Princess Nourah Bint Abdulrahman University

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Johdatus yliopistoon

Saudi-Arabian kuningaskunnan naisten koulutusta on saanut paljon huomiota, ja tämä on mahdollistanut saudialaisten naisten edistyneiden pyrkimysten saavuttamisen ja paljastaen niiden ainutlaatuisuuden eri aloilla. Saudi-nainen on noussut paitsi paikallisella tasolla myös kansainvälisellä tasolla. Näemme esimerkkejä saudi-naisista kulttuurin ja erikoistuneiden tutkimusten aloilla, esimerkkejä, joita arvostetaan ja tunnustetaan kansainvälisillä kentillä ja eri tieteenaloilla osoittaen heidän menestyksensä ja arvokkuutensa, jotka kilpailevat muiden huippuvieraidensa kanssa.

PNU on yksi naisten korkeakoulutuksen kiinnostuksen tuloksista. Tämä huomio alkoi varhaisessa vaiheessa, kun tyttöjen kasvatuksesta vastaava yleinen presidenttikunta perusti 1390 AH: n ensimmäisen naisopiston, joka vastaa vuotta 1970. Useampien korkeakoulujen avajaiset jatkoivat 102: tä, jotka ulottuvat korkeakouluista välittäjäoppilaitoksiin ja yhteisöyhteisöihin. Näitä oli jaettu yli 72 Saudi-kaupungin ja mukana 600 000 opiskelijaa.

Riijassa yksin on kuusi korkeakoulua; nimittäin Liberal Arts Disciplines -opetuksen oppilaitokselle, tieteelliselle oppilaitokselle, opettajankoulutuksen oppilaitokselle, sosiaalialan oppilaitokselle, kotitalouskollegioille ja kuvataiteen oppilaitokselle.

Vuonna 1427 AH, kuninkaallinen määräys annettiin Rysjaan ensimmäisen naisten yliopiston perustamiseksi korkeakouluopetuksen valvonnassa. Tähän kuului Riadissa sijaitsevat kuusi korkeakoulua sekä lukuisia uusia korkeakouluja, jotka perustettiin naisten koulutukseen ja kehitykseen Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Yliopisto vihittiin käyttöön vuonna 1428 AH nimittäessä ensimmäisen rehtorinsa, HH Dr. Al-Jawhara bint Fahd Al-Saudin.

Keskiviikkona 29.10.1429 AH, yliopistoa kunnioitettiin Kahden Pyhän Moskeijan säilytysyhteisöllä, joka asetti yliopiston kampuksen kulmakiven. Hänen majesteettinsa tuolloin oli parasta muuttaa nimi Princess Nourah Bint Abdulrahman University (PNU); Prinsessa Nourah on Saudi-Arabian kuningaskunnan perustajan sisar, myöhäinen kuningas Abdul Aziz bin Abdulrahman.

Visio, tehtävä ja arvot

Näkemys:

Tulee tietoisuuden ja eettisten käytäntöjen merkkinä naisille.

Tehtävä:

Kasvoi kattava yliopistollinen yliopisto, joka tunnetaan akateemisessa johtamisessa ja tieteellisessä tutkimuksessa, joka edistää osaamistalouden rakentamista yhteiskunnallisilla ja kansainvälisillä kumppanuuksilla.

arvot:

Uskollisuus, eheys, luottamus, huippuosaaminen, erottelu, sitoutuminen laatuun ja ammattitaitoon.

Sijainnit

Riad

Osoite
Riad, Riadin maakunta, Saudi-Arabia

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin