Lue virallinen kuvaus

Meistä

Itä- ja eteläisen Afrikan hallintokeskus (ESAMI) on hallitustenvälinen aluehallinnon kehittämiskeskus. ESAMI: n pääkonttori sijaitsee Arusha, Tansania.

Instituutti perustettiin ensisijaisen tavoitteenaan tarjota alueelle koulutettua henkilöstöä useilla kriittisillä aloilla, kuten politiikan hallinta, liikenteenhallinta, taloushallinto, tietotekniikan hallinta, terveydenhoidon hallinta, henkilöstöhallinto, projektinhallinta, energia- ja ympäristöhallinta sekä sukupuolihallinta muun muassa.

Painopisteenä oli kouluttaa keskusta ylimmille johtajille alueelta, jotta he voisivat parantaa johtamistaitoaan ottaen huomioon globaalit asiat, mutta alueellisen painopisteen, joka liittyy Afrikan ympäristöön.

ESAMI: n toimeksianto, tehtävä, visio ja filosofia

Itä- ja eteläisen Afrikan hallintokeskus (ESAMI) on Pan African aluehallinnon kehittämiskeskus, jonka omistavat kymmenen jäsenmaan hallitukset itäisestä ja eteläisen Afrikan alueesta. Nämä ovat Kenia, Malawi, Mosambik, Namibia, Seychellit, Swazimaa, Tansania, Uganda, Sambia ja Zimbabwe. Se on palvelu ja markkinasuuntautunut laitos, joka tarjoaa korkeatasoista erikoistunutta johtamiskoulutusta, konsultointia, koulutusohjelmia ja toimintasuuntautuneita johtamispalveluja. Muut maat, jotka osallistuvat säännöllisesti ESAMI-ohjelmien kehittämiseen, ovat Lesotho, Botswana, Etelä-Afrikka, Angola, Ruanda, Sierra Leone, Nigeria, Eritrea, Norsunluurannikko, Liberia, Ghana, Gambia, Sudan, Etiopia ja Burkina Faso.

Toukokuussa 1997 YK: n Afrikan talouskomissio virallisesti nimitti ESAMI: n Afrikkalainen huippuyksikkö johdon kehittämisessä. Tämä tunnustaminen on edellyttänyt, että ESAMI laajentaa palvelujaan kaikkiin Afrikan maihin. Afrikan johdon haasteeseen vastaamiseksi uuden vuosituhannen aikana ESAMI tarjoaa edelleen korkealaatuisia, asiakaskeskeisiä johtamisen kehittämistoimia koko Afrikassa.

mandaatti

ESAMIn tehtävänä on parantaa Afrikan julkisten, yksityisten ja kansainvälisten organisaatioiden tehokkuutta ja hallinnointia. Tämä tapahtuu seuraavasti:

 • Johtamiskoulutus ja koulutus;
 • Johdon konsultointi- ja neuvontapalvelut;
 • Johtamistutkimus, tiedon tuottaminen ja julkaisut;
 • Hallinnoinnin parhaiden käytäntöjen edistäminen.

Näkemys

Vuoteen 2020 mennessä ESAMI on kansainvälisesti tunnustettu johtajuus ja liiketoiminnan muutosyhtymä

Tehtävä

Tavoitteenamme on muuttaa instituutiot johdon kehittämisen, innovatiivisen koulutuksen, johtamiskoulutuksen, uuden tiedon tuottamisen ja neuvonnan avulla.

Asiakkaidemme maailmankaikkeus ovat yksityishenkilöitä, julkisia, yksityisiä ja kansainvälisiä organisaatioita.

ESAMI: mennyt ja läsnä

ESAMI on 1980-luvulta lähtien tehnyt merkittävää panosta alueen henkilöresurssien ja johtamisen kehittämiseen. Sen tärkein aluehallinnon kehittämisinstituutti on laajentunut merkittävästi alueen maiden ja sen ulkopuolisten asiakkaiden kysynnän lisääntyessä. Tähän mennessä yli 75 000 julkisen, yksityisen ja kansalaisjärjestön keskus- ja huipputason henkilöstö on osallistunut instituutin tarjoamiin avoimiin johtamisohjelmiin.

ESAMIn strateginen painostus

ESAMI-ohjelmat perustuvat asiakkaan kasvaviin tarpeisiin kaikkialla mantereella. Instituutti on edelleen varmistanut, että ohjelmat hyötyvät tarvearvioinnin ja osallistujien palautteen muodossa toteutetusta tutkimuksesta. Ohjelman arviointi, jäljitystutkimukset ja vaikutusten arviointi ovat tärkeä osa ESAMI: n koulutus- ja valmiuksien kehittämisprosessia. Tässä esitteessä esitetyillä koulutusohjelmilla on vahva yhteys hallinnon ja suorituskyvyn parantamisen välillä yksittäisissä ja organisaatiotasolla.

Räätälöityjä ohjelmia toteutetaan asiakkaiden erityisten ongelmien ja ongelmien ratkaisemiseksi. Nämä tehdään normaalisti pyynnöstä ja tilaajille sopivissa paikoissa ja päivinä.

ESAMI käynnisti Executive MBA -ohjelman, joka on osoittautunut varsin onnistuneeksi. Tähän mennessä Business Schoolin ilmoittautuminen on 3600 opiskelijaa, jotka jakautuvat kymmenessä Afrikassa sijaitsevassa kampuksessa.

ESAMI on myös ottanut käyttöön Business Management -ohjelmassa todistus-, tutkintotodistus- ja kandidaatin tutkinto-ohjelmat.

ESAMI: n kyky ja vertailevat edut

Hallinnollisena kehittämiskeskuksena ESAMI on ollut lähentymiskeskus, jossa eri maista tulevat ihmiset jakavat ja vaihtavat kokemuksiaan alueellisissa puitteissa. Instituutin tarkoituksena on parantaa vuorovaikutusta asiakasorganisaatioiden johtamisen ja tehokkuuden parantamiseksi. Yhtenä Afrikan suurimmista alueellisista instituutioista ja johtavista johtajiston kehityksestä ESAMI: n kyky on suurelta osin syvennetty seuraavissa ominaisuuksissa:

 • Sen ydin on erilainen, alkuperäiskansalainen, korkeasti koulutettu ja kokenut ammattitaitoinen henkilökunta, joka ymmärtää maat, joissa he työskentelevät hyvin
 • Menestyvä laitos, jota hallitsevat afrikkalaiset ammattilaiset, jotka tuntevat afrikkalaisen ympäristön ja ovat sitoutuneet sen palveluun.
 • ESAMI: n laaja ja joustava toimeksianto, jota ohjaa dynaaminen johtokunta
 • ESAMI: n taloudellinen omavaraisuusaste koulutus- ja konsultointituloista, joka ei riipu pelastusmahdollisuuksista
 • Henkilöstö, jolla on halukkuus ja sitoutuminen tehokkaaseen parantamiseen ja innovaatioihin.
 • ESAMI: n valmiudet ottaa nopeasti käyttöön ammattitaitoinen henkilökunta, jota täydentävät asiakkaiden lähellä sijaitsevat kenttätoimistot
 • Vuosien kokemus monista eri taustoista ja maista koostuvan asiakaskunnan vuorovaikutuksesta
 • Institutionaalisten ja yksilöllisten yhteyksien verkosto
 • Joustavuus ja valmius sopeutua muuttuvan ympäristön ja odotusten mukaisesti
 • Alueellinen maku ja luonne vastaamaan instituutin toimintaa ja vastaamaan nopeasti erityisiin vaatimuksiin, huolenaiheisiin ja prioriteetteihin.
Ohjelmien opetuskielet:
 • Englanti

Tämä koulu tarjoaa myös:

Johtamiskurssit

Esami Business School

Ilta-MPA-ohjelma on suunniteltu erityisesti julkisen sektorin johtamisjohtajille. Se mahdollistaa johtaja- ja ylimmän johdon kehittämisen, jotka ovat osa johtamisjohtajan ... [+]

Rakenne

Ilta-MPA-ohjelma on suunniteltu erityisesti julkisen sektorin johtamisjohtajille. Se mahdollistaa johtaja- ja ylimmän johdon kehittämisen, jotka ovat osa johtamisjohtajan perimyssuunnitelmaa.

MPA-ohjelmat tarjotaan iltaisin klo 17.00-22.00. Luokat kestää kaksi tai kolme viikkoa joka toinen ja puoli-kolme kuukautta.

Ohjelmapaikat

Ilta-luokan MPA tarjotaan ESAMI-jäsenmaissa seuraavissa paikoissa: - Arusha, Dar es Salaam ja Mwanza, Tansania; Nairobi, Kenia; Kampala, Uganda; Lusaka, Sambia; Lilongwe ja Blantyre, Malawi; Harare, Zimbabwe; Windhoek ja Oshakati, Namibia; Mbabane, Swazimaa; Maputo, Mosambik; Mahe, Seychellit.

Palkkarakenne

Kahden vuoden koulutusohjelman kokonaiskorvaus on 7 000 dollaria. Ennakkomaksut suoritetaan vuosittain tai puolivuosittain järjestelyn mukaan. Palkkiot kattavat opetuksen ja rajalliset materiaalit. Se ei sisällä oppikirjoja muiden poissulkemisten joukossa.... [-]

Tansania Arushan Kenia Nairobi Dar es Salaam Sambia Lusaka Uganda Kampala Namibia Windhoek Swazimaa Mbabane Zimbabwe harare Mosambik maputo Malawi Lilongwe  + 15 More
Helmikuu 2020
Englanti
2 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi
Esami Business School

Ohjelma on jäsennetty siten, että se yhdistää paikan päällä tapahtuvaa oppimistoimintaa ja off-site -toimintaa. Intensiivistä paikan päällä tapahtuvaa oppimistoimintaa ed ... [+]

tavoitteet

Ohjelma on suunniteltu hyödyttämään yksilöitä, järjestöjä ja koko yhteiskuntaa Afrikassa. Yrittäjyystoimintaa edistetään merkittävästi ympäri maailmaa. Kaikissa yhteiskunnissa uuden liiketoiminnan tarvetta ei voida liioitella. Nykyiset organisaatiot tarvitsevat myös luovia ideoita ja innovaatioita, jotka tekevät niistä hyödynnettävän ja kehittävän uusia liiketoiminnallisia lähestymistapoja sekä laajentamalla, monipuolistamalla ja parantamalla kilpailuasemaa. Kaikki nämä ovat uran mahdollisuuksia opiskelijoille tässä ohjelmassa.

Ohjelmarakenne

Ohjelma on jäsennetty siten, että se yhdistää paikan päällä tapahtuvaa oppimistoimintaa ja off-site -toimintaa. Intensiivistä paikan päällä tapahtuvaa oppimistoimintaa edeltää valmennallinen lukeminen ja niihin liittyvät harjoitukset, jotka annetaan koululle. Myös istunnon jälkeistä seurantaa käsitellään muun muassa ongelmanratkaisuun liittyvän toiminnan, kenttätutkimukseen perustuvan paperin kirjoittamisen ja itsenäisen lukemisen avulla.... [-]

Tansania Arushan Kenia Nairobi Dar es Salaam Sambia Lusaka Uganda Kampala Namibia Windhoek Swazimaa Mbabane Zimbabwe harare Mosambik maputo Malawi Lilongwe  + 15 More
Helmikuu 2020
Englanti
Part-time
2 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi

MSc

Esami Business School

Tämän ohjelman tavoitteena on vastata Afrikan julkisen ja yksityisen sektorin yritysten kasvavista tarpeista projektinhallinnan alalla. Sijoittajat ja johtajat ovat yhä e ... [+]

Rakenne

Tämän ohjelman tavoitteena on vastata Afrikan julkisen ja yksityisen sektorin yritysten kasvavista tarpeista projektinhallinnan alalla. Sijoittajat ja johtajat ovat yhä enemmän huolissaan niukkojen ja usein hankalien varojen käytöstä. Samanaikaisesti julkisen ja yksityisen sektorin investointien kysyntä ja hallinta ovat kasvaneet. Tämä kurssi kehittää syvällistä käsitystä erilaisista lähestymistavoista kehityksen suunnitteluun ja talouspoliittisiin kysymyksiin, joissa on perusteellinen koulutus afrikkalaisten kehityshankkeiden ja -ohjelmien suunnittelussa, suunnittelussa ja talouden analysoinnissa. Painotetaan voimakkaasti hankkeiden suunnittelun ja kustannus-hyötyanalyysin valintoihin liittyviä asioita ja analyyttisiä tekniikoita. Ympäristöanalyysi katetaan yksityiskohtaisesti, mikä heijastaa luonnonvarojen paremman hallinnan tarvetta.... [-]

Tansania Arushan Kenia Nairobi Dar es Salaam Sambia Lusaka Uganda Kampala Namibia Windhoek Swazimaa Mbabane Zimbabwe harare Mosambik maputo Malawi Lilongwe  + 15 More
Helmikuu 2020
Englanti
Full-time
2 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi
Esami Business School
Osoite
Headquarters P. O. BOX 3030, Arusha, Tanzânia
Arushan, Arushan alue, Tansania
Verkkosivusto
Puhelin
+255 27 297 0070/1/2/3
ESAMI KENYA
Osoite
ESAMI KENYA 4th Floor International House P. O. Box 566628 – 00200
Nairobi, Nairobin lääni, Kenia
Verkkosivusto
Puhelin
+254 20 222 8233
ESAMI DAR ES SALAAM
Osoite
ESAMI DAR ES SALAAM 3rd Floor, NIC Investment House P.O. Box 22290
Dar es Salaam, Dar es Salaam, Tansania
Verkkosivusto
Puhelin
+255 22 211 2670/ 213 5046
ESAMI - ZAMBIA
Osoite
ESAMI - ZAMBIA 2ND Floor, Superannuation House Ben Bella Road P.O. Box 32132
Lusaka, Lusakan maakunta, Sambia
Verkkosivusto
Puhelin
+260 211 222937
ESAMI – UGANDA
Osoite
ESAMI – UGANDA ESAMI Centre, Plot 52 Bombo Road P.O. Box 824
Kampala, Keskusalue, Uganda
Verkkosivusto
Puhelin
+256 41 4 254 222 / 343 397
ESAMI – NAMIBIA
Osoite
ESAMI – NAMIBIA Cnr Nelson Mandela/Sam Nujoma HIDAS Centre P.O. Box 1836,
9000 Windhoek, Khomasin alue, Namibia
Verkkosivusto
Puhelin
+264 61 236 965/6
ESAMI – eSWATINI
Osoite
ESAMI – eSWATINI 3RD Floor, Lilunga House Somhlolo Rd P.O. Box 4234
Mbabane, Hhohhon alue, Swazimaa
Verkkosivusto
Puhelin
+268 240 48494
ESAMI – ZIMBABWE
Osoite
ESAMI – ZIMBABWE 6 Bantry Road, Alexandra Park P.O. Box 2627
harare, Hararen maakunta, Zimbabwe
Verkkosivusto
Puhelin
+263 242 744364/ 744935
ESAMI MOZAMBIQUE
Osoite
ESAMI MOZAMBIQUE No. 657 Floor No. 1 Avenida Julius Nyerere P.O. Box 2077
maputo, maputo, Mosambik
Verkkosivusto
Puhelin
+ 258 21 487375
ESAMI MALAWI
Osoite
ESAMI MALAWI 1st Floor, Development House, City Centre P.O. Box 31127 Lilongwe 3
Lilongwe, Keskusalue, Malawi
Verkkosivusto
Puhelin
+265 1 774423/770253