Université de Pau et des Pays de l'Adour

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Monialainen yliopisto

Pau-yliopisto ja Pays de l'Adour (UPPA) on monitieteinen yliopisto, joka kattaa kolme pääaluetta:

 • Laki, taloustiede, liiketoiminta, johtaminen
 • Tiede ja teknologia
 • kirjallisuus, kielet, taide, yhteiskuntatieteet ja humanistiset tieteet sekä urheilu

UPPA tarjoaa opiskelijoilleen peruskoulutusta tai jatkokoulutusta, työ- / opinto-ohjelmia tai oppisopimuskoulutusta saadakseen kandidaatin, maisterin ja ammatillisen tutkinnon sekä tohtorin tutkinnon 5 UFR: n (opetus- ja tutkimusyksiköt) ja kahden tohtorikoulun kautta.

Yliopistoon kuuluu myös kaksi IUT: ta (University Institute of Technology), yksi IAE (University School of Management), kaksi tekniikan koulua (ENSGTI, joka kattaa teollisuustekniikan suunnittelun ja ISA BTP rakentamisen), jatkokoulutusosasto ja oppisopimuskoulutuksen keskus.

Ihanteellinen työympäristö

Yksi UPPA: n erityispiirteistä on sen sijainti lähellä Espanjan rajaa vuorten ja valtameren välissä, 5 miesten mittakaavassa: Anglet, Bayonne, Pau, Mont-de-Marsan ja Tarbes.

Jokainen kampus tarjoaa opiskelijoille nykyaikaisia ja tehokkaita viestintävälineitä, yliopiston kirjaston, urheilutoimintaa, kulttuuriohjelman ja joukon opiskelijayhdistyksiä.

UPPA: n opetusryhmät valmistelevat 11 500 opiskelijaa suorittamaan kurssinsa, mutta he ovat myös kiinnostuneita opiskelijoiden tarpeista ja ovat aina käytettävissä ja sitoutuneet laatuprosessiimme.

Uraohjaus ja ammatillinen neuvonta ovat myös keskeisiä jokaisessa opinto-ohjelmassa: opiskelijoiden ammatillinen projekti, tapaamiset entisten opiskelijoiden kanssa, työmessut, apu harjoittelu- ja työpaikkojen löytämisessä.

Toisen vuoden ajan ministeriö on sijoittanut UPPA 12: n kansallisesti (80 yliopistosta) opiskelijoiden tukeen ja menestykseen tutkinto-opintoihinsa ja 18-vuotisjuhliin.

Tieteellinen tutkimus kansainvälisellä tasolla

UPPA: n tutkimus kattaa 24 tutkimusyksikköä, jotka liittyvät tutkimuselimiin, kuten CNRS, INRA ja INRIA.

 • 5 strategista teemaa:
  • Ympäristö ja materiaalit
  • Geo-resurssit
  • Vesistöympäristöt ja resurssit
  • Oikeus ja alueet
  • Alueet, rajat ja sekoitus
 • ja yksi poikittainen ja monitieteellinen teema: energia, ympäristö ja yhteiskunnalliset siirtymät.
 • Instituutti Carnot ISIFoR (fossiilisten resurssien kestävän suunnittelun instituutti).
 • Equipex MARSSEquipex MARSS (Reaktiivisuuden ja spesifikaatiotieteiden massaspektrometrian keskus).
 • Equipex XYLOFORESTXyloforest Program -verkostossa (puusektorin kehittäminen).
 • Labex STORE-EX-verkossa (energian sähkökemiallinen varastointi).
 • LabCom, yhteinen laboratorio URGO: n kanssa.

Yliopisto on vankasti juurtunut alueelleen

Perustamisestaan ​​lähtien vuonna 1970 UPPA on muodostanut suhteita paikallisiin institutionaalisiin ja teollisiin kumppaneihin, mikä on merkittävä toimija eteläisen Aquitanin taloudellisessa kehityksessä.

Se on luonut erinomaiset yhteydet tärkeisiin urakoitsijoihin, kuten Total, Turboméca, Arkema, Toyal, Messier-Dowty ja se tukee pk-yrityksiä ja SMI: tä sata yhteistyösopimusten kautta.

UPPA: ta tukevat myös paikalliset viranomaiset, ja se on osa Aquitainen yliopistojen ja korkea-asteen oppilaitosten yhteisöä ComUEAa. Se on myös jäsen SATT Aquitaine (Aquitaine Sciences Transfer)

Yliopisto, joka on avoin maailmalle

UPPA: n maantieteellisen tilanteen vuoksi on erityisen hyvä kehittää alkuperäistä rajatylittävää yhteistyötä Espanjan kanssa luomalla:

 • PYREN-hanke: IDEFI (innovaatiokoulutuksen huippuosaamista koskeva aloite), joka rahoitetaan "tulevaisuuden investoinneista" hallitukselta,
 • erityiset apurahat,
 • työharjoittelu yrityksissä,
 • 10 kaksinkertaista tutkintoa ja yhteisiä opinnäytteitä (34 vuonna 2015).

UPPA isännöi 1700 kansainvälistä opiskelijaa ja tarjoaa omille opiskelijoilleen mahdollisuuden kansainväliseen liikkuvuuteen monien kumppanuuksien kautta:

 • 51 kumppanimaata maailmanlaajuisesti,
 • 80 yliopistojen välistä yhteistyösopimusta,
 • 179 Erasmus-kumppanuusyliopistoa.

Energia ja ympäristö, UPPA: n ylläpitämän I-SITE-projektin avainsanat

Osana hallituksen käynnistämää ”Future Investments” -ohjelmaa UPPA jätti ehdotuksen I-SITE-projektiin (Aloitteet - Tiede - Innovaatio - Alueet - Talous) E2S - Energy Environment Solutions -hankkeen kanssa. Kesäkuussa 2016 esivalittu projekti perustuu INRA: n ja lriaan kanssa muodostettuun konsortioon, joka liittyy alueen vahvoihin yksityisiin ja julkisiin R

Konsortio johtaa energia-alan ja ympäristöalan siirtymävaiheen hankkeita synergiassa yritysten (Total, Arkema, TIGF ja Safran Helicopter Engines) sekä akateemisten kumppanien (CEA, CNRS, Baskimaan yliopiston ja Zaragossaarten yliopiston) kanssa. Paikallisviranomaiset tukevat myös E2S-aluetta: Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes-alue, Pyrénées-Atlantiques ja Landes- departementit , Pau Béarnin Pyrénées Communauté d'Agglomération , Mont-de-Marsan Agglomération ja Lacq-Orthez ja Basque Communautés de communes .

E2S-ryhmät vastaavat haasteisiin, jotka liittyvät energiansiirtoon, geovaroihin, vesieliöihin ja luonnollisten ja ihmisten aiheuttamien muutosten ympäristövaikutuksiin, suurten teollisuuskumppaneiden tutkimus- ja innovaatiokehityksen mukaisesti. Tavoitteena on poistaa kohdistetut tieteelliset esteet (hiilidioksidin varastointi, biokaasun tuotanto, uudet akut, täysin sähköisen koneen kehittäminen jne.).

Tiede-, humanististen, sosiologia- ja oikeustieteen asiantuntijat lisäävät siten UPPA: n kansainvälistä houkuttelevuutta huippuluokan aloilla maailman huipputason instituutioiden (Stanford, Berkeley, MIT jne.) Kanssa etenkin yhteistuolien välityksellä; entistä laadukkaampi politiikka, jatkotutkintokurssit, joita opetetaan englanniksi E2S-kentällä.

Hankkeeseen sisältyy myös muutoksia yliopiston hallintoon ja organisaatioon, jotka siirtyvät rakenteeseen, joka perustuu kolmeen suureen tiedekuntaan, joista kukin sisältää opetuksen, tutkimuksen ja innovaatiot. Henkilöresursseihin pyritään lisäämään akateemisten tutkijoiden määrää E2S-teemoissa. Paikalliset teollisuuskumppanuudet täydentävät konsortion vahvuuksia tarjoamalla merkittävää vipu tutkimukselle ja innovaatioille näillä aloilla.

Sijainnit

Anglet

Osoite
Allée du Parc Montaury
64600 ANGLET

64600 Anglet, Nouvelle-Aquitaine, Ranska
Puhelin
00 33 5 59 40 70 00

Bayonne

Osoite
8 allées des platanes
64100 BAYONNE Cedex

Bayonne, Nouvelle-Aquitaine, Ranska

Mont-de-Marsan

Osoite
371, rue du Ruisseau - BP 201
40004 MONT-DE-MARSAN

40000 Mont-de-Marsan, Nouvelle-Aquitaine, Ranska

Pau

Osoite
Université de Pau et des Pays de l'Adour
Avenue de l'Université
BP 576
64012 PAU cedex

64000 Pau, Nouvelle-Aquitaine, Ranska

Tarbes

Osoite
11 Rue Morane-Saulnier, 65000 Tarbes, France
Tarbes, Occitanie, Ranska

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin