ITECH Lyon

Esittely

Lue virallinen kuvaus

ITECH-Lyon on ollut yli vuosisadan ajan insinöörejä materiaalien (muovit, tekstiilikomposiitit), kemian (maalit-musteet), kosmetiikan ja nahkakenkien-nahkatavaroiden aloilla. ITECH-Lyon on ammattilaisten luoma yksityinen koulu, jota ammatilliset järjestöt ja järjestöt tukevat. International on ITECH-Lyonin ydin, joka kehittää läsnäoloaan ja vaihtoa kaikkialla maailmassa (Yhdysvalloista Kiinaan ja Eurooppaan).

Vieraile eurooppalaisella verkkosivustollamme saadaksesi lisätietoja: ITECH-EURO.eu

Jos opetus on ITECH-Lyonin ensimmäinen tehtävä, tutkimus ja innovaatio ovat sen linnoituksia. Nämä käännetään vahvoilla kumppanuuksilla tutkimuksen ja kehityksen aloilla alueellisella, kansallisella ja Euroopan tasolla.

 • 500 opiskelijaa
 • Yksityinen korkeakoulu
 • Kansainväliset vaihtosopimukset
 • "Commission des Titres d'Ingénieur" tunnustettu tutkintotodistus

Ainutlaatuinen ja erilainen

Institut Textile et Chimique de Lyon (Lyonin tekstiili- ja kemian instituutti) on ainoa insinöörikoulu, joka on suoraan laskeutunut Lyonin ammattilaisten perustamaan tekstiili-, nahka- ja kemian kouluihin yli vuosisataa sitten. ITECH-Lyon kouluttaa insinöörejä muoveissa, tekstiileissä, komposiiteissa ja kemikaaleissa tutkimalla maaleja, musteita, liimoja, kosmetiikkaa, nahkaa ja sen käyttötarkoituksia (jalkineet, nahkatavarat). Yhdistelmäasemalla ITECH-Lyon on Grande Ecole, joka on luonut ammattiliitoja ja yrityksiä. ITECH-Lyon tarjoaa pääkonseptinsa lisäksi korkeakoulututkintoon erikoistuneita kursseja: BTS (Brevet de technician supérieur), ammattikorkeakoulututkinto (Université Claude Bernardin yhteispalkinto), Post Premier Cycle (post-graduate) ITECH Lyon vahvistaa ITECH Lyon maailmanlaajuista läsnäoloaan ja kansainvälistä vaihtoa (USA: sta Kiinaan ja Eurooppaan). Vaikka koulutus on ITECH-Lyonin ensisijaista tehtävää, teollisuussuhteet ovat sen vahvuuksia. Jotka johtavat voimakkaiden kumppanuuksien luomiseen tutkimuksen ja kehityksen aloilla sekä alueellisesti, kansallisesti että koko Euroopassa, mutta myös jatkuvassa ammatillisessa, jatko- ja jatkotutkinnossa. ITECH-Lyon ja sen tytäryhtiö ITECH -yritykset tekevät täyden valikoimansa yritysten teknisistä ja inhimillisistä voimavaroista erilaisin sopimuksin yhden tai useamman vuoden tutkimushankkeita yhteistyössä yliopistojen kanssa, teolliset tutkimukset, analyysit, kokeilut, konsultointi, laitteiden vuokraus mukaan lukien mahdollinen henkilöstön siirto (kokopäiväinen tutkimus professori) ja ammatillinen koulutus. Kuten ITECHin presidentti Louis Philippe Reynaud ja sen pääjohtaja Jérôme Marcilloux korostavat: "Koulumme auttaa parantamaan yritysten lisäarvoa innovaatioiden avulla".

ITECH, enemmän kuin instituutti, sata vuotta vanha laitos.

 • ITECH syntyi vuonna 1988 ESITL: n ja EFT: n fuusioitumisesta.
 • ESITL (Lyon Textile Industriesin korkeakoulu) perustettiin vuonna 1840, Lyonin silkkiteollisuuden poikkeuksellisen perinteen ruumiillistuma.
 • Vuonna 1899 perustettu EFT (Ranskalentokoulutuskoulu) on Lyonin Industrial Chemistry -instituutissa toimiva osasto, joka on erikoistunut nahkaon, ennen kuin se hajoaa Plastics Engineeringiin (CNAM: n kanssa) ennen maalia, musteita ja liimoja osaston vuonna 1969 ja sen jälkeen vuonna 1983 ESCEPEA (Nahka ja maalit, musteet ja liimat).
 • Sen sulautuminen ESITL: iin vuonna 1988 sai ITECH: n perustamisen ja johti tekstiilitaiteen perustamiseen.
 • ITECH, joka perii molempien vanhempiensa ammatillisen osaamisen, käytti menestyksekkäästi heidän opetustensa täydentävyyttä ja läheisiä suhteita, joita he olivat aina ylläpitäneet liiketoiminnan maailmassa. Näiden varojen lisäksi ITECH tarjoaa asteittaista koulutusta, sillä sen kursseilla otetaan järjestelmällisesti käyttöön uusia koneita ja teknologista kehitystä.

ITECH-Lyon perustettiin tavoitteena yhdistää 4 ammattikenttää yhdeksi tutkimusohjelmaksi, joka keskittyi "polymeerimateriaaleihin ja pinnoitteisiin": formulaatiokemiaan, muoviin, nahkaan ja tekstiileihin. pic_1_surfpic_2_glassespic_3_cars ITECH-Lyon kouluttaa insinöörit polymeerien ja niiden sovellusten, erityisesti muovien, tekstiilien, komposiittien ja kemian aloilla (jotka kattavat maalit, musteet, liimat ja kosmetiikka) sekä nahka ja sen käyttötarkoitukset (jalkineet, nahkatavarat). ITECH-Lyon on yksityinen järjestö ja valtion akkreditoitu Grande Ecole, jonka ammattiliitot ja yritykset ovat luoneet ja tukeneet. ITECH Lyon vahvistaa maailmanlaajuista läsnäoloaan ja kansainvälistä vaihtoa etuoikeutettujen akateemisten ja teollisten sopimustensa kautta. Innovaatio on ITECH-Lyonin motto, jota se soveltaa sekä kursseihin että tutkimukseen

Koulu: yli 450 opiskelijaa

4 koulutustasoa: * ITECH-insinööri: 3 vuotta (jatkotutkinto) 4 laajuista: Formulation Chemistry (maalit, musteet, liimat, kosmetiikka jne.), Muovit ja komposiitit, Tekstiilit ja komposiitit, Nahka. Pääsy jatko-opintoihin (Bachelor's in Chemistry, ...). Hyväksytty CTI: n (Ranskan teknisen pätevöitymiskomitean) ja EURACEn. UUSI Euroopan osasto: Formulointikemian pääaine; kaikki englannin kielen kursseja; Maaliteollisuuden sponsoroima (lukukausimaksut ja kansainväliset harjoittelut) * Erikoistunut "Mastère": 1 vuoden "Innovaatio ja uusi tuotetekniikka: konseptista markkinoihin." Pääsy jatko-opintoihin (tekniikan tutkinto, päälliköt tai vastaava) peruskoulutuksena tai jatkokoulutuksena. Kurssi, jonka on akkreditoitu Conférence des Grandes Ecoles. * Kosmetiikan ja väriaineiden valmistelu: 1 vuoden liimat / kosmetiikka / väri / maalit ja musteet. Pääsy 2 vuoden jatko-opintojen jälkeen. * IPL Summer School: 5 viikkoa kesäkuun puolivälistä heinäkuun puoliväliin, keskittyen materiaalien materiaaleihin. Ranskankieliset opetukset: 40 tuntia opetusta; 50 tuntia pienryhmäkäytännöstä, kulttuurihistoriat ja paljon muuta.

Polymer Sciences: Nykyään se koskee vain polymeerejä!

Kenttä edustaa nykyaikaista tiedettä huippuosaamista, koska polymereiden suorat sovellukset ovat läsnä päivittäisissä elämässämme: luksustuoteteollisuuden nahkatuotteita, helikopterilevyjä, UV-musteita, maasto- ja kaikentyyppisiä vaatteita, polkupyörien kehyksiä komposiittimateriaaleja, uusia antiallergisia tekstiilituotteita ... kaikki syntyvät insinöörien luovuuteen. Polymeerien syntetisointi ja käsittely edellyttää vahvaa tieteellistä koulutusta (kemian, mekaniikan, ...). Sovellusten kehittäminen on kuitenkin maun ja intohimon kysymystä. ITECH Lyon Engineering School, joka on erikoistunut nahkatuotteisiin, tekstiili- ja muovimateriaaleihin sekä muotoiltuihin kemian tuotteisiin (maalit, musteet, liimat, kosmetiikka jne.), On tehnyt tieteen ja erityisesti polymeeritieteen, sen ydinosaamisen. Sen erikoisuudet, jotka usein täydentävät toisiaan, ovat auttaneet edistämään jatkuvasti tieteellistä ja taloudellista kehitystä.

Suunnitteluohjelma

Tämä koulutus perustuu 2 periaatteeseen: kemia ja fysiikka-mekaniikka. Perusosaamista kehitetään ensimmäisenä vuonna, jotta opiskelijat valmistautuvat pääaineisiinsa. ITECH: n koulutus keskittyy polymeeritieteiden ympärille. ITECH-insinöörit vahvistavat taitojaan tällä alalla läpi uransa, kun heidän valintansa suuret auttavat heitä löytämään ensimmäisen työpaikkansa helposti. Teknisten ja tieteellisten taitojen lisäksi ITECH antaa oppilailleen mahdollisuuden paljastaa ja kehittää sosiaalisia taitojaan taloudellisilla ja yhteiskunnallisilla tieteillä sekä monilla esityksillä. ITECHin teknillinen tutkinto vastaa "maisterin tutkintoa" niille, jotka ovat kiinnostuneita seuraamaan uransa ulkopuolella.

Ainutlaatuinen ja erilainen

ITECH kouluttaa insinöörejä kolmessa vuodessa. Koulutustyyppi on:

 • Säännöllinen opiskelijan tila
 • Oppisopimuskoulutustila (vaihtaa kursseja koulussa ja työskennellä yrityksessä yli 3 vuoden ajan)

Opiskelijat valitsevat säännöllisen kurssin valitsemalla yhden ensimmäisen vuoden jälkeen tarjotusta 4 suurimmasta opinnot:

 • Formulointikemia: maalit, musteet, liimat ja kosmetiikka
 • Muovimateriaalit
 • Tekstiilimateriaalit
 • Nahka

ITECH on Conference des Grandes Ecolesin jäsen ja sen kemian tekniikan tutkinto (maisterin tutkinto) on CTI: n (Comission des Titres d'Ingénieurs) akkreditoima.

Dynaaminen vuorovaikutus

ITECH on luonut ammattilaiset ja se on ankkuroitu teollisessa ympäristössä, joka muuttuu jatkuvasti. Tästä syystä alan ammattilaiset ja teolliset ammattilaiset (maalit, musteet, kosmetiikka, muovi, nahka ja tekstiili) istuvat instituutin hallitukselle. pic_5_tablepic_6_people Koulu ottaa huomioon näiden syndikaattien asiantuntemuksen päivittääkseen ja täsmentäen opetettujen ohjelmien suuntauksia. Yritysten väärennetyt suhteet edistävät tulevan insinöörin sopeutumiskyvyn edistämistä (konferenssit, tiedotuspäivät, ammatilliset foorumit ...). Tämä on uusi ohjelma, joka avattiin vuonna 2014. Toimialan tarpeiden tyydyttämiseksi seuraavan vuosikymmenen aikana ITECH käynnisti Formulation Chemistry -koulun. Kaikki kurssit opetetaan englanniksi houkuttelemaan eurooppalaisia ​​kandidaattiopiskelijoita kohti tätä suurta maata, joka on suurta kysyntää maaliteollisuudessa.

Tiukka luovuutta

Kuten kaikki tiede, edistysaskeleet polymeerien aloilla perustuvat tutkijoiden ja insinöörien luovuuteen, jotka harjoittavat kurinalaisuutta. ITECH-opiskelijan on oltava luova, koska hänen käytettävissään oleva tiede ja teknologia kehittyy jatkuvasti. Tämä ominaisuus on otettu huomioon ITECHin opetuksessa. Monitieteellinen on itsessään tietty tae työympäristön integroinnissa. Jotta oppilaan luovaa puolta kannustettaisiin, ITECH järjestää 3 vuoden kurssin lopussa Proj'ITECHin kokouksen, jonka avulla opiskelijat voivat esitellä viimeisen vuoden projektityönsä tutkijoiden, R

Kädet koulutuksessa

ITECH on taipuvainen toimittamaan opiskelijoille vahva ammattikokemus. Monitieteellisen opetuksen lisäksi laitoksella lisätään 10 kuukautta vähintään pakollisia harjoitteluyrityksiä tavallisille opiskelijoille.

Säännöllinen tila

Ensimmäisen vuoden loppu: Kansainvälinen kokemus - vähintään 6 viikkoa Tämä kansainvälinen kokemus valmistellaan etukäteen interkulttuurisen lähestymistavan mukaisesti ja raportin sisältöä koskevat odotukset on määritelty täysin. Tämä on kunkin oppilaan kokemuksen yksilöllinen tarkastelu ja se toimii pohdintaperiaatteena kulttuurienvälisten opetusten aikana seuraavalla termillä. Toisen vuoden loppu: Suunnitteluharjoittelu - vähintään 8 viikkoa Käytännön sovellus etuoikeutetulla harjoittelijavaihdolla antaa opiskelijoille mahdollisuuden tavata yrityksen elämää ja perehtyä yritysten materiaalisiin, taloudellisiin ja inhimillisiin tarpeisiin. Kolmannen vuoden loppu: Loppuvuoden hanke - enintään 6 kuukautta Tämä on projekti, joka yleensä annetaan nuorille insinööreille. Opiskelija osoittaa, että he voivat toimia itsenäisesti ja käsitellä monimutkaisia ​​aiheita tilanteissa, jotka voivat joskus olla monimutkaisia. Hankkeeseen sisältyy vähintään 5 kuukauden sijoittaminen yrityksen tai laboratorion kanssa joko Ranskassa tai ulkomailla. Valinnainen 1-vuotinen harjoittelu (2. ja 3. vuoden välinen) Opiskelija voi halutessaan suorittaa yhden vuoden työharjoittelun yrityksen tai ulkomaisen laboratorion kanssa, mutta hänen on vähintään 6 kuukautta ulkomailla. Itse asiassa pitkäaikainen oleskelu Ranskan ulkopuolella on aina erittäin hyödyllinen ja johtaa opiskelijoita perusteelliseen ajatteluun urasuunnitelmansa kautta.

Työpaikat ja työllisyys

Puolet ITECH-tutkinnon suorittaneista allekirjoittaa sopimuksensa ennen kuin heidän tutkintonsa on toimitettu. Kuuden kuukauden jälkeen yli 90% valmistuneista on vuokrattu. Toimialat

 • Kemianteollisuus, kemiallisten tuotteiden valmistajat
 • Kosmetiikka, maalit, lakat, liimat, musteet,
 • Ilmailuteollisuus, autoteollisuus, pakkaus, komposiittimateriaalit, plasturgia
 • Nahkatuotteet, kengät, nahkatavarat, nahkatavarat, ylellisyys
 • Tekstiiliteollisuus, tekniset ja lääketieteelliset tekstiilit, vaatteet
 • Kauppa ja jakelu
 • konsultointi

ITECH Career Counseling Service on auttanut yli 25-vuotiaita työssäkäyviä opiskelijoita. Se seuraa opiskelijoita etsimään ammatillista projektia ja ammatinharjoittamista, työskentelemään tiiviisti ammatillisen neuvonantajan ja työpsykologin kanssa. Keskimäärin meillä on 300 tarjousta, jotka on suunnattu suoraan ITECH: lle, ja se kartoittaa vuosittain uraohjauspalvelun: 60% insinööreille ja erikoistuneille mestareille, 40% teknikoille.

ITECH ENTREPRISES: "Grande Ecolen" teollisen käytön asiantuntemus.

LIITÄNTÄ, AUTOMOTIVE, KOZMETIIKKA, VÄRIT, LEATHER, INKSIT, MUOVIT, PAARAT, TEKSTIILIT ITECH-Lyon ja sen tytäryhtiö ITECH Enterprises tekevät yrityksilleen kaikenlaisia ​​teknisiä ja inhimillisiä voimavaroja erilaisten sopimusten avulla. Näihin palveluihin kuuluvat tutkimus (CIFRE [teolliset tutkimuskoulutussopimukset], Studies.), R

Taitotasot

Kaikilla ITECH-Lyonin osaamisalueilla on tarvittavat resurssit pintojen käsittelyyn ja käsittelyyn pilottitasolla, ja ne ovat saatavilla eri järjestelmien yrityksille.

 • Formulaatiokemia (maalit, musteet, liimat, kosmetiikka jne.)
 • muovit
 • Tekstiilit
 • Nahka
 • Analyyttinen laboratorio

Sijainnit

Lyon

ITECH LYON

Osoite
ITECH LYON
87 chemin des mouilles
ECULLY cedex

69134 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Ranska
Puhelin
+33 4 72 18 04 80

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin