Universiti Malaysia Sarawak

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Universiti Malesia Sarawak (UNIMAS), Malesian kahdeksas yliopisto oli virallisesti sisällytetty 24 päivänä joulukuuta 1992. Yliopisto, joka on nykyaikainen ja luonteeltaan tulevaisuuteen liittyviä näkymiä, se on sitoutunut tarjoamaan kansakunnan johtajia, johtajat, tutkijat ja teknisiä asiantuntijoita sekä harkittuja kansalaisia, jotka pystyvät käsittelemään monimutkaisia ​​haasteita yhteisen tulevaisuutemme - luottavaisesti, asiantuntevasti ja luovasti.

Noin 30 akateemisen henkilöstön, yliopisto avasi ovensa ensimmäisen erän 118 opiskelijaa 8. elokuuta 1993. Opiskelijat rekisteröitiin kaksi uraauurtavaa tiedekuntien, Faculty of Social Science and tiedekunta Resource Science and Technology. Kaksi akateemista tukea keskuksia perustettiin myös: Centre for Applied Learning and Multimedia ja Centre for Academic Information Services.

Seuraavana vuonna (1994) näki neljä tiedekuntaa avaa ovensa tutkintoihin: tiedekunta kognitiiviset tieteet ja Human Development, tiedekunta Soveltavan ja Creative Arts, teknillisessä ja Informaatioteknologian tiedekunta. Henkilöstön ja opiskelijoiden määrä nelinkertaistui. Samalla yliopisto kasvoi myös profiiliin, sillä useimmat tiedekunnat alkoivat tarjota jatko-ohjelmia. Tutkimustoiminta alkoi juurtua kanssa instituutin perustaminen luonnon monimuotoisuuden ja ympäristön suojelu, joka keskittyy lukemattomia kasviston ja eläimistön Borneo. Yhteyksiä eri ulkomaisten yliopistojen perustettiin myös. Samana vuonna, Centre for Technology Transfer and Consultancy UNIMAS, sai sopimuksen YVA tutkimus Bakunin Vesivoimala, kaikkien aikojen suurin YVA-hankkeen maassa.

Ajanjakson tammikuusta 1995 vuoden 1996 joulukuun lopussa näki edelleen vakauttamista korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten rakennetta yliopisto. Kaksi tiedekunnat alkoivat ottaa heidän pioneeri erissä opiskelijoita; Lääketieteellinen tiedekunta-ja terveystieteiden tiedekunta (1995) ja Taloustieteiden tiedekunta Business (1996). Nämä toivat kokonaismäärä tiedekuntien kahdeksan, kuten alunperin oli suunniteltu. Centre for Language & Communication Studies alkoi tarjota TESL ohjelman lisäksi geneeristen kielikursseja. Institute of Health ja yhteisön Medicine, ja Institute of Software Technology Sitten lisättiin luetteloon tutkimuslaitosten.

Historiallinen vuosi 1997 todistamassa uraauurtava erän valmistuneet jotka saavat astetta avajaisistunnossa kokoontumisesta yliopistossa. Vuoden aikana instituutin perustaminen Itä-Aasian tutkimus.

Vuoden 2000 todistamassa muutos varakansleri paikka; Professori Dato 'Zawawi Ismail, ensimmäinen varakansleri onnistunut professori Datuk Yusuf Hadi toisena varakansleri UNIMAS. Prof Datuk tohtori Abdul Rashid Abdullah nimitettiin kolmannen varakansleri 1. helmikuuta 2005. Vuodesta 2001 31 päivään maaliskuuta 2013 professori Datuk tohtori Khairuddin Ab Hamid nimitettiin neljäs varakansleri UNIMAS. YBhg Prof Dr Morshidi bin Sirat nimitettiin myöhemmin viidenneksi VC 1 päivänä huhtikuuta 2013. Hänen toimikautensa oli kuitenkin lyhyt, koska hän oli muistutti miehittää asemaa Pääjohtaja opetusministeriö, Malesia. Näin ollen YBhg Prof Dato Dr Mohamad Kadim Suaidi otti kuudennen vararehtori UNIMAS 16. huhtikuuta 2013.

Kuten syyskuun 2013 UNIMAS yhteensä ilmoittautuminen on 16085 koostuu 14033 opiskelijaa, 1343 jatko ja 709 keskiasteen opiskelijoille. Lisäksi yhteensä 2189 henkilöstöä on palkattu elokuusta 2013.

UNIMAS on ISO-sertifioitu yliopisto. Se myönnettiin arvostettu MS ISO 9001:2000 huippuosaamista sen ydin prosessit - alkaen saanti uusia opiskelijoita todistuksen sen tutkinnon. Meidän perustutkintoa ohjelmat on suunniteltu sopimaan tarpeisiin ja teollisuuden. Vahva painotetaan teknologia on myöntänyt meille arvostetun Multimedia Super Corridor (MSC) Status 17. marraskuuta 2003. Palkinto myönnettiin roolimme ja kykyä kehittää työvoimaa MSC ja niihin liittyvien tarpeiden kautta strategisen oppimisen ja koulutusohjelmia.

UNIMAS on voittanut Premiere Information Technology Award Malesian hallitus, "Digitaalisen kuilun kaventamiseen" luokkaan AFACT n eAsia palkinnon. Se on myös voittanut teollisuus innovaattorit palkinnon järjestelmän kehittäminen ja soveltaminen päässä yhdysvaltalaisen Society of Satelliitti Professionals International (SSPI), sen menestyksen perustaa telecentre kauko yhteisö Bario, Sarawak, avustaa yhteisön viestinnässä , koulutus, sähköinen kaupankäynti, terveys-ja viranomaispalveluja.

UNIMAS on onnistunut hankinta tutkimusapurahoja, Keksiä julkaisuja ja hyödyllisiä tieteellisiä havaintoja. Yliopiston Institute of Health ja yhteisön Medicine on menestyksekkäästi kehittänyt ehdokas rokote dengue tekemällä yhteistyötä kansainvälinen yritys, Bavarian Nordic. Lisäksi tiedekunta Resource Tiede ja tekniikka on menestyksekkäästi kehittänyt prosessi muuntaa saagotärkkelys maitohapon tuotantoon ympäristöystävällisten muovista.

Tietämyksen aloitteita UNIMAS ovat lähtökohtana osittain päälle runsaasti luonnonvaroja ja monipuolinen sosiaalis-kulttuurinen muodostavat sekä valtion Sarawak. Vaikka UNIMAS on vahva luonnon monimuotoisuuden tutkimus, tämä ja useimmat muun tutkimustoiminnan tässä yliopistossa ovat lujasti perustuu nykyaikaiseen teknologiaan. Esimerkiksi säilyttäminen luonnonvarojen valtion kautta yhteenlaskettu vahvuus tietotekniikassa ja IT, joilla on asiantuntemusta molekyylibiologian ja biotekniikan, ovat tosiasiallisesti synergized useita tutkimusyhteistyön sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Kulttuurisen monimuotoisuuden ja sosiaalisen ainutlaatuisuus Sarawak yhteisöt tarjoavat mahdollisuuksia opiskeluun terveys ja lääketiede, tarjoamalla katsomaan ympäristötekijöistä ja sosio-kulttuuriset käytännöt vuorovaikutussuhteista eri taudinaiheuttajia; sekä muita kysymyksiä, jotka liittyvät yhteisön terveyttä.

UNIMAS sitoutuminen tutkimus on jo tunnustanut sidosryhmien ja kumppanien teollisuuden tarjoamalla kyvyt perustamaan kahdeksan tutkimusta tuolia; näitä ovat Tun Zaidi puhetta Medicinal Chemistry, Tun Openg puhetta Sago Technology, Shell puheenjohtaja for Environmental Studies, ja Sapura puheenjohtaja ICT.

Tänään, UNIMAS vahvuus tutkimuksen kuitataan vertaiskoulutukseen vähintään kolme niche tutkimusalaa: - Bioteknologian tutkimus epidemiologia (dengue, JE, FMHD, malaria), eliömaantiede (phylogenetics) ja maatalous (saago); - Tieto-ja viestintätekniikan, erityisesti maaseudun viestintä-ja kuva-analyysi; ja - Luonnon monimuotoisuus, luonnonvarojen ja ympäristön hallintaa.

Yliopiston johto on päivittänyt, joka perustuu niiden vahvuus tutkimukseen, tilan osan tutkimus-ryhmien UNIMAS sen huippuyksikköä, jotka ovat: - Malaria tutkimuskeskus - Centre for Water Research - Maaseudun Informatics - Kuva-analyysi ja Spatial Technologies - Semantic Technology ja Augmented Reality - Uusiutuva energia - Sago Tutkimus - Vammaisuus Studies

Vuonna 2012 UNIMAS sai valtakunnallista tunnustusta voittamalla 4 kultaa, 3 hopeaa ja 10 pronssia palkintoja MTE 2012. UNIMAS myös pakatun 11 kultamitalia BIS 2012, kansainvälisen Expo järjestetään Lontoossa. Prof Balbir Singh tiedekunnan lääketieteen ja terveystieteiden tiedekunta oli joukossa useita vastaanottajia Best Malesian tutkijan palkinto annetaan Akademin Sains Malesia hänen huomattava ja merkittävästä panoksestaan ​​Malaria tutkimustoimintaan.

Viime vuonna UNIMAS turvattu 44 hanketta Tiede, teknologia ja innovaatio (MOSTI) Science-rahasto apurahan, yhteensä määrä on RM7.59 miljoonaa. Lisäksi RM2.88 miljoonaa turvattu opetusministeriön korkeakoulu (Mohe) 81 tutkimushanketta.

Sijainnit

Kuching

Osoite
94300 Kota Samarahan
Kuching, Sarawak, Malesia

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin