UIT The Arctic University of Norway

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway on maailman pohjoisin yliopisto. Sen sijainti arktisen alueen reunalla merkitsee tehtävää. Arktisella on yhä tärkeämpää globaalia merkitystä. Ilmastonmuutos, arktisten voimavarojen hyväksikäyttö ja ympäristöuhkat ovat suurta yleisön huolenaiheita ja joita Tromssan yliopisto kiinnostaa. UIT The Arctic University of Norway voit tutkia globaaleja kysymyksiä läheltä.

Tietää maailman ylitse

Elämä Pohjois-Amerikassa on villin luonto, kontrasti valo ja sääolosuhteet, maantieteelliset etäisyydet ja monikulttuurisuus. Monet UiT: n tutkimuskeskuksista ja opinto-ohjelmista ovat Arktisen Norjan erityispiirteitä.

Jørn Berger-Nyvoll

UiT: n keskeinen tutkimus keskittyy polaariseen ympäristöön, ilmastotutkimukseen, alkuperäiskansojen, rauhan ja konfliktien muunteluun, telelääketieteeseen, lääketieteelliseen biologiaan, avaruusfysiikkaan, kalatieteeseen, meripolitiikkaan, kielitieteeseen ja laskennalliseen kemiaan.

Huippuyksiköt

UiT: n teoreettisen kielitieteen erikoistumiskeskus CASTL ja CTCC, Teoreettisen ja laskennallisen kemian keskus, on nimetty Norjan huippuyksiköiksi. Vuonna 2002 Tromsø-pohjainen NST, norjalainen telelääketieteen keskus, nimitettiin Maailman terveysjärjestön yhteistyökeskukseksi.

Biotieteiden, kalatalouden ja talouden tiedekunnan ARCTOS-verkosto on johtava merenkulun arktisen ekosysteemin tutkimus ja Tromssan norjalainen polar-instituutin tärkeä kumppani. Fysiikan laitos keskittyy pohjoisiin valoihin ja avaruustutkimukseen. Kaikki nämä laitokset ovat kansainvälisesti arvostettuja.

Arctic Frontiers

Yliopisto on osa Tromssan FRAM - korkean pohjoisen ilmaston ja ympäristön tutkimuskeskusta (Fram Centre). Joka tammikuussa kansainvälinen konferenssi Arctic Frontiers kutsuu tutkijoita, poliitikkoja ja liike-elämän edustajia keskustelemaan arktisista kysymyksistä kurinalaisilla rajoilla. Arktisen neuvoston sihteeristö sijaitsee Fram Centrissä. Yliopiston ja Fram Centren tutkijat ovat mukana useissa Arktisen neuvoston kansainvälisissä ohjelmissa.

Kansainvälinen keskittymä

16000 opiskelijaa ja 4000 henkilöä opiskelee ja työskentelee UiT: ssä Norjan Arctic Universty. Opetus on tutkimuslähtöistä. UiT: n seitsemän tiedekunnat tarjoavat laajan valikoiman opinto-ohjelmiin huolimatta omistautumisesta pohjoisiin kysymyksiin.
Tromssan akateeminen yhteisö on erittäin kansainvälinen. Yli 20% akateemisesta henkilökunnasta ja 10% opiskelijaelimestä on ulkomailta. Yliopisto tarjoaa yli 20 englantia opettamaan maisteriohjelmia, ja kaikki tiedekunnat tarjoavat englantia opettajille sekä kandidaatin että päällikön tasolla.

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway perustajajäsen, joka on kansainvälisen verkoston 140 ympäröivän alueen tutkimus- ja tutkimuslaitosta. Mutta yliopisto tekee yhteistyötä kaikkien osapuolten kanssa. 200 kansainvälistä sopimusta turvaa aktiivinen akateeminen akateeminen vaihto opiskelijoille ja henkilökunnalle yhteistyökumppaneiden kanssa maailmanlaajuisesti.

Kampukset ympäri Pohjois-Norjaa

Yliopistolla on kahdeksan kampuksen. Ne sijaitsevat Tromsssa, Narvik, Harstad, Alta, Bodø, Mo i Rana, Hammerfest ja Kirkenes. Yliopistosta on tullut entistä tärkeämpi moottoritie Pohjois-Norjalle ja kansainvälinen yhteistyö pohjoisessa.

Sijainnit

Tromssa

University of Tromsø

Osoite
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromssa, Tromssa, Norja
Puhelin
+47776440009

Alta

UIT - Norges Arktiske universitet - Campus Alta

Osoite
Follumsvei 31
9510 Alta, Finnmark, Norja
Puhelin
+47 78 45 05 00

Narvik

UiT - Norges arktiske universitet, campus Narvik

Osoite
Narvik, Nordland, Norja
Puhelin
+47 77 64 40 00

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin