Lue virallinen kuvaus

ASC-VERKKO

5 eurooppalaista yliopistoa, ASC-kumppanit vuodesta 2005, ovat työskennelleet yhdessä suunnittelussa ja toteuttamisessa yhteisen kemian perusopinnotuksen alalla:

 • University Alma Mater, Bologna, Italia
 • Helsingin yliopisto
 • Krakovan Jagellonian yliopisto, Puola
 • Leipzigin yliopisto, Saksa
 • Yliopisto Lille1, Ranska (koordinoiva oppilaitos)eurpn-mp

Tämä eurooppalainen maisterikurssi on rahoitettu ja Euroopan komissio on myöntänyt Erasmus Mundus -merkinnän kahdesti vuosille 2008-2014 ja tällä hetkellä vuosille 2015-2020, ja se on nyt erittäin tunnustettu. Ohjelma sisältää pakollisen liikkuvuuden ASC-konsortion sisällä ja sitä opetetaan englanniksi kaikissa yliopistoissa.

Vuosien mittaan ASC-konsortio on kehittänyt yhteyksiä 14 sidosyritykseen : globaaleihin teollisiin yhteistyökumppaneihin, jotka tuottavat spektrometrejä ( Bruker, Magnetech ) sekä alueellisia kilpailukykytyksiä ( MATIKEM Lille, NEU Leipzigissa ). Etuoikeutettu kumppanuus on myös perustettu suurilla tutkimuslaitoksilla kuten S ynchroton SOLEIL Ranskassa ja ELETTRA Italiassa.

Tämä suuri akateeminen ja teollinen verkosto yhdistää huippuluokan laitteensa ja asiantuntemuksensa tarjoamaan kansainvälisille opiskelijoille korkealaatuista koulutusohjelmaa, joka kattaa spektroskooppisten tekniikoiden soveltamisen kemiallisiin tarkoituksiin laajassa merkityksessä, mikä johtaa uran kemialliseen analyysiin ja materiaalin rakenteen karakterisointiin molekyylien synteesi, biologia, nanoteknologia, mallinnus, apteekki, vihreä kemia, materiaalit ja kestävät energiat.

59280_ScreenShot2017-10-27at11.35.01AM.png

HALLINTO

ASC-konsortio koordinoi Yliopisto Lille1.

 • Lakiasiamies: presidentti Jean-Christophe Camart
 • Verkko-koordinaattori: prof. Sylvain Cristol
 • Hallintojohtaja: Francine Chanier
 • Akateemisten asioiden sihteeri: Aude Zeglin

OHJELMALLE

Ohjelmaosasto ohjaa ohjelman kehittämistä ja toimittamista ja toimii kuulemisen ja yhteistyön foorumina ASC-ohjelman toteuttamiseksi kumppanuuslaitosten kautta. Tutkimusmääräysten mukaisesti ja kunkin toimipisteessä määritellyn lautakunnan päätöksentekovallan mukaisesti ohjelmakomitealla on ensisijainen vastuu:

 • Sovellettaessa hakijoiden pääsyä ohjelmaan (opiskelijat ja kutsutut tutkijat),
 • Valitaan opiskelijat ja kutsutut tutkijat,
 • Ohjaus Ohjelman kehittäminen ja toimittaminen, mukaan lukien laadunvarmistus,
 • Seurataan opiskelijan saavutuksia, etenemistä ja arviointia, mukaan lukien opiskelijapalaute,
 • Edistää ja hyväksyä raportteja Euroopan komissiolle ja muille avunantajille yhteistyöprojekteihin myönnetyistä avustuksista.

Ohjelman johtokunnan jäsenet: verkko-koordinaattori, 5 paikallista koordinaattoria ja osallistuminen hallintoelinten jäsenten neuvontaan kustakin kumppaniyliopistosta ja 2 opiskelijaa.

Ohjelmien opetuskielet:
Englanti

Tämä koulu tarjoaa myös:

Johtamiskurssit

University of Lille

Liity verkostoon, jossa on 5 yliopistoa, 12 tutkimusta ja teollisuuskumppania, joilla on vahva kansainvälinen alumniyhteisö! ASC-verkoston tavoitteena on valmistaa opiske ... [+]

ASC-maisteriohjelmaa hallinnoivat yhdessä seuraavat yliopistot (ASC-konsortio):

Yliopiston Alma Mater, Bologna, Italia;Helsingin yliopisto;Krakovan Jagellonian yliopisto, Puola;Leipzigin yliopisto, Saksa;Yliopisto Lille1, Ranska (koordinoiva oppilaitos)TAVOITE

ASC-verkoston tavoitteena on valmistaa opiskelijoita asiantuntijoiksi ja kehittää kansainvälisiä taitoja ammatillisiin urapolkuihin aineen ja / tai tohtorintutkinnon spektroskooppisessa karakterisoinnissa.

ASC-ohjelma on saavuttanut korkeatasoisen yhdenmukaistamisen siten, että kussakin kumppaniorganisaatiossa on käytössä yksi ainoa master-ohjelmajärjestelmä, joka antaa paremman integraation eurooppalaiseen järjestelmään.... [-]

Ranska Lille Saksa Kitzscher Suomi Helsinki Puola Krąków Italia Bologna  + 6 More
Syyskuu 2019
Englanti
Full-time
2 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi