University of Göttingen

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Georg-August-Universität Göttingen

Perustettiin vuonna 1737, Georg-August-Universität Göttingen on tutkimus yliopisto Kansainvälisesti tunnettu vahvojen painopisteistä tutkimukseen johti opetusta. Yliopisto on ominaista rikas monimuotoisuus sen kohteen spektri etenkin humanistisilla, erinomaiset tilat harjoittamisesta tieteellistä tutkimusta, ja erinomainen laatu alueet, jotka määrittelevät sen profiilin. Vuodesta 2007-2012 Georg-August-Universität Göttingen palkittiin rahoitusta aloite Excellence Saksan liittovaltion ja osavaltioiden hallitukset institutionaalisten tulevaisuuden strategia nimeltä "Göttingen.Tradition - Innovation - Autonomy". Yliopisto saattoi toteuttaa kaikki toimenpiteet käsitteen. Nyt Göttingenin yliopistosta kehittää onnistunut lisätoimenpiteissä jatkuvasti edistää yliopiston positiivista kehitystä tutkimuksen ja opetuksen.

Yliopiston kanssa Tradition

Yliopisto on saanut nimensä perustajansa Georg August, kuningas Yrjö II, vaaliruhtinas ja Duke Brunswick-Lüneburg, (Hannover). Vuonna affiniteetti hengessä valistuksen, Göttingen luovuttiin ylivaltaa teologian ja asettaa sen tiedekuntien tasavertaisesti. Akateemisena paikalla Göttingen oli pitkään pidetty keskus matemaattinen maailma - kantaa menetti kuitenkin vuonna 1933, kun natsien hallitsemaan yli 50 professoria ja luennoitsijoita oli pakko lähteä yliopistoon, joukossa useita 44 Nobel-palkinnon, jonka nimet liittyvät kaupunkiin. Päättymisen jälkeen toisen maailmansodan, Göttingen yliopisto oli ensin Saksassa jatkaa opetustaan ​​toimintansa ja se lähti tulemaan yksi suurimmista korkeakoulujen maassa.

University kuten Foundation

Voimistaa kansainvälistymistä, edistää huippuosaamista tutkimuksen ja opetuksen, hyväksymällä kandidaatin ja maisterin tutkintoon rakenteet, antamalla kaikille tasoille yliopiston suurempaa itsenäisyyttä ja omaa vastuuta, optimoimalla resurssien kohdentaminen: Nämä vaiheet ovat ominaisia ​​uudistuksia hiljattain aloittanut yliopistossa. Alussa 2003 Georg-August-Universität tuli ensimmäinen saksalainen yliopisto kattavan valikoiman tieteenalojen oikeudellista muotoa säätiön julkisoikeudellinen. Yliopisto on sittemmin laajentanut tutkimusprofiilin, luoneet uusia tutkimuslaitokset kuten Courant tutkimuskeskusten ja Lichtenbergin-Kolleg, tehostettua yhteistyötä Göttingen Campus, houkutteli ja säilytti erinomaisen tutkijoita ja tukivat rekrytointia erinomainen opiskelijoiden ja nuorten tutkijoiden ulkomailta .

Göttingen Campus

Göttingenin yliopiston osalta sen suuri tutkimustraditioon ja aihe monimuotoisuuden muodostavan erityisiä vahvuuksia. Lähes kaikki tieteenaloilla myös lääketieteessä ovat edustettuina 13 tiedekuntien, poikkeuksena insinööritieteiden. Georg-August Universität erottuu myös tiiviisti integroitu verkosto ensiluokkaisen extra-yliopiston tutkimuslaitokset mukana, näkyvimmin, Göttingen Academy of Sciences, Saksan Primate Center, Saksan Aerospace Center ja viisi Max Planck Institutes. Yhdessä nämä paikalliset kumppanit luovat yliopiston liitto yhteistyöhön tutkimuksen ja opetuksen luultavasti ainutlaatuinen liittotasavallassa kannalta sen syvyys ja leveys. Onnistunut elementtejä, jotka sisältävät yhteistyökonsortio tutkimusyhteistyötä keskusten juniori tutkimusryhmät ja infrastruktuureja, sekä yhdistettynä professorin tapaamisia. Tämä yhteistyö on viime aikoina kasvattanut erinomaisen tutkimuskeskuksissa on voittanut rahoitusta Saksan tutkimussäätiön (DFG) ja liittovaltion opetus- ja tutkimus. Puitteissa Excellence aloite, edistäminen Excellence Cluster "nanomittakaavan Mikroskopia ja Molekyylifysiologia aivojen (CNMPB)" ja Göttingen Graduate School for neurotieteiden; Biofysiikka ja Molecular Biosciences (GGNB) jatketaan toisessa programm vaihe. Koska positiivinen vaikutus opiskelijoiden opetusta ja edistäminen nuorten tutkijoiden peräisin neuro- ja biotieteiden Göttingen, näillä tutkimuksen painopistealueet, viljelty yliopiston kanssa institutionaalisten kumppaneiden Göttingen kampuksella, on tärkeä osa muotoutumisessa sen profiilia. Tutkimus huippuosaamista kansainvälisellä tasolla näkyy myös kemian, fysiikan Tiiviin aineen ja optiikka, luonnon monimuotoisuuden ja ekologian, Geobiologia ja puhdasta matematiikkaa, sekä saksan kielen ja kirjallisuuden tutkimukset, itämainen ja antiikin maailmassa tutkimuksia, ja teologia. Seurauksena integraatioprosessin paikallisen tiedeyhteisön mahdollisuuksia ominaisia ​​Göttingen on ilmennyt, että houkutella ja säilyttämisen kannalta erinomaisia ​​tutkijoita sekä vuonna ja Saksan ulkopuolella, ja huipputason tutkimustoimintaa on aloitettu ja kehitetty. Samoin etenemistä poikkeuksellisen lahjakkaita nuoria tutkijoita ja tutkijoiden on keskeinen strateginen tavoite Georg-August-Universität.

Opiskelu Excellence

Göttingen on monia etuja sijaintipaikkana korkeakouluopintoihin johon Georg-August-Universität on parantaa kehittämällä innovatiivisia koulutusohjelmien kandidaatin ja maisterin tutkintoon rakenteita, suorittamalla järjestelmällisesti kansainvälistämällä koulutusohjelmien ja toteuttamiseen laadunvarmistusta toimenpiteitä. Noin 30 000 nuorta nykyään opiskella täällä, jotkut yksitoista prosenttia heistä on ulkomailta - selkeä osoitus veto, että yliopisto on pitkään aiheutti kansainvälisesti. Valikoima tutkintoihin tarjolla erottuu niin uskomattoman hyvän tutkimuksen tilat luonnon ja biotieteiden sekä laajuuden aihe monimuotoisuuden humanististen ja yhteiskuntatieteiden, valinta löytyy vain pieni määrä yliopistojen Saksassa. Tällainen kirjo aiheita mahdollistaa yleisiin kysymyksiin olisi vastattava poikkitieteellinen näkökulma, vaikka opintojen tasolla. 80 aiheita, joista valita, noin 1000 yhdistelmät ovat mahdollisia matkalla valmistumisen kandidaatin tutkinto. Sen jatkuvasti laajeneva maisterin ja tohtorin ohjelmat yliopiston viljelee huippuosaamista ja tarjoaa läheisyys tutkimukseen. Study ohjelmat toimivat Englanti, kahden maan astetta ja pakollinen aikoja ulkomailla valmistella tutkinnon kansainvälisille työmarkkinoille. Göttingenin yliopiston kansainvälisen aseman on edelleen vahvistunut laajeneminen kumppanuuksia. Sen lisäksi, että tiivis kompleksi eurooppalaisten yliopistojen puitteissa Erasmus-ohjelman, lukuisia yhteistöitä yliopistossa, tiedekunnan ja instituutin tasolla helpottaa opintokäyntejä kaikkialla maailmassa, joissain tapauksissa myös tehdä stipendit. Vuonna 2011 University of Göttingen onnistui sen ehdotuksia edelleen parantaa opintojen ja opetuksen puitteissa "Laatua opetuksessa Pact" Saksan liittovaltion ja osavaltioiden hallitukset. Sittemmin Göttingenin yliopistosta on laajentaa opetusohjelmia se tarjoaa ja edelleen optimoida laatua opiskeluolosuhteita. Nämä toimenpiteet kehitetään yhteistyössä opiskelijoiden.

Edistämällä tieteenharjoittajalle of Tomorrow

Tohtorinkoulutusta Göttingen on keskittynyt jäsennelty perustuvia ohjelmia neljällä tutkijakoulut: Georg August University School of Science (GAUSS) - Göttinger Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften (GGG) - Graduiertenschule für Geisteswissenschaften Göttingen (GSGG) - Graduate School Metsä ja Agricultural Sciences (GFA) ( katso: www.graduiertenschulen.uni-goettingen.de). Neljä tutkijakoulut tarjoavat organisaation kattojärjestelmä tutkijankoulutusverkkojen ryhmien tohtoriohjelmissa ja Kansainvälinen Max-Planck Research Schools. Näillä kouluissa on optimoida tutkimus- ja oppiminen-olosuhteet jatko, joka tarjoaa intensiivistä valvontaa ja erilaisia ​​seminaareja suunniteltu etukäteen koulutusta ensimmäisen luokan tieteenharjoittajalle. Göttingen Graduate School of Neuroscience, biofysiikan ja Molecular Biosciences, joka toimii katon Georg August University School of Science (GAUSS), saa varoja Excellence Initiative vuodesta 2007. Rahoitetut Saksan Research Foundation, Research Training ryhmät (GRK) perustetaan rajoitetun ajan, jonka tarkoituksena on edistää nuorten tutkijoiden ja valmistaa heitä heidän tohtorin. Kansainvälisessä Max Planck Research koulut, Max-Planck-Gesellschaft yhteistyössä kumppaneiden yliopistossa on mukana edistää nuorille tutkijoille ja tarjoaa erityisen lahjakkaat opiskelijat Saksasta ja ulkomailta mahdollisuus saada tohtorin erityisen eron.

Maailmanluokan yliopiston kirjasto

Perustamisen Göttingenin yliopiston kirjaston vuonna 1734 oli virstanpylväs: Ensimmäistä kertaa kirjastossa historiassa käsite moderni tieteellinen kirjasto toteutettiin käytännössä ja toimielimen tuli ensimmäinen kattava akateeminen kirjasto eurooppalaisten pysyvä. Tänään, Göttingen State ja yliopistokirjasto Niedersachsenin (Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen, SUB) pitää edelleen paalupaikan. Yli 7,8 miljoonaa mediaalinen yksikköä, se on tällä hetkellä yksi Germany's suurimmista kirjastojen. Omistukset sisältävät 5,8 miljoonaa volyymit, 1,5 miljoonaa mikrofilmejä, 31000 elektronisten lehtien lisenssillä, 316000 kartat, 14000 aikakauslehtiä painetussa muodossa, 14000 käsikirjoituksia, yli 3100 inkunaabelit, 395 testamentteja ja monia digitaalisen kohteita. Lisäksi on olemassa toinen 138 riippumattomia haara kirjastojen laitokset ja yksiköt. Digitaalinen kirjasto osaamiskeskus maailmanlaajuisesti tunnettu, SUB ohjaa tai osallistuu useita tutkimus- ja kehityshankkeita tällä alalla.

Sijainnit

Göttingen

University of Göttingen

Osoite
University of Göttingen
Wilhelmsplatz 1

37073 Göttingen, Ala-Saksi, Saksa
Puhelin
+49 551 390

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin