen keskukseen: 2. yleinen sekä palvelujen ja rakenteiden osalta 3. kansainvälistyminen.

U-Multirank on moniulotteinen, käyttäjälähtöinen lähestymistapa korkeakoulujen kansainväliseen sijoitteluun. Siinä verrataan korkeakoulujen ja yliopistojen suorituksia viidessä ulottuvuudessa: niiden opetus ja oppiminen, tutkimus, tiedon siirto, kansainvälinen suuntautuminen ja alueellinen sitoutuminen.

University of Siena ylläpitää hyvää suorituskykyä viiden merkinnän joillakin osa-alueilla, erityisesti opetuksessa ja oppimisessa, alueellisessa sitoutumisessa ja kansainvälisessä suunnistuksessa.

Aihekohtainen Qs World University Rankings University of Siena yhtenä maailman parhaista.

Tämän sijoituksen University of Siena on korkealla tasolla kansallisella ja kansainvälisellä tasolla kahdella laajalla aihealueella ja pisteytys 32 aiheessa.

Lisäksi Sienan yliopisto U voi säilyttää asemansa yleisessä sijoitusluettelossa huolimatta uusien kansainvälisten korkeakoulujen lisäämisestä äskettäin maailmanlaajuiseen luokitukseen.

Times Higher Education (THE) on johtava korkea-asteen koulutustietojen toimittaja maailman tutkimusjohtajille. Sen tietoja ja vertailuanalyysityökaluja käytetään monissa maailman arvostetuimmissa yliopistoissa auttaakseen niitä saavuttamaan strategiset tavoitteensa.

University of Siena nostaa asemaansa kokonaisarvossa (351/400) verrattuna vuoteen 2018 ja saavuttaa 51–75 sijan Euroopassa opettavien sijoitusjärjestyksessä.

Maailman yliopistojen akateeminen ranking 2019 (ARWU, joka tunnetaan myös nimellä Shanghai Ranking) vahvistaa University of Siena kasvavaa mainetta, joka on parantunut huomattavasti aikaisempaan sijoitukseensa asettamalla luokkaan “501-600”.

Maailman yliopistojärjestöjen keskus (CWUR) julkaisee maailman yliopistojen suurimmat akateemiset rankingit. University of Siena sijoittuu 470 joukkoon kaksikymmentätuhannesta yliopistosta maailmanlaajuisesti CWUR: n uuden luettelon mukaan vuosille 2019-2020. Tämä asettaa University of Siena 2,4 prosentin kärkeen maailmanlaajuisesti, mikä on erinomainen saavutus.

HAE NYT!

Italian yliopistojärjestelmä

Ensimmäinen sykli (poikamies)

Tämä sykli koostuu yksinomaan Corsi di Laureasta. Nämä tutkinto-ohjelmat tarjoavat opiskelijoille riittävän yleisten tieteellisten menetelmien ja sisällön hallinnan sekä erityiset ammatilliset taidot. Yleinen pääsyvaatimus on italialainen koulunkäyntitutkinto, joka myönnetään 13 vuoden koulunkäynnin suorittamisen ja asianomaisen valtion kokeen suorittamisen jälkeen. vastaavat ulkomaiset tutkinnot voidaan myös hyväksyä. Joillekin tutkintokursseille pääsy voi perustua erityisiin kurssivaatimuksiin.

Opinnot kestävät 3 vuotta. Laurea myönnetään opiskelijoille, jotka ovat saaneet 180 opintopistettä (nimeltään Crediti Formativi Universitari - CFU) ja täyttäneet kaikki opetussuunnitelmien vaatimukset, mukaan lukien lopullisen kirjallisen paperin tai vastaavan loppuprojektin laatimisen. Laurea antaa pääsyn Corsi di Laurea Magistralelle ja muihin toisen syklin opinto-ohjelmiin.

Toinen sykli (Masters)

Tämän syklin päätutkinto-ohjelmat ovat Corsi di Laurea Magistrale. Ne tarjoavat korkeatasoisen koulutuksen korkeasti pätevän toiminnan harjoittamiseksi tietyillä alueilla. Pääsy tapahtuu Laurea-tutkinnolla tai vastaavalla ulkomaisella tutkinnolla; pääsy perustuu yksittäisten yliopistojen määrittelemiin erityisiin kurssivaatimuksiin. Opinnot kestävät 2 vuotta. Laurea Magistrale-tutkinto myönnetään opiskelijoille, jotka ovat saavuttaneet 120 op / CFU opintopistettä ja täyttäneet kaikki opetussuunnitelman vaatimukset, mukaan lukien alkuperäisen väitöskirjan valmistus ja julkinen puolustaminen.

Jotkut ohjelmat (nimittäin hammaslääketieteen, lääketieteen, eläinlääketieteen, farmasian, arkkitehtuurin, rakennustekniikan / arkkitehtuurin, lain ja peruskoulutuksen ohjelmat) on määritelty ”YKSI SYKLI-ohjelmiksi” (Corsi a ciclo unico); näihin ohjelmiin pääsy tapahtuu italialaisen koulunkäynnin suorittaneella tutkinnolla (tai vastaavalla ulkomaisella tutkinnolla); pääsy perustuu pääsykokeisiin.

Kolmas sykli

Tämän syklin päätutkinto-ohjelmat ovat Corsi di Dottorato di Ricerca (tutkijatohtoriohjelmat); näihin ohjelmiin ilmoittautuneet opiskelijat / nuoret tutkijat hankkivat menetelmiä edistyneelle tieteelliselle tutkimukselle, heille koulutetaan uutta tekniikkaa ja he työskentelevät tutkimuslaboratorioissa tarvittaessa. Pääsy suoritetaan Laurea Magistralen tutkinnolla (tai vastaavalla ulkomaisella tutkinnolla); pääsy perustuu kilpailukokeen; Opinnot kestävät vähintään kolme vuotta ja niihin sisältyy alkuperäisen tutkimusprojektin valmistuminen ja julkinen puolustaminen.

Muut ohjelmat

Yliopiston jatkotutkinto-ohjelmat, 1. tai 2. taso (Corsi di Master Universitario di primo livello).

Nämä ovat toisen syklin ohjelmia, joiden tarkoituksena on antaa opiskelijoille jatko-erikoistuminen tai jatkokoulutus ensimmäisen vaiheen suorittamisen jälkeen. Pääsy tapahtuu Laurealla (kandidaatin tutkinto (tai vastaava ulkomainen tutkinto) 1. tasolla tai Laurea Magistralessa (maisterin tutkinto) toisella tasolla; pääsyyn voidaan asettaa lisävaatimuksia. Annettu pätevyys ei anna pääsyä Corsi di Dottorato di Ricercaan tai mihinkään muuhun 3. syklin ohjelmaan, koska tällainen tyyppi ei tietenkään kuulu kansallisella tasolla asetettuihin yleisiin vaatimuksiin, mutta se tarjotaan kunkin yliopiston itsenäisessä vastuussa.

Viite: Italian opetusministeriö (MIUR) http://www.miur.it/guida/guide.htm

120457_SCHEMASISTUNIVITA.jpg

HAE NYT!

Opiskelu University of Siena

Sienan opiskelijat voivat olla osa todellista ihmisten yhteisöä, jota motivoi tiedonjako ja oppiminen, ja heillä on huomaavainen ja lähestyttävä akateeminen henkilökunta sekä monia innovatiivisia palveluita.

Opetuksen huolellinen organisointi, oppituntien laatu (jota seurataan säännöllisesti), opiskelua helpottavat palvelut , kuten tehokkaat ja hyvin organisoidut kirjastot ja laboratoriot, samoin kuin vieraanvaraiset, perehdyttämis- ja jatkuvatoimiset opastustoimet, tuki vammaisille opiskelijoille ja vaikeuksissa olevat ovat vain joitain University of Siena vahvuuksia.

University of Siena ensimmäisen ja toisen tason tutkintokursseja italian ja / tai englannin kielellä.

Joillakin näistä kursseista voi olla rajoitettu pääsy paikallisen tai kansallisen pääsykokeen perusteella.

Opiskelijat voivat myös valita laajasta jatko-opintojen joukosta, mukaan lukien tohtoriohjelmat, erikoistumiskoulut ja ammatilliset syventävät ammatilliset ohjelmat. Viimeksi mainitut on tarkoitettu tarjoamaan erityiskoulutusta innovatiivisimmilla aloilla.

HAE NYT!

Perustamisvuosi

University of Siena voi tarjota myös säätiön vuoteen, jotta kaikki kansainväliset opiskelijat voivat hakea koulutusohjelmaansa.

Säätiövuosi toimii sillana nykyisen pätevyysvaatimuksesi ja ensimmäisen tason italialaisten yliopistokurssien (Bachelor) pääsyvaatimusten välillä tai keinona täyttää aukko kansainvälisen opiskelijan koulutustasossa, joka tulee maasta, jossa korkeakoulujärjestelmä vaatii lyhyemmän koulutusjaksoa kuin mitä tarjotaan Euroopan unionissa toteutetulla Bolognan prosessilla.

Lisäksi FY-ohjelma tarjoaa opiskelijoille riittävän valmistautumisen italialaisen kielen ymmärtämiseen ja tarjoaa syvän akateemisen valmistautumisen pääsyyn Italian yliopistoon. Erityisesti tämän ohjelman ansiosta kansainvälisillä opiskelijoilla on mahdollisuus parantaa kirjoitettua ja puhuttua italian kieltä, viestintätaitojaan ja he voivat tutustua Italian ja Euroopan unionin kriteereihin akateemisessa opetuksessa ja oppimisessa.

Voit hakea ...

 • jos olet kansainvälinen opiskelija ja olet suorittanut alle 12 vuoden koulutuksen
 • jos olet kansainvälinen opiskelija, joka tarvitsee ylimääräistä italialaista kieltä ja akateemista valmistautumista pääsyyn italian kandidaatin tutkinto-ohjelmaan vuodessa 1
 • jos sinulla on amerikkalainen lukion tutkintotodistus, joka ei sisällä ylimääräisiä sijoitteluita, jotka vaaditaan ilmoittautumiseen voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti

Säätiön kurssi toteutetaan yhteistyössä Università degli Stranieri di Sienan ja Sienan University of Siena ja voi valmistaa erilaisia ​​aiheita yhteensä 60 opintopistettä kohti.

Peruskielivaatimukset

Opiskelijat voivat liittyä Sienaan tarjottavaan FY-ohjelmaan vähintään B1-tason (CEFR) osaamisen kielellä italiaksi. FY: n lopussa lähtevä B2-tason (CEFR) pätevyys taataan. Tämä vastaa tasoa, jota Italian yliopistot vaativat tutkinto-opintoihin pääsyyn.

palkkiot

Jokaiselta opiskelijalta vaaditaan 4700 euron koulutusmaksu FY-ohjelma.

Opiskeluvaihtoehdot

 • taloustiede
 • Tiede ja teknologia

Tiedot: https://www.unistrasi.it/1/652/4372/Foundation_Year.htm

Yliopistot (CFU)

Tutkinnot suoritetaan hankkimalla korkeakouluopintoja (CFU). CFU: t ovat työtaakan mitta, joka tarvitaan oppimistulosten saavuttamiseen kurssille, johon olet ilmoittautunut. Yksi CFU vastaa 25 tuntia kurssityötä ja koulutusta, mukaan lukien yksilölliset opinnot, luennot ja laboratoriot. Jokaiselle kurssimoduulille tai koulutustoiminnalle annetaan tietty määrä yliopisto-opintopisteitä.

Kun olet suorittanut kokeen tai muun arviointimuodon, sinulle myönnetään vastaava hyvitys pisteestäsi riippumatta.

Kokopäiväisen yliopisto-opiskelijan vaatima keskimääräinen työmäärä yhdessä lukuvuonna on 60 opintopistettä.

HAE NYT!

Opintosuunnitelma

Opintosuunnitelmassa luetellaan koulutustoiminnot ja kurssimoduulit / tentit, joihin sinun on osallistuttava ja joka on suoritettava jokaista tutkintovuotta varten tutkinnon suorittamiseksi.

Tietyt kurssimoduulit / tentit ovat pakollisia ja yksilöitävät yksittäisen tutkinto-ohjelman määräyksissä, kun taas toiset ovat valinnaisia. Sinun on laadittava opintosuunnitelma erityisen tutkinto-ohjesäännön vaatimusten mukaisesti.

Voit lähettää opintosuunnitelmasi kahdella tavalla:

 • verkkomenettelyn kautta
 • henkilökohtaisesti osastosi opiskelijoiden ja kurssien hallintovirastossa.

tentit

Jokaisen lukuvuoden aikana saa suorittaa vain kyseisen vuoden opintosuunnitelmaan kuuluvien moduulien tentit. Tentti voi olla suullinen ja / tai kirjallinen ja / tai käytännöllinen; arvosanat ilmaistaan pisteinä kolmestakymmenestä.

Kokeen suorittaneille myönnetään vastaavat hyvitykset pisteistään riippumatta.

Hyväksyntämerkki on 18/30. Korkeimpien pisteiden (30/30) tapauksessa komitea voi myöntää kunniamerkkejä.

Opetusorganisaatio

University of Siena 15 laitosta ovat ottaneet käyttöön kaksivuotisen järjestelmän akateemisten ohjelmien järjestämiseksi. Kunkin lukukauden lopussa on määrä suorittaa tarkastusjakso.

Ohjeellinen akateeminen kalenteri

Syksy (1. lukukausi)

 • 1. lokakuuta - 20. tammikuuta
 • Testausaika: 20. tammikuuta - 28. helmikuuta

Kevätlukukausi (2. lukukausi)

 • 1. maaliskuuta - 1. kesäkuuta
 • Testausaika: 1. kesäkuuta - 31. heinäkuuta

Tunnit pysähtyvät lomalle jouluna ja pääsiäisenä sekä kesällä (heinäkuun lopusta seuraavan lukuvuoden alkuun).

Lisätietoja kirjoittamalla osoitteeseen internationalplace@unisi.it

HAE NYT!

Opiskelu ja koulutus ulkomailla

University of Siena tarjoaa liikkuvuusohjelmiensa avulla mahdollisuuden rikastuttaa oppimiskokemustasi opiskelu- ja / tai koulutusjaksolla ulkomailla.

Opiskele Euroopassa Erasmus-ohjelman avulla

Ensimmäisten joukossa, jotka liittyivät Erasmus-ohjelmaan, University of Siena tällä hetkellä yhteistyössä noin 400 yliopiston kanssa kaikkialla Euroopassa.

Erasmus + for Studies -ohjelman kautta voit käydä kursseilla ulkomailla, istua tenttejä ja tehdä tutkimusta tutkielmasi varten 3–12 kuukauden ajan; Voit osallistua ohjelmaan useammin kuin kerran akateemisten opintojen aikana.

Liity sen sijaan Erasmus Plus for Traineeship -ohjelmaan suorittaaksesi 2–12 kuukauden harjoittelu- tai harjoittelupaikkoja ulkomailla toimivissa yrityksissä tai instituutioissa.

Voit myös aloittaa harjoittelujakson tutkinnon jälkeen; tämä tarjoaa sinulle konkreettisen mahdollisuuden sijoittaa itsesi työmarkkinoille.

Erasmus-ohjelma tarjoaa myös opiskelumahdollisuuksia Euroopan ulkopuolella kansainvälisen luottotiliyden (ICM) kautta.

Muut kansainväliset ohjelmat

Joka vuosi haetaan apurahoja opiskelu- tai tutkimusjaksojen suorittamiseksi Euroopan, Amerikan, Kanadan, Australian, Latinalaisen Amerikan, Venäjän federaation, Etelä-Korean ja Japanin yliopistoissa.

Hakupyynnöt julkaistaan joka vuosi syksyllä. Sovellusvaatimukset riippuvat määränpäästäsi, kuten yksittäisissä hakupyynnöissä osoitetaan.

Jos palkkaluokka keskimäärin ensimmäisen syklinsä tutkintokurssin ensimmäisen vuoden jälkeen on vähintään 27/30, voit hakea kesäopiskeluapua osallistumaan englannin kielen kurssiin King's College Cambridgessä (UK) määrätyn sopimuksen mukaisesti. .

Kaksoistutkinto-ohjelmat

Opiskelijat voivat hakea kaksoistutkinto-ohjelmaan osallistumalla sisäiseen valintamenettelyyn. Ohjelma antaa opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa opintojakso ja suorittaa tenttejä kumppanuusyliopistossa; Opiskelijoille myönnetään tutkinto sekä University of Siena että kumppanuuslaitokselta.

Kansainvälisen liikkuvuuden apurahojen hakemiseksi opiskelijoiden on odotettava hakemuspyyntöjen julkaisemista (syksyllä) tai Erasmus harjoittelujaksolle (koko vuoden).

Oppimisen tukirakenteet ja opiskelijoiden palvelut

kirjastot

University of Siena on viisi erityiskirjastoa seuraavilla aloilla: humanistiset tieteet, taloustiede, lakipolitiikka, tiede-tekniikka ja lääketiede, farmasia-biologia. Eri opetuskomplekseissa sijaitsevat yhdessä muodostavat Sienan yliopiston kirjastojärjestelmän (Sistema Bibliotecario di Ateneo, SBA).

Voit tarkastella kirjaston kirjoja tai asiakirjoja yhtenäisen One Search -alustan avulla. sen avulla voit etsiä yliopisto-luetteloa verkossa 24 tuntia vuorokaudessa, jopa ulkoisista työasemista.

CLA - yliopiston kielikeskus

Voit oppia vieraita kieliä hyödyntämällä CLA-koulutuspalveluita.

Seuraavia kieliä opetetaan eri tasoilla: englanti, ranska, espanja, saksa, portugali, venäjä ja kiina (vain Arezzo).

Kielikeskus toimittaa yliopistotutkintokursseille ja niihin liittyville valmistautumiskursseille vaadittavat tason B1, B2 ja C1 kielitutkinnot luokkahuoneessa tai sekoitettuina kursseina, jotka integroivat henkilökohtaiset opetukset online-opetukseen, jota tukee ohjaaja.

Itsenäisen oppimisen helpottamiseksi CLA tarjoaa itsenäisesti toimivia kielilaboratorioita, joissa on audio-, video- ja tietokonetyöasemat ja joista löydät tukimateriaalia kursseille ja tenttien valmisteluun.

CLA on virallinen tenttikeskus Cambridgen yliopiston kansainvälisille englanninkielisille todistuksille (PET, FCE, CAE, CPE)

Yliopiston verkko-oppimisympäristö, MOODLE-portaali

E-oppimisympäristö isännöi verkko-oppimiskursseja ja tiettyjä perinteisten kurssien moduuleja. Tavoitteena on luoda ympäristö, joka on kurssin koulutustavoitteiden mukainen ja stimuloi opiskelijaa, jota kehotetaan toimimaan virtuaaliluokan sisällön kanssa.

Käyttöliittymään voidaan päästä mistä tahansa laitteesta (tietokone, tabletti, älypuhelin).

Jokaista kurssimoduulia varten on saatavana seuraavat aineistot: opetussuunnitelma, bibliografiset viitteet, opetusmateriaalit, luentotiedot, yhteistyövälineet (foorumit, keskustelut) ja arviointi / itsearviointi (kyselylomakkeet, palaute jne.).

elearning.unisi.it/moodle/

Santa Chiara Lab

http://santachiaralab.unisi.it/
santachiaralab@unisi.it

Mahdolliset ja ilmoittautuneet kansainväliset opiskelijat

Omistettu kansainvälisille opiskelijoille, International Place on osa URP - tiedotustoimistoa ja sijaitsee yliopiston päärakennuksessa (URP, Banchi di Sotto 55, Siena).

Se kokoaa yhden katon alle erilaisia aktiviteetteja ja palveluita, joita tarjotaan kansainvälisille opiskelijoille: opiskelijoille, jotka ilmoittautuvat tai jotka aikovat ilmoittautua yhteen tai useampaan aineeseen, tutkinto-opintoihin tai tutkinnon suorittaneisiin University of Siena .

Kansainvälinen paikka tukee kansainvälisiä käyttäjiä kaikesta tiestä alkuperäisestä pääsystä paikallis- ja yliopistoympäristöön heidän täydelliseen integroitumiseensa.

HAE NYT!

Ilmoittautuminen Yleiskatsaus

University of Siena hakeminen hakijan pätevyyden arvioimiseksi on helppoa. Tässä on seuraavat vaiheet. Voit hakea online-hakemusjärjestelmäämme - https://apply.unisi.it/ - korkeintaan kahteen ensimmäisen tai toisen tason tutkintokurssiin (kandidaatin tutkinto ja maisteriohjelmat), ja arviointi ilmoitetaan noin kuukauden kuluessa, vastaavan saannin määräajan jälkeen. Hakemusmaksu on 30 euroa kurssilta. Rekisteröinnin jälkeen sinun on kirjauduttava sisään henkilökohtaisella pääsykoodillasi, jotta voisit lisätä uusia online-hakemuksia. Huomaa, että voit työskennellä hakemuksesi kanssa koko hakemusajan.

Yleensä hakemusaika on avoinna marraskuun alusta huhtikuun loppuun, ja mahdolliset vaihtelut riippuvat eri ohjelmista; lopullinen kalenteri on saatavana yllä mainitussa sovellusalustassa.

Hakuprosessi

Vaihe 1: Löydä oikea ohjelma (voit valita enintään kaksi ohjelmaa).

Vaihe 2: Napsauta kohtaa “Tule hakijaksi” aloittaaksesi hakemuksesi. Pian sen jälkeen saat henkilökohtaisen pääsykoodisi sähköpostitse.

Vaihe 3: Luo sovelluspaketti (valitsemasi tietyn ohjelman edellyttämällä tavalla).

Vaihe 4: Odota vastausta hakemukseen. Hakemuksen jälkeen ilmoittautumiskomitea arvioi taustaasi ja taitojasi valitsemiesi tutkinto-ohjelmien vaatimusten perusteella.

Hyväksymisestä ilmoitetaan sinulle noin kuukauden kuluessa vastaanoton päättymispäivästä. Jos hakemuksia on paljon, opiskelijoita, jotka läpäisevät valinnan toimitettujen asiakirjojen perusteella, olisi kutsuttava osallistumaan kirjalliseen etäkokeen, jota mahdollisesti seuraa haastattelu. Kirjallisen etätestin päivämäärät ilmoitetaan opiskelijoille hakemuksessa käytetyllä sähköpostiosoitteella.

Vaihe 5: Tarkista yliopistolle ilmoittautumissäännöt maasi Italian suurlähetystössä / konsulaatissa.

Vaihe 6: Jos olet ulkomailla asuva EU: n ulkopuolinen kansalainen, ennakkoilmoittautumismenettely VISA-tutkimuksen saamiseksi on tehtävä maasi Italian diplomaattisessa edustustossa.

Tärkeä huomautus kansainvälisille opiskelijoille

University of Siena ei käytä kansainvälisiin opiskelijoiden maahantulotarkoituksiin ulkomaille sijoittautuneita rekrytoijia.

University of Siena hallinnoi itsenäisesti opiskelijoiden vastaanottoja tutkinto-ohjelmiin.

Kaikki University of Siena henkilökunta ja toimistot kommunikoivat yksinomaan unisi.it-sähköpostiosoitteidensa kautta, muut sähköpostiosoitteet eivät tule University of Siena henkilökunnalta tai toimistoilta.

Jos haluat varmistaa maahantulokirjeen aitouden, ota yhteyttä osoitteeseen internationalplace@unisi.it ja liitä jäljennös kirjeestä.

Ulkomailla asuvat Euroopan unionin ulkopuoliset kansalaiset

Arvioinnin jälkeen, jos positiivinen, ehdokkaat saavat hyväksymiskirjeen University of Siena . Jokaisen ehdokkaan on ilmoittauduttava etukäteen asianmukaiseen Italian diplomaattiedustustoon kussakin IDR: ssä käytettävissä olevien erityismenettelyjen mukaisesti.

Italian kielen testi

Italian kielen testi on pakollinen niille EU: n ulkopuolisille hakijoille, jotka haluavat ilmoittautua italiaksi opetetulle yliopistotutkintoon. Yleensä University of Siena tämä testi on suunniteltu syyskuun alussa.

Ehdokkaiden, joilla on todistettu italian kielen taito tai jotka hakevat englanniksi järjestettyjä kursseja, ei tule suorittaa tätä testiä.

Lukukausimaksut ja tuki

Akateemiset palkkiot

Italian hallitus perustaa yliopistokoulutuksen Italiassa. Tästä syystä lukukausimaksu on yleensä alhaisempi kuin monissa muissa maissa.

University of Siena julkaisee vuosittain opiskelijamaksuja koskevat määräykset. Ensimmäisen jakson, toisen jakson ja pitkien yhden syklin tutkinto-ohjelmiin osallistuvat opiskelijat maksavat yhdestä neljään erässä lukukausimaksuja. Jokaiselle ulkomaiselle opiskelijalle määrä perustuu hänen kotimaahansa ja valittuun kurssiin. Maksettava summa voidaan laskea tällä työkalulla

http://www.maprin.unisi.it/tasse19_20/index_eng.php

DSU-stipendi

Opiskelijat voivat hakea stipendiä, jonka myöntää DSU (alueellinen ”oikeus opiskeluun”) perheen tulojen perusteella; tämä tuottaa tehtäväluokituksen ja vain hyvässä asemassa olevat opiskelijat saavat tämän edun.

Vuotuinen DSU-apurahojen hakupyyntö julkaistaan heinäkuussa DSU Toscanan verkkosivustolla www.dsu.toscana.it

HAE NYT!

Majoitus ja opiskelijoiden palvelut

DSU Toscanan virasto tarjoaa laajan valikoiman opiskelijoiden tukipalveluita, kuten majoitusta, yliopistoravintolat ja urheilun.

majoitus

Sienassa on erilaisia asumisvaihtoehtoja yliopistojen asuinhuoneista yksityiseen majoitukseen (yksilölliset / jaetut huoneistot tai yhden / kahden hengen huoneet).

University of Siena ei ole opiskelija-asuntoa sellaisenaan, mutta se voi käyttää paikkoja DSU: n omistamissa asuntoloissa. Sienassa on 11 yliopisto-asuntoa, osa kaupungin keskustassa, osa lähellä kaupungin muureja ja hyvin yhteydessä kaupunkiin ja osastoihin, joissa kaikissa on ilmainen langaton internetyhteys.

Jokaisena lukuvuonna DSU julkaisee ilmoituksen stipendien ja majoituspaikkojen myöntämisestä, joka on saatavana seuraavalta verkkosivulta: www.dsu.toscana.it/servizi/benefici-a-gli-studenti/borsa-di-studio- e-Posto-alloggio

Lisätietoja DSU-stipendeistä ja palveluista osoitteessa www.dsu.toscana.it

ravintolat

Yliopiston ruokaloita ylläpitää DSU Toscana, joka tarjoaa opiskelijoille edullisia täysruokia (2,80 - 4,00 euroa) monipuolisilla valikoilla.

Yliopistojen ruokaloihin pääsyä varten opiskelijat tarvitsevat älykortin, joka annetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Vaihto-opiskelijoille tämän kortin myöntää Kansainvälisten suhteiden toimisto heti rekisteröityessään yliopistoon.

CUS - Urheilukeskus

Yhdessä DSU: n ja Sienan yliopiston urheilukeskuksen (CUS) kanssa yliopisto tukee opiskelijoiden urheilua tarjoamalla ilmaisia tai alennettuja kursseja koripallo-, jalkapallo-, lentopallo-, rugby-, judo-, painoharjoittelu-, miekkailu- ja tenniskursseista.

Järjestetään myös kilpailuurheilutapahtumia, jotka kansalliset liitot ovat tunnustaneet. Osallistuakseen näihin tapahtumiin opiskelijoilla on oltava DSU-Toscana / CUS-jäsenkortti.

Urapalvelut

Jotta ollaan suoraan yhteydessä työelämään ja tarjota tukea, Sijoitustoimisto järjestää urapäiviä, yritysesittelyjä ja osastoitapahtumia tarjotakseen tietoja tietyillä kiinnostuksen aloilla toimivista yrityksistä.

Lisäksi pitkälle edennyt oppisopimuskoulutus (tai ”korkea-asteen koulutuksen ja tutkimuksen oppisopimuskoulutus”) mahdollistaa sen, että pääset yritykseen toisen syklin tutkinnon viimeisen vuoden aikana avoimella työsopimuksella, jonka avulla voit suorittaa tutkinto samanaikaisesti.

www.unisi.it/placement

Erasmus Siena -ryhmä (ESN / GES)

Jos olet entinen Erasmus-opiskelija tai ulkomailla opiskelija, joka opiskelee Sienassa, voit ottaa yhteyttä Erasmus-ryhmään Siena (GES): tämä on vapaaehtoisopiskelijoiden ryhmä, jolla ei ole poliittista tai uskonnollista kuulumista ja joka auttaa integroimaan kansainväliset opiskelijat Sienan yliopistoyhteisöön ja kaupungin sosiaalinen rakenne ja tarjoaa tietoa liikkuvuusohjelmista kiinnostuneille italialaisille opiskelijoille.

ESN Siena GES on ”ESN” (Erasmus Student Network), yhdistysten verkoston jäsen, joka edustaa kansainvälisiä opiskelijoita, ja tarjoaa siten mahdollisuuksia kulttuurin ymmärtämiseen ja itsensä kehittämiseen opiskelijoille auttavien opiskelijoiden periaatteen mukaisesti.

Joka vuosi ESN Sienan edustajat osallistuvat ESN: n erilaisiin kokouksiin keskustelemaan yhteisistä strategioista liikkuvuusohjelmien edistämiseksi.

www.gruppoerasmussiena.it

HAE NYT!

Kaverijärjestelmä

Buddy-ohjelmaa tukee University of Siena yhteistyössä ESN Siena GES -yhdistyksen kanssa. Sen tarkoituksena ei ole vain avustaa vaihto-opiskelijoita käytännön asioissa, jotka liittyvät heidän asumiseensa uudessa maassa. Sen päätavoitteena on helpottaa integraatiota Italian akateemiseen elämään ja italialaiseen opiskelijayhteisöön.

Buddy-ohjelma on ennen kaikkea loistava tilaisuus hankkia uusia ystäviä muualta maailmasta ja luoda pitkäaikaisia kulttuurien välisiä ystävyyssuhteita! Ohjelman puitteissa kaveri saa mahdollisuuden harjoittaa vieraita kieliä, tutustua eri kulttuureihin, kehittää sosiaalisia taitojaan; kaveri saa myös mahdollisuuden osallistua sponsoroituihin sosiaalisiin tapahtumiin tavatakseen tovereitaan ja osallistua yksinoikeisiin ESN Siena GES -tapahtumiin.

Tietojen löytäminen

Mistä löydät tietoja? Verkkosivustolta, yliopistojen sosiaalisista verkostoista ja laitosten verkkosivuilta löydät kaikki tarvittavat institutionaaliset tiedot sekä ilmoitukset kokouksista ja tapahtumista.

Yliopiston etutoimisto: URP ja kansainvälinen paikka

Voit ottaa yhteyttä URP - tiedotustoimistoon saadaksesi yleisiä tietoja University of Siena , sen palveluista, kursseista, palveluista ja mahdollisuuksista. Voit myös saada tietoa imagoitumisesta ja ilmoittautumisesta sekä saada apua näiden toimenpiteiden suorittamiseen verkossa (front office, puhelimitse tai sähköpostitse) info@unisi.it

International Place, osa URP - tiedotustoimistoa, on omistettu kansainvälisille opiskelijoille, erityisesti niille, jotka ovat ilmoittautuneet tai haluavat ilmoittautua ensimmäisen tason (kandidaatin ja yhden syklin maisterin), toisen tason (maisterin) tutkintokurssiin. tai yksittäinen moduuli.

Opiskelijat voivat ottaa yhteyttä kansainväliseen paikkaan saadakseen tietoa yliopistosta ja sen palveluista, oleskeluluvista, sairausvakuutuksista, Italian verolakeista (codice fiscale), akateemisen tutkinnon pätevyydestä, ulkomaisten akateemisten pätevyyksien tunnustamisesta, kurssin lyhentämisestä.

internationalplace@unisi.it

Kansainvälisen liikkuvuuden opiskelijoiden tulee ottaa yhteyttä tervetulotoimistoon osoitteessa saapuva@unisi.it

HAE NYT!

Sijainnit

Siena

Università di Siena - Palazzo del Rettorato

Osoite
Università degli Studi di Siena - Rettorato, via Banchi di Sotto 55 
53100
53100 Siena, Toscana, Italia
Puhelin
+39 0577 232111

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin