University of Borås

Esittely

Lue virallinen kuvaus

University of Borås on noin 11 000 opiskelijaa ja 730 työntekijää. Yhteistyössä julkisen ja yksityisen sektorin kanssa harjoitamme korkeaa kansainvälistä laatua olevaa koulutusta ja tutkimusta, jolla on suuri yhteiskunnallinen merkitys. Olemme moderni yliopisto, jossa on keskeinen kampus keskellä kaupunkia.

Hallitsemme kirjastojen ja informaatiotutkimusten, liiketoiminnan ja tietotekniikan, muoti- ja tekstiilitautien, käyttäytymis- ja kasvatustieteiden, tekniikan ja terveystieteiden koulutusta. Useat koulutuksemme löytyvät täältä vain meiltä ja tämä houkuttelee opiskelijoita ympäri Ruotsia.

University of Borås on eturivin useita jännittäviä tutkimushankkeita. Kaksi tärkeintä on jätteiden hyödyntäminen ja "Smart Textiles", jotka molemmat perustuvat alueellisiin menestystekijöihin ja läheiseen yhteistyöhön alueellisten yritysten ja tutkimusorganisaatioiden kanssa. Entä etanolin valmistaminen käytetyistä farkuista tai kankaista, jotka voivat vaihtaa väriä, kun käytetään lämpökromisia musteita, vaatteita, jotka mittaavat lihasten taajuutta ja neulottuja stenttejä.

University of Borås on Euroopan yliopistoyhdistyksen (EUA) jäsen . EUA edustaa ja tukee korkeakouluja 46 maassa, tarjoamalla heille ainutlaatuisen foorumin yhteistyölle ja pysymään ajan tasalla uusimmista korkeakoulutus- ja tutkimuspolitiikan suuntauksista.

Tavoitteet ja visioita

University of Borås konsepti on innovatiivinen ammatillinen oppimispaikka, joka tekee yhteistyössä elinkeinoelämän ja julkisen sektorin kanssa korkeatasoisen kansainvälisen laadun ja sosiaalisen merkityksen. University of Borås on määritellyt tavoitteen tulla ammatillisen oppimispaikan ensimmäiseksi ammattipätevyydeksi, joka perustui yliopiston perustettuun 1977. Tällaiselle yliopistolle on tyypillistä järjestelmällinen yhteistyö ympäröivän yhteiskunnan yritysten ja viranomaisten kanssa, mitä kutsumme kumppanuudeksi. Koulutus ja tutkimus eivät ole yksipuolinen sitoutuminen University of Borås mutta se on suunniteltu, toteutettu ja arvioitu yhteistyössä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Ammattipätevyyden tarpeet, niiden kehitys ja ongelmat ovat keskipisteenä.

Tärkeä osa ammattikorkeakoulun ideaa on uusien tutkintamuotojen kehittäminen. University of Borås haluaa luoda ruotsalaisessa tutkintojärjestelmässä koulutusohjelmia, joilla on ammatti- ja ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut tutkinto. Näemme ammattikorkeakoulun toteutumisen paitsi hallituksen päätöksenteon, myös ensisijaisesti vähitellen laatu ja profilointiprosessi. Tärkeä pysähtyminen tällä tiellä on uuden ammatinharjoittautumisalue, joka on seitsemäs laitos, oppimispaikassa. Yliopisto pyrkii vahvistamaan koulutusohjelmia, joissa keskitytään riski-, turvallisuus- ja turvallisuusnäkökohtiin. Tammikuussa 2019 aloitetaan korkeakoulupoliisin koulutusohjelma University of Borås .

Sijainnit

Borås

University of Borås

Osoite
University of Borås
Allégatan 1

SE-501 90 Borås, Länsi-Götanmaan lääni, Ruotsi
Puhelin
+46-33-435 40 00

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin