Université de Lorraine

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Tervetuloa Université de Lorraine !

Lorraine-alue oli jo itsenäinen herttuakunta Koillis-Ranskassa, kun se perusti yliopistonsa vuonna 1572. Historiaa kohden alue jaettiin useita kertoja "ranskalaiseksi" osaksi ja "saksalaiseksi" osaksi, ennen kuin se yhdistettiin ja sisällytettiin ehdottomasti Ranska 20. vuosisadan alussa. Tämän monimutkaisen ja rikkaan historian takia kaksi suurta kaupunkia kehittyi: Metz pohjoisessa ja Nancy etelässä.

Nancyssä perustettiin 20. vuosisadalla kolme yliopistoa, joista joukko kansallisia ammattikorkeakouluja, jotka yhdistivät useita suunnittelukouluja. Metzissa ensimmäinen yliopisto ilmestyi vuonna 1970.

Tammikuun 1. päivänä 2012 nämä neljä yliopistoa yhdistyivät useiden vuosien valmistumisen jälkeen yhdeksi ja muodostivat Université de Lorraine . Yliopistossa on yli 50 000 opiskelijaa, lähes 6 800 työntekijää, joista 3 700 opettajaa ja hakijaa sekä monia koko alueella sijaitsevia rakennuksia ja kampuksia.

1 tunti 30 minuutin päässä Pariisista TGV: n ja Suur-alueen (Belgia, Luxemburg, Saksa) sydämessä, Lorraine-alue tarjoaa miellyttävän ympäristön sekä hyvin rikkaan kulttuurielämän.

Ranskan sanomalehden Le Figaro-étudiantin mukaan opiskelijat arvioivat vuonna 2013, että Nancy oli paras kaupunki opiskelemaan!

Université de Lorraine on ranskalainen julkinen yliopisto

Se tarjoaa lähes 52 000 opiskelijalle täyden valikoiman tutkimuksia kaikilla aloilla ja Bolognan mallin (kandidaatti / maisteri / tohtori) mukaisesti.

Siinä ehdotetaan myös erityisiä ranskalaisia tutkintotodistuksia, kuten DUT eri aloilla (2 vuoden ammatillinen tutkintotodistus, jota seuraa usein vielä vuosi ammatillisen kandidaatin tutkinnon hankkimiseksi) tai diplotti d'ingénieur, insinööri- ja teollisuustutkinto. hallinta.

Tutkimukset liittyvät korkean tason tutkimukseen eri aloilla ja hyötyvät korkean tason erikoistuneista taidoista ja korkean teknologian palveluista ja infrastruktuureista aina kun se on tarpeen. Voit vapaasti tutustua tarkemmin Ranskan koulutusjärjestelmän organisointiin ja toimintaan.

Kansainvälisillä opiskelijoilla on mahdollisuus viettää yksi tai useampi lukukausi Université de Lorraine useiden vaihto-ohjelmien kautta. Heitä pyydetään myös hakemaan kansainvälistä opetussuunnitelmaa, jossa kaikki tai osa kursseista opetetaan englanniksi. Ja tietysti on erittäin hyvä käyttää tilaisuutta, että meitä voi oppia ranskan kielen oppimiseksi. Siksi meillä on täysi tarjous kielen koulutuksesta ranskaksi.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Tietämyksen vuoropuhelu

Université de Lorraine edistää innovaatioita tiedon vuoropuhelun avulla hyödyntämällä tieteellisten alojensa moninaisuutta ja vahvuutta ja pyrkii edistämään tiedonsiirtoa innovoinnin ja talouskasvun kastelemiseksi sekä perustieteen edistymisessä.

Université de Lorraine on koko alueen Université de Lorraine se on merkittävä tekijä sen taloudellisessa ja yhteiskunnallisessa kehityksessä, joka perustuu kulttuurienväliseen ja sukupolvien välisiin yhteyksiin, koordinoi alueellista tutkimuspolitiikkaa ja tarjoaa pääsyn korkea-asteen koulutukseen mahdollisimman monelle asukkaalle.

Université de Lorraine tarjoaa opetussuunnitelmia kaikilla osaamisalueilla: tiede, terveys, teknologia, insinööritieteet, inhimilliset ja yhteiskuntatieteet, laki, talous, hallinto, taide, kirjallisuus ja kieli. Erityistä huomiota kiinnitetään kenttien ja taitojen välisiin siirtoihin, jotta oppilaat voivat kehittää omaa Pathway .

Université de Lorraine ehdottaa laajaa kansainvälistä toimintaa

 • Lähtevät ja lähtevät opiskelijavaihdot (noin 1 500 opiskelijastamme viettää vähintään yhden lukukauden ulkomailla opintojensa aikana, 15% opiskelijoistamme aloitti opintonsa yhdellä noin 100 ulkomaasta).
 • Yhteiset tutkintotodistukset muiden yliopistojen kanssa: noin 60 yhteistä tutkintotodistusta, mukaan lukien 7 Erasmus Mundus master -ohjelmaa.
 • Tutkimusyhteistyö:
  • Lukuisat yhteiset tohtorit: 11% meidän tohtoreista on jaettu ulkomaisen yliopiston kanssa;
  • Yhteiset ryhmät tai laboratoriot ulkomaisten yliopistojen kanssa;
  • Lähes 30% julkaisuistamme on allekirjoitettu muiden maiden tutkijoiden kanssa.
 • Opiskelijoiden liikkuvuus, Ph.D. opiskelijoiden ja post doc -oppilaitosten, tiedekunnan jäsenten ja hallinnollisen henkilöstön, kansainvälisen yhdentymisen lujittamiseksi. Yliopistolla on aktiivinen politiikka, jolla edistetään lähtevää liikkuvuutta ja helpotetaan ja yksinkertaistetaan saapuvien henkilöiden tervetulleita.

Tämän yleisen avoimuuden lisäksi kansainvälinen strategiamme perustuu kolmeen asteittaiseen tasoon

 • Kolmen muun maan rajalla on aivan luonnollista, että Lorraine on mukana rajat ylittävien suhteiden rakentamisessa suurten alueiden sisällä (Luxemburg, ranskan- ja saksankieliset alueet Belgiassa, Lorraine, Saksan osavaltiot Rheinland-Pfalzissa ja Saarlandissa) ). Université de Lorraine on merkittävä toimija tällä rakentamisella lukuisien kahdenvälisten yhteistyöhön näiden alueiden yliopistojen kanssa, mutta myös sen aktiivisella roolilla Suur-alueen yliopiston kehittämisessä, jossa se liittyy Saarlandin yliopistoon, Trieriin, Kaiserslauterniin Luxemburg ja Liège.
 • Université de Lorraine aikoo kehittää asteittain yhteyksiä eurooppalaisten yliopistojen verkostoon, joka jakaa tärkeimmät suuntauksensa: monitieteisyys ja osaamisalojen vuoropuhelu, joka kattaa yliopistojen laajan tieteellisen taajuuden, mutta rakenteeltaan suuntaa-antava suunnitelma laaja-alaisesti.
 • Vaikka meillä on lukuisia kansainvälisiä kumppanuuksia kaikkialla maailmassa , joillakin sivustoilla on mahdollisuus keskittyä useisiin yhteistyöhön, tutkimukseen ja opetukseen monilla aloilla. Université de Lorraine haluaa korostaa kumppanuuksiaan näiden sivustojen kanssa jäsentämällä yhteistyötään tunnustetuissa ja vahvasti tuetuissa yhteisöissä. Tämä pätee ennen kaikkea Ranskan ja Saksan väliseen yhteistyöhön, jossa Université de Lorraine on perustanut ranskalais-saksalaisen Lorraine-keskuksen (CFALOR). Tällainen kumppanuus on perustettu myös Marokossa , Kazakstanissa ja Kiinassa (varsinkin Wuhanissa), ja tavoitteena on keskittyä noin 10 maailman alueeseen.

Sijainnit

Nancy

Osoite
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Ranska

Metz

Osoite
Metz, Grand Est, Ranska

Marseille

Osoite
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Ranska

Praha 6

Osoite
Zikova,1903/4
166 36 Praha 6, Hlavní město Praha, Tšekki

Saclay

Osoite
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Ranska

Leganés

Osoite
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Madridin yhteisö, Espanja

Stuttgart

Osoite
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Saksa

Gent

Osoite
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Gent, Flanderi, Belgia