Esami Business School

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Tietoistunto

href = "https://bit.ly/3gJXGd5

Meistä

Itä- ja eteläisen Afrikan hallintokeskus (ESAMI) on hallitustenvälinen aluehallinnon kehittämiskeskus. ESAMI: n pääkonttori sijaitsee Arusha, Tansania.

Instituutti perustettiin ensisijaisen tavoitteenaan tarjota alueelle koulutettua henkilöstöä useilla kriittisillä aloilla, kuten politiikan hallinta, liikenteenhallinta, taloushallinto, tietotekniikan hallinta, terveydenhoidon hallinta, henkilöstöhallinto, projektinhallinta, energia- ja ympäristöhallinta sekä sukupuolihallinta muun muassa.

Painopisteenä oli kouluttaa keskusta ylimmille johtajille alueelta, jotta he voisivat parantaa johtamistaitoaan ottaen huomioon globaalit asiat, mutta alueellisen painopisteen, joka liittyy Afrikan ympäristöön.

ESAMI: n toimeksianto, tehtävä, visio ja filosofia

Itä- ja eteläisen Afrikan hallintokeskus (ESAMI) on Pan African aluehallinnon kehittämiskeskus, jonka omistavat kymmenen jäsenmaan hallitukset itäisestä ja eteläisen Afrikan alueesta. Nämä ovat Kenia, Malawi, Mosambik, Namibia, Seychellit, Swazimaa, Tansania, Uganda, Sambia ja Zimbabwe. Se on palvelu ja markkinasuuntautunut laitos, joka tarjoaa korkeatasoista erikoistunutta johtamiskoulutusta, konsultointia, koulutusohjelmia ja toimintasuuntautuneita johtamispalveluja. Muut maat, jotka osallistuvat säännöllisesti ESAMI-ohjelmien kehittämiseen, ovat Lesotho, Botswana, Etelä-Afrikka, Angola, Ruanda, Sierra Leone, Nigeria, Eritrea, Norsunluurannikko, Liberia, Ghana, Gambia, Sudan, Etiopia ja Burkina Faso.

Toukokuussa 1997 YK: n Afrikan talouskomissio virallisesti nimitti ESAMI: n Afrikkalainen huippuyksikkö johdon kehittämisessä. Tämä tunnustaminen on edellyttänyt, että ESAMI laajentaa palvelujaan kaikkiin Afrikan maihin. Afrikan johdon haasteeseen vastaamiseksi uuden vuosituhannen aikana ESAMI tarjoaa edelleen korkealaatuisia, asiakaskeskeisiä johtamisen kehittämistoimia koko Afrikassa.

mandaatti

ESAMIn tehtävänä on parantaa Afrikan julkisten, yksityisten ja kansainvälisten organisaatioiden tehokkuutta ja hallinnointia. Tämä tapahtuu seuraavasti:

 • Johtamiskoulutus ja koulutus;
 • Johdon konsultointi- ja neuvontapalvelut;
 • Johtamistutkimus, tiedon tuottaminen ja julkaisut;
 • Hallinnoinnin parhaiden käytäntöjen edistäminen.

Näkemys

Vuoteen 2020 mennessä ESAMI on kansainvälisesti tunnustettu johtajuus ja liiketoiminnan muutosyhtymä

Tehtävä

Tavoitteenamme on muuttaa instituutiot johdon kehittämisen, innovatiivisen koulutuksen, johtamiskoulutuksen, uuden tiedon tuottamisen ja neuvonnan avulla.

Asiakkaidemme maailmankaikkeus ovat yksityishenkilöitä, julkisia, yksityisiä ja kansainvälisiä organisaatioita.

ESAMI: mennyt ja läsnä

ESAMI on 1980-luvulta lähtien tehnyt merkittävää panosta alueen henkilöresurssien ja johtamisen kehittämiseen. Sen tärkein aluehallinnon kehittämisinstituutti on laajentunut merkittävästi alueen maiden ja sen ulkopuolisten asiakkaiden kysynnän lisääntyessä. Tähän mennessä yli 75 000 julkisen, yksityisen ja kansalaisjärjestön keskus- ja huipputason henkilöstö on osallistunut instituutin tarjoamiin avoimiin johtamisohjelmiin.

ESAMIn strateginen painostus

ESAMI-ohjelmat perustuvat asiakkaan kasvaviin tarpeisiin kaikkialla mantereella. Instituutti on edelleen varmistanut, että ohjelmat hyötyvät tarvearvioinnin ja osallistujien palautteen muodossa toteutetusta tutkimuksesta. Ohjelman arviointi, jäljitystutkimukset ja vaikutusten arviointi ovat tärkeä osa ESAMI: n koulutus- ja valmiuksien kehittämisprosessia. Tässä esitteessä esitetyillä koulutusohjelmilla on vahva yhteys hallinnon ja suorituskyvyn parantamisen välillä yksittäisissä ja organisaatiotasolla.

Räätälöityjä ohjelmia toteutetaan asiakkaiden erityisten ongelmien ja ongelmien ratkaisemiseksi. Nämä tehdään normaalisti pyynnöstä ja tilaajille sopivissa paikoissa ja päivinä.

ESAMI käynnisti Executive MBA -ohjelman, joka on osoittautunut varsin onnistuneeksi. Tähän mennessä Business Schoolin ilmoittautuminen on 3600 opiskelijaa, jotka jakautuvat kymmenessä Afrikassa sijaitsevassa kampuksessa.

ESAMI on myös ottanut käyttöön Business Management -ohjelmassa todistus-, tutkintotodistus- ja kandidaatin tutkinto-ohjelmat.

ESAMI: n kyky ja vertailevat edut

Hallinnollisena kehittämiskeskuksena ESAMI on ollut lähentymiskeskus, jossa eri maista tulevat ihmiset jakavat ja vaihtavat kokemuksiaan alueellisissa puitteissa. Instituutin tarkoituksena on parantaa vuorovaikutusta asiakasorganisaatioiden johtamisen ja tehokkuuden parantamiseksi. Yhtenä Afrikan suurimmista alueellisista instituutioista ja johtavista johtajiston kehityksestä ESAMI: n kyky on suurelta osin syvennetty seuraavissa ominaisuuksissa:

 • Sen ydin on erilainen, alkuperäiskansalainen, korkeasti koulutettu ja kokenut ammattitaitoinen henkilökunta, joka ymmärtää maat, joissa he työskentelevät hyvin
 • Menestyvä laitos, jota hallitsevat afrikkalaiset ammattilaiset, jotka tuntevat afrikkalaisen ympäristön ja ovat sitoutuneet sen palveluun.
 • ESAMI: n laaja ja joustava toimeksianto, jota ohjaa dynaaminen johtokunta
 • ESAMI: n taloudellinen omavaraisuusaste koulutus- ja konsultointituloista, joka ei riipu pelastusmahdollisuuksista
 • Henkilöstö, jolla on halukkuus ja sitoutuminen tehokkaaseen parantamiseen ja innovaatioihin.
 • ESAMI: n valmiudet ottaa nopeasti käyttöön ammattitaitoinen henkilökunta, jota täydentävät asiakkaiden lähellä sijaitsevat kenttätoimistot
 • Vuosien kokemus monista eri taustoista ja maista koostuvan asiakaskunnan vuorovaikutuksesta
 • Institutionaalisten ja yksilöllisten yhteyksien verkosto
 • Joustavuus ja valmius sopeutua muuttuvan ympäristön ja odotusten mukaisesti
 • Alueellinen maku ja luonne vastaamaan instituutin toimintaa ja vastaamaan nopeasti erityisiin vaatimuksiin, huolenaiheisiin ja prioriteetteihin.

Sijainnit

Arushan

Esami Business School

Osoite
Headquarters
P. O. BOX 3030, Arusha, Tanzânia

Arushan, Arushan alue, Tansania
Puhelin
+255 27 297 0070/1/2/3

Nairobi

ESAMI KENYA

Osoite
ESAMI KENYA
4th Floor International House
P. O. Box 566628 – 00200

Nairobi, Nairobin lääni, Kenia
Puhelin
+254 20 222 8233

Dar es Salaam

ESAMI DAR ES SALAAM

Osoite
ESAMI DAR ES SALAAM
3rd Floor, NIC Investment House
P.O. Box 22290

Dar es Salaam, Dar es Salaam, Tansania
Puhelin
+255 22 211 2670/ 213 5046

Lusaka

ESAMI - ZAMBIA

Osoite
ESAMI - ZAMBIA
2ND Floor, Superannuation House
Ben Bella Road
P.O. Box 32132

Lusaka, Lusakan maakunta, Sambia
Puhelin
+260 211 222937

Kampala

ESAMI – UGANDA

Osoite
ESAMI – UGANDA
ESAMI Centre, Plot 52 Bombo Road
P.O. Box 824

Kampala, Keskusalue, Uganda
Puhelin
+256 41 4 254 222 / 343 397

Windhoek

ESAMI – NAMIBIA

Osoite
ESAMI – NAMIBIA
Cnr Nelson Mandela/Sam Nujoma
HIDAS Centre
P.O. Box 1836,

9000 Windhoek, Khomasin alue, Namibia
Puhelin
+264 61 236 965/6

Mbabane

ESAMI – eSWATINI

Osoite
ESAMI – eSWATINI
3RD Floor, Lilunga House
Somhlolo Rd
P.O. Box 4234

Mbabane, Hhohhon alue, Swazimaa
Puhelin
+268 240 48494

harare

ESAMI – ZIMBABWE

Osoite
ESAMI – ZIMBABWE
6 Bantry Road, Alexandra Park
P.O. Box 2627

harare, Hararen maakunta, Zimbabwe
Puhelin
+263 242 744364/ 744935

maputo

ESAMI MOZAMBIQUE

Osoite
ESAMI MOZAMBIQUE
No. 657 Floor No. 1 Avenida Julius Nyerere
P.O. Box 2077

maputo, maputo, Mosambik
Puhelin
+ 258 21 487375

Lilongwe

ESAMI MALAWI

Osoite
ESAMI MALAWI
1st Floor, Development House, City Centre
P.O. Box 31127
Lilongwe 3

Lilongwe, Keskusalue, Malawi
Puhelin
+265 1 774423/770253