Université de Lorraine

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Tervetuloa Université de Lorraine !

Université de Lorraine on ranskalainen julkinen yliopisto

Se tarjoaa lähes 52 000 opiskelijalle täyden valikoiman tutkimuksia kaikilla aloilla ja Bolognan mallin (kandidaatti / maisteri / tohtori) mukaisesti.

Siinä ehdotetaan myös erityisiä ranskalaisia tutkintotodistuksia, kuten DUT eri aloilla (2 vuoden ammatillinen tutkintotodistus, jota seuraa usein vielä vuosi ammatillisen kandidaatin tutkinnon hankkimiseksi) tai diplotti d'ingénieur, insinööri- ja teollisuustutkinto. hallinta.

Opinnot liittyvät korkean tason tutkimukseen eri aloilla ja hyötyvät korkean tason erikoistaidoista ja huipputeknisistä palveluista ja infrastruktuureista tarvittaessa. Voit vapaasti tutkia tarkemmin Ranskan koulutusjärjestelmän organisaatiota ja toimintaa.

Kansainvälisillä opiskelijoilla on mahdollisuus viettää yksi tai useampi lukukausi Université de Lorraine useiden vaihto-ohjelmien kautta. Heitä pyydetään myös hakemaan kansainvälistä opetussuunnitelmaa, jossa kaikki tai osa kursseista opetetaan englanniksi. Ja tietysti on erittäin hyvä käyttää tilaisuutta, että meitä voi oppia ranskan kielen oppimiseksi. Siksi meillä on täysi tarjous kielen koulutuksesta ranskaksi.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Tietojen vuoropuhelu

Université de Lorraine edistää innovaatioita tiedon vuoropuhelun avulla hyödyntämällä tieteellisten alojensa moninaisuutta ja vahvuutta ja pyrkii edistämään tiedonsiirtoa innovoinnin ja talouskasvun kastelemiseksi sekä perustieteen edistymisessä.

Koska Université de Lorraine yliopisto on koko alue, se on tärkeä tekijä sen taloudellisessa ja sosiaalisessa kehityksessä, sillä se rakentaa kulttuurienvälisiä ja sukupolvien välisiä yhteyksiä, koordinoi alueellista tutkimuspolitiikkaa ja antaa korkeaan koulutukseen pääsyn mahdollisimman monelle asukkaille.

Université de Lorraine tarjoaa opetussuunnitelmia kaikilla osaamisalueilla: tiede, terveys, teknologia, insinööritieteet, inhimilliset ja yhteiskuntatieteet, laki, talous, hallinto, taide, kirjallisuus ja kieli. Erityistä huomiota kiinnitetään kenttien ja taitojen välisiin siirtoihin, jotta oppilaat voivat kehittää omaa Pathway .

Université de Lorraine ehdottaa laajaa kansainvälistä toimintaa

 • Saapuvat ja lähtevät opiskelijavaihdot (noin 1 500 opiskelijastamme viettää vähintään yhden lukukauden ulkomailla opintojensa aikana, 15% opiskelijoistamme aloitti opintonsa yhdessä noin 100 ulkomaasta).
 • Jaetut tutkintotodistukset muiden yliopistojen kanssa: noin 60 yhteistä tutkintotodistusta, joista 7 sisältää Erasmus Mundus -maisteriohjelmat.
 • Tutkimusyhteistyö:
  • Lukuisat yhteiset tohtorit: 11% meidän tohtoreista on jaettu ulkomaisen yliopiston kanssa;
  • Yhteiset ryhmät tai laboratoriot ulkomaisten yliopistojen kanssa;
  • Lähes 30% julkaisuistamme on allekirjoitettu muiden maiden tutkijoiden kanssa.
 • Opiskelijoiden liikkuvuus, Ph.D. opiskelijoiden ja post doc -oppilaitosten, tiedekunnan jäsenten ja hallinnollisen henkilöstön, kansainvälisen yhdentymisen lujittamiseksi. Yliopistolla on aktiivinen politiikka, jolla edistetään lähtevää liikkuvuutta ja helpotetaan ja yksinkertaistetaan saapuvien henkilöiden tervetulleita.

Tämän yleisen avoimuuden lisäksi kansainvälinen strategiamme perustuu kolmeen asteittaiseen tasoon

 • Kolmen muun maan rajalla on aivan luonnollista, että Lorraine on mukana rajat ylittävien suhteiden rakentamisessa suurten alueiden sisällä (Luxemburg, ranskan- ja saksankieliset alueet Belgiassa, Lorraine, Saksan osavaltiot Rheinland-Pfalzissa ja Saarlandissa) ). Université de Lorraine on merkittävä toimija tällä rakentamisella lukuisien kahdenvälisten yhteistyöhön näiden alueiden yliopistojen kanssa, mutta myös sen aktiivisella roolilla Suur-alueen yliopiston kehittämisessä, jossa se liittyy Saarlandin yliopistoon, Trieriin, Kaiserslauterniin Luxemburg ja Liège.
 • Université de Lorraine aikoo kehittää asteittain yhteyksiä eurooppalaisten yliopistojen verkostoon, joka jakaa tärkeimmät suuntauksensa: monitieteisyys ja osaamisalojen vuoropuhelu, joka kattaa yliopistojen laajan tieteellisen taajuuden, mutta rakenteeltaan suuntaa-antava suunnitelma laaja-alaisesti.
 • Vaikka meillä on lukuisia kansainvälisiä kumppanuuksia kaikkialla maailmassa , joillakin sivustoilla on mahdollisuus keskittyä useisiin yhteistyöhön, tutkimukseen ja opetukseen monilla aloilla. Université de Lorraine haluaa korostaa kumppanuuksiaan näiden sivustojen kanssa jäsentämällä yhteistyötään tunnustetuissa ja vahvasti tuetuissa yhteisöissä. Tämä pätee ennen kaikkea Ranskan ja Saksan väliseen yhteistyöhön, jossa Université de Lorraine on perustanut ranskalais-saksalaisen Lorraine-keskuksen (CFALOR). Tällainen kumppanuus on perustettu myös Marokossa , Kazakstanissa ja Kiinassa (varsinkin Wuhanissa), ja tavoitteena on keskittyä noin 10 maailman alueeseen.

Strategiset kumppanuudet

Université de Lorraine sinut tutkimuksen kansainvälistymiseen, jos olet tutkija, joka liittyy ulkomaille tai olet jo Ranskassa ja etsit kansainvälistä kehitystä / vaihtoa tutkimuksenne yhteydessä.

Eurooppalaiset kumppanuudet

Suur-alueen rajat ylittävällä alueella yliopisto kehittää lukuisia yhteistyökumppaneita Suur-alueen Chartan ja Suur-Alueen yliopiston kanssa .

Ranskalais-saksalainen yhteistyö on erityisen vahvaa Lorrainen alueella, joka on Ranskan 2. alue Ile-de-Francen jälkeen (Pariisin alue) Ranskan ja Saksan yliopiston tukemien tutkintojen suhteen . Tämän dynaamisen animoimiseksi Université de Lorraine on luonut koordinointirakenteen, ranskalais-saksalaisen Lorrainen keskuksen .

Université de Lorraine on Campus Europae -verkoston jäsen, jonka tavoitteena on vahvistaa opiskelijavaihtojen opiskeluaikana saamaa eurooppalaista kokemusta.

Kansainväliset kumppanuudet

Université de Lorraine laboratorioilla, osastoilla, tiedekunnilla ja kouluilla on satoja kansainvälisiä kumppanuuksia ympäri maailmaa. Joillakin sivustoilla on kuitenkin erityinen potentiaali keskittyä moniin koulutus- ja tutkimusyhteistyöhön monilla tieteenaloilla. Université de Lorraine haluaa vahvistaa kumppanuuttaan näiden sivustojen kanssa rakentamalla yhteistyöt voimakkaasti tuettujen ja tunnustettujen yksiköiden sisällä.

Tämän yhdistämisen pitäisi lopulta kattaa tusina maailman paikkansa tai ensisijaista aluetta. Erityisesti voidaan mainita:

 • Tärkeä kumppanuus useiden Kazakstanin yliopistojen kanssa
 • Suuri strateginen ja pitkäaikainen kumppanuus Wuhanin teknillisen yliopiston ja Wuhanin yliopiston (Kiina) kanssa

merkittävä strateginen kumppanuus useiden marokkolaisten instituutioiden kanssa, erityisesti Rabatin yliopiston, Universiapolis Agadirin ja useiden ensisijaisten julkisten yliopistojen kanssa, kuten Hassan II Mohammedia Université Casablancassa, Sidi Mohammed Ben Abdallah Fès-yliopistolla, Cadi Ayyad-yliopiston kanssa Marrakechissa

EURAXESS-kumppanuudet

Université de Lorraine on jäsenenä eurooppalaisessa EURAXESS-verkostossa, joka on Euroopan komission johtama aloite, ja aktiivisena jäsenenä Euraxess-France-verkostossa, jota koordinoi Ranskan yliopistojen presidenttien konferenssi (CPU) .

Euraxess-aloitteen tavoitteena on vahvistaa eurooppalaisen tutkimusalueen (ERA) houkuttelevuutta kolmella tavalla :

 • Euraxess Jobs: tieteelliset työpaikat ja rahoitusmahdollisuudet Euroopassa
 • Euraxess-palvelut: ilmainen ja räätälöity apu vieraileville tai saapuville tutkijoille ja heidän perheelleen (2 tervetulotoimistoa Université de Lorraine )
 • Euraxess-oikeudet: tietoa oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka liittyvät kansainvälisten tutkijoiden rekrytointiin

Kumppanuudet sosioekonomisen ympäristön kanssa

Université de Lorraine osallistuu aktiivisesti Lorrainen alueella olevien kilpailuklustereiden elämään:

 • Materalia materiaaleista ja prosesseista,
 • Kuidut kuitupohjaisissa materiaaleissa (esimerkiksi puu ja tekstiili),
 • Hydreos veden laadusta ja hallinnasta.

Université de Lorraine luo myös yhdyskäytäviä yritysten kanssa kolmen alueelle istutettavan Carnot-instituutin tuella: Institut Carnot Énergie et Environnement Lorrainessa (1. Carnot-instituutti Lorrainessa tutkijoiden lukumäärän suhteen, eli yli 1400), Institut Carnot ARTS ja Institut Carnot INRIA.

Carnot-merkki on tieteellisen huippuosaamisen merkki, josta on hyötyä Université de Lorraine laboratorioille ja tutkimusinfrastruktuureille. se heijastaa myös heidän kykyä tarjota tieteellistä ja teknistä tutkimusta vastatakseen lyhyen ja keskipitkän aikavälin teollisuuden tarpeisiin. Täydennäkseen UL: n, CNRS: n ja Lorrainen alueen tutkimustoiminnan rahoitusta Carnot-rahoitus mahdollistaa monitieteisten hankkeiden kehittämisen, alueellisesti ja rajat ylittäen kohti teollista innovaatiota.

Sijainnit

Nancy

Osoite
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Ranska

Metz

Osoite
Metz, Grand Est, Ranska

Marseille

Osoite
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Ranska

Praha 6

Osoite
Zikova,1903/4
166 36 Praha 6, Hlavní město Praha, Tšekki

Saclay

Osoite
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Ranska

Leganés

Osoite
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Madridin yhteisö, Espanja

Stuttgart

Osoite
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Saksa

Gent

Osoite
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Gent, Flanderi, Belgia

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin