Universitatea De Vest Din Timisoara

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Universitatea de Vest din Timişoara ( UVT ) / Länsi-yliopisto Timişoara (WUT) on tärkein korkeakoulu ja tutkimuskeskus Länsi-Romaniassa. Sen yhteisössä on noin 16000 opiskelijaa ja yli 700 akateemista henkilökuntaa. Se on kattava yliopisto, johon kuuluu 11 tiedekuntaa osastoineen sekä opettajankoulutuslaitos.

UVT : n puitteissa toimivat UVT tarjoavat kansallisesti akkreditoituja opinto-ohjelmia kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkinnoilla seuraavilla aloilla: taide ja muotoilu; Kemia, biologia, maantiede; Kauppatieteet; Laki; Kirjeet, historia ja teologia; Matematiikka ja tietojenkäsittely; Musiikki ja teatteri; Liikunta ja urheilu; Fysiikka; Politiikan, filosofian ja viestinnän tieteet; Sosiologia ja psykologia.

Yliopiston vahva keskittyminen laatuun yhä kansainvälisemmässä ja globaalissa akateemisessa maailmassa tunnustetaan asemansa kautta maailmanlaajuisesti (esim. Times Higher Education Emerging Economies yliopistoluettelot Top 201-250 vuonna 2018, QS World University Rankings Top 701 vuosina 2015-2016 , QS Rankings by Subject Top 150-200 nykykielten alalla 2017 tai Shanghai Ranking by Subject Top 301-400 vuonna 2018 fysiikan alalla). Tšetšovon länsi-yliopisto tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden yhdistää teoreettista ja käytännön tietoa monitieteellisessä ja interdisciplinisessa ympäristössä valmistautuessaan siirtymään globalisoituneille työmarkkinoille. Yli 5 prosenttia ylioppilastutkesta on kansainvälistä. Yliopisto on aktiivisesti mukana kansainvälistymisprosesseissa yli 20 sivua (englanti, saksa tai ranska) opiskelevien tiedekuntien opinnot kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkinnoissa.

Yliopiston vahva painopiste akateemiselle laadulle vahvistetaan myös UVT : n jäsenyydellä Euroopan korkeakouluyhdistykselle (EUA) ja Kansainväliselle korkeakoulujärjestöksi (IAU) sekä monille muille kansainvälisille järjestöille ja yhdistyksille (Agence Universitaire de la Francophonie, Euroopan kansainvälisen koulutuksen järjestö, Erasmus-koordinaattoreiden eurooppalainen yhdistys jne.). Lisäksi Tšetšovon länsi-yliopisto toteuttaa vuosittain yli 100 tutkimusprojektia, joista noin 30 prosentilla on vahva kansainvälinen ulottuvuus. Monien ja tieteidenvälisen lähestymistavan edistäminen korkea-asteen koulutuksessa ja tutkimuksessa, jossa kansainvälistyminen on selkeästi keskittynyt, WUT: llä on yli 380 kahdenvälistä sopimusta, jotka edistävät vaihtoa Erasmus-ohjelmassa ja yli 180 muuta kahdenvälistä sopimusta korkeakoulujen kanssa maailmanlaajuisesti. Vuosittain Timisovon länsi-yliopistossa on yli 300 ulkomailla liikkuvia opiskelijoita (opintoja ja harjoittelua) sekä yli 200 tulevaa liikkuvuusopiskelijaa, jotka järjestetään Erasmus-liikkuvuushankkeiden puitteissa. Lisäksi noin 600 kansainvälistä opiskelijaa harjoittaa täysi-asteen koulutusohjelmaa WUT: ssä vuosittain. Yliopisto on sitoutunut tukemaan opiskelijoiden henkilökohtaista ja ammatillista kehittymistä yhä kansainvälistyneemmässä akateemisessa maailmassa arvioiden mukaan 15 prosentilla kansainvälisten opiskelijoiden lukumäärään ensi lukuvuonna. Hyvin keskittynyt opetussuunnitelmien kansainvälistymiseen, Timisoaran länsi-yliopisto on yhä enemmän suuntautunut mahdollisuuksiin tutkinnon suorittaneiden osallistumiselle globalisoituneisiin työmarkkinoihin.

Lopulta Timişoaran Länsi-yliopisto on osa hyvin monikulttuurista ja dynaamista kaupunkia, joka tarjoaa lukuisia oppimismahdollisuuksia, jopa yli akateemisen elämän. Timişoara ei ole vain kosmopoliittinen kaupunki, joka on erittäin yhteydessä muuhun Eurooppaan, mutta myös kaupunki, jolla on maailman suurin internet nopeus ja tuleva kulttuuripääkaupunki vuonna 2021. Opiskelu täällä voi siten hyödyttää opiskelijoita monella eri tavalla. Lisäksi yliopistossa on moderni ja täysin varusteltu kirjasto sekä erilaiset kieli- ja kulttuurikeskukset (kiina, portugali, ranska, saksa, itävalta, italia, espanja, serbia jne.). Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, opiskelija-kampus sijaitsee kaupungin sydämessä ja itsessään on vetovoima, jossa on paljon mahdollisuuksia vapaa-aikaan ja asumiseen.

Sijainnit

Timişoara

Osoite
Blvd. V. Parvan 4
300223 Timişoara, Timișin lääni, Romania

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin