University of Lille

Esittely

Lue virallinen kuvaus

ASC-VERKKO

5 eurooppalaista yliopistoa, ASC-kumppanit vuodesta 2005, ovat työskennelleet yhdessä suunnittelussa ja toteuttamisessa yhteisen kemian perusopinnotuksen alalla:

 • University Alma Mater, Bologna, Italia
 • Helsingin yliopisto
 • Krakovan Jagellonian yliopisto, Puola
 • Leipzigin yliopisto, Saksa
 • Yliopisto Lille1, Ranska (koordinoiva oppilaitos)eurpn-mp

Tämä eurooppalainen maisterikurssi on rahoitettu ja Euroopan komissio on myöntänyt Erasmus Mundus -merkinnän kahdesti vuosille 2008-2014 ja tällä hetkellä vuosille 2015-2020, ja se on nyt erittäin tunnustettu. Ohjelma sisältää pakollisen liikkuvuuden ASC-konsortion sisällä ja sitä opetetaan englanniksi kaikissa yliopistoissa.

Vuosien mittaan ASC-konsortio on kehittänyt yhteyksiä 14 sidosyritykseen : globaaleihin teollisiin yhteistyökumppaneihin, jotka tuottavat spektrometrejä ( Bruker, Magnetech ) sekä alueellisia kilpailukykytyksiä ( MATIKEM Lille, NEU Leipzigissa ). Etuoikeutettu kumppanuus on myös perustettu suurilla tutkimuslaitoksilla kuten S ynchroton SOLEIL Ranskassa ja ELETTRA Italiassa.

Tämä suuri akateeminen ja teollinen verkosto yhdistää huippuluokan laitteensa ja asiantuntemuksensa tarjoamaan kansainvälisille opiskelijoille korkealaatuista koulutusohjelmaa, joka kattaa spektroskooppisten tekniikoiden soveltamisen kemiallisiin tarkoituksiin laajassa merkityksessä, mikä johtaa uran kemialliseen analyysiin ja materiaalin rakenteen karakterisointiin molekyylien synteesi, biologia, nanoteknologia, mallinnus, apteekki, vihreä kemia, materiaalit ja kestävät energiat.

59280_ScreenShot2017-10-27at11.35.01AM.png

HALLINTO

ASC-konsortio koordinoi Yliopisto Lille1.

 • Lakiasiamies: presidentti Jean-Christophe Camart
 • Verkko-koordinaattori: prof. Sylvain Cristol
 • Hallintojohtaja: Francine Chanier
 • Akateemisten asioiden sihteeri: Aude Zeglin

OHJELMALLE

Ohjelmaosasto ohjaa ohjelman kehittämistä ja toimittamista ja toimii kuulemisen ja yhteistyön foorumina ASC-ohjelman toteuttamiseksi kumppanuuslaitosten kautta. Tutkimusmääräysten mukaisesti ja kunkin toimipisteessä määritellyn lautakunnan päätöksentekovallan mukaisesti ohjelmakomitealla on ensisijainen vastuu:

 • Sovellettaessa hakijoiden pääsyä ohjelmaan (opiskelijat ja kutsutut tutkijat),
 • Valitaan opiskelijat ja kutsutut tutkijat,
 • Ohjaus Ohjelman kehittäminen ja toimittaminen, mukaan lukien laadunvarmistus,
 • Seurataan opiskelijan saavutuksia, etenemistä ja arviointia, mukaan lukien opiskelijapalaute,
 • Edistää ja hyväksyä raportteja Euroopan komissiolle ja muille avunantajille yhteistyöprojekteihin myönnetyistä avustuksista.

Ohjelman johtokunnan jäsenet: verkko-koordinaattori, 5 paikallista koordinaattoria ja osallistuminen hallintoelinten jäsenten neuvontaan kustakin kumppaniyliopistosta ja 2 opiskelijaa.

Oppilaitoksessa tarjolla ohjelmia seuraavilla aloilla:
 • Englanti

Katso maisteriohjelmia »

Ohjelmat

Tämä koulu tarjoaa myös:

Maisteri

Master Degree in Advanced Spectroscopy in Chemistry (Erasmus Mundus Joint)

Opetus kampuksella Kokopäiväinen 2 vuotta September 2018 Ranska Lille Saksa Leipzig Suomi Helsinki Puola Kraków Italia Bologna + 8 lisää

ASC-verkoston tavoitteena on valmistaa opiskelijoita asiantuntijoiksi ja kehittää kansainvälisiä taitoja ammatillisiin urapolkuihin aineen ja / tai tohtorintutkinnon spektroskooppisessa karakterisoinnissa. [+]

ASC-maisteriohjelmaa hallinnoivat yhdessä seuraavat yliopistot (ASC-konsortio):

Euroopan unioni on tukenut ASC-mestaria kymmenen vuoden aikana. Ensimmäisen kauden 2003-2008 aikana tämä rahoitus mahdollisti ASC-konsortion kehittämään ASC-opetussuunnitelman. Vuonna 2007 ASC-ohjelmaan on myönnetty Erasmus Mundus -merkintä, ja sen vuoksi hän on saanut rahoitusta viiden kurssin painoksille (2008-2013).... [-]


Ota yhteyttä
Asiointiosoite
Université Lille 1
Cité scientifique, Bâtiment C3
Villeneuve d’Ascq cedex

Lille, Nord-Pas de Calais, F-59655 FR
Sosiaalinen media
Asiointiosoite
Universität Leipzig
Johannisallee 29

Leipzig, Saksi, D-04103 DE
Asiointiosoite
University of Helsinki (FI)
PL 55 (A. I. Virtasen aukio 1)
Office: A428

Helsinki, 00014 FI
Asiointiosoite
Jagiellonian University
Ul. Ingardena 3

Kraków, Łódź, 30-060 PL
Asiointiosoite
Alma Mater Studiorum – Università di Bologna
Bologna, IT