Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Tietoa henkilöstä Johannes Gutenberg University Mainz

Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) on yksi Saksan suurimmista ja monipuolisimmista yliopistoista, on noin 31 500 opiskelijaa yli 120 maasta. JGU yhdistää lähes kaikki akateemiset tieteenalat yhden katon alla yliopiston lääkärikeskuksen, Mainzin taideakatemian, Mainzin musiikkikoulun ja Germersheimin käännöstieteiden, kielitieteen ja kulttuuritieteiden tiedekunnan kanssa. Yli 150 instituutissa ja klinikassa 4 400 tutkijaa, joista 560 on professoreita, opettaa ja suorittaa tutkimusta. JGU tarjoaa 75 opintoalaa ja yli 260-asteen opintoja, ja se tarjoaa erittäin monipuolisen valikoiman kursseja.

Saksan ainoana koko yliopistona lähes kaikki JGU: n laitokset sijaitsevat yhdellä kampuksella lähellä kaupungin keskustaa, jossa on myös neljä korkeakoulututkintoon osallistuvaa yhteistyökumppania: Max Planckin instituutti. Kemia (MPI-C), Max Planckin polymeeritutkimuslaitos (MPI-P), Helmholtz-instituutti Mainz (HIM) ja molekyylibiologian instituutti (IMB). Yliopiston lääketieteellisen keskuksen kampus on vain noin kilometrin päässä, ja sekä Mainzin Leibniz-yhdistyslaitokset - Euroopan historian instituutti (IEG) että Rooman-saksalainen keskusmuseo (RGZM) - sijaitsevat hieman kauempana kaupungin keskustasta. Tämän lisäksi monet paikalliset yritykset tekevät tutkimusta, mikä tekee Mainzista ainutlaatuisen dynaamisen tutkimuskeskuksen.

109795_pexels-photo-1438072.jpeg

Maailmanlaajuinen tunnustaminen tutkimushankkeena harjoittavana yliopistona

JGU: lla on maailmanlaajuinen korkeakoulu tutkimuslähtöisenä yliopistona. Sen keskeisimpiä tutkimusalueita ovat hiukkas- ja hadronifysiikka, materiaalitieteet ja kääntävä lääketiede, kun taas sen merkittävimmät tutkimustulokset humanistisissa tiedoissa on saavutettu amerikkalaisten tutkimusten ja historiallisten kulttuuritieteiden aloilla. Saksan liittovaltion ja osavaltioiden hallitusten huippuosaamisaloitteen onnistuminen on vahvistanut JGU: n akateemisen aseman. Vuonna 2012 tutkijaverkosto Precision Physics, Fundamentaalinen vuorovaikutus ja aineen rakenne (PRISMA) tunnustettiin huippuosaamisen klusteriksi ja Mainzin (MAINZ) Graduate Excellence School of Excellence -tieteiden rahoitusta laajennettiin. Lisäksi erinomaiset sijoittelut kansallisissa ja kansainvälisissä rankingissa sekä lukuisia muita kunnianosoituksia ja palkintoja osoittavat, kuinka menestyksekkäästi Mainz-pohjaiset tutkijat ja tutkijat ovat.

JGU: n toinen ominaisuus on sen tutkimuslähtöinen opetus, joka sisältää opintoihin perustuvat aiheet varhaisessa vaiheessa. Samanlainen painopiste on nuorten tutkijoiden kykyjen edistämisessä ja ohjaamisessa. JGU pitää myös tiedonvaihtoa yhteiskunnan kanssa yhtenä keskeisistä tehtävistään. Avoimana yliopistona JGU tarjoaa väestölle ainutlaatuisen valikoiman tiedonlevityskonsepteja, jotka ulottuvat paljon tavallisten suosittujen akateemisten formaattien ulkopuolelle. Yliopistojen hallinnointijärjestelmän kautta JGU varmistaa, että sen jäsenet osallistuvat strategiseen suunnitteluun ja että erinomaiset tutkijat osallistuvat.

Johannes Gutenbergin yliopisto Mainz perustettiin alun perin vuonna 1477, ja nykyään se pyrkii jäljittelemään nimensäimensä innovatiivista henkeä. Uusien ideoiden edistäminen ja käyttöönotto, tietämyksen käyttö ihmisten elämän parantamiseksi ja rohkaisemaan heitä kohtaamaan päivittäin kohtaamansa rajat - nämä ovat Johannes Gutenbergin Mainzin yliopiston päämäärät.

109796_pexels-photo-1595391.jpeg

Sijainnit

Mainz

Osoite
Johannes Gutenberg University Mainz Saarstr. 21 55122 Mainz, GERMANY
Mainz, Rheinland-Pfalz, Saksa

Germersheim

Osoite
Faculty 06 of Johannes Gutenberg University Mainz An der Hochschule 2 76726 Germersheim, GERMANY
Germersheim, Rheinland-Pfalz, Saksa