FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Elokuva- ja TV-koulu (FAMU)

Elokuva- ja TV-koulu (FAMU) on olennainen osa toisen maailmansodan jälkeen perustettua näyttämötaideakatemiaa vuonna 1947. Se on maailman viides vanhin elokuvakoulu. Sen valmistuneet ovat monta vaikuttavaa elokuvantekijää ja käsikirjoittajaa.

Tutkimukset klo Famu = elokuvan kirjoittaminen akateemisia kurssit

FAMU Internationalilla on useita englanninkielisiä ohjelmia yhdestä kuuteen viikon kesätyöpajoihin, jotka on järjestetty ulkomailla järjestettäviin yhden lukukauden ohjelmiin yhden vuoden ohjelmiin täydellisiin maisteriohjelmiin.

Kukin ohjelma koostuu erilaisesta osasta käytännön elokuvantekoa, kirjoittamisen taitoja, jotka liittyvät käytännön prosesseihin ja audiovisuaaliseen alaan liittyviin akateemisiin tieteenaloihin niiden heijastusten ja menetelmien avulla. Jokaisella ohjelmalla on erilaiset hyväksymisedellytykset.

Opiskelu FAMU: ssa tarkoittaa myös, että elämäsi viettää sydämessä yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Praha on ihana paikka opiskelijaelämälle, joka on täynnä kulttuuria ja hauskaa. Alle 5 tuntia Wienistä / Berliinistä / Münchenistä / Budapestista ja muista Keski-Euroopan suurista kaupungeista.

Historia

1960-luku oli ehkä kaikkein loistavin aika sekä tšekin elokuvan että FAMUn historiassa. Opiskelijat ja professorit tarjosivat edistyksellisimmät ja haastavimmat ajatukset ajan yleiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tsekkoslovakian miehityksen jälkeen elokuussa 1968 useat FAMUn professorit ja tutkinnon suorittaneet joutuivat poistumaan maasta, muun muassa Miloš Forman tai Frank Daniel. Jotkut heistä auttoivat elokuvataiteen ja teollisuuden kehittymiseen maailmassa, ja niillä oli merkittävä rooli elokuvakoulutuksen kehittämisessä. Kommunismin kaatumisen jälkeen Euroopassa FAMU säilytti asemansa kansallisena elokuvakouluna, mutta avasi samalla portit kansainvälisille opiskelijoille kaikkialta maailmasta.

FAMU on CILECTin (Maailman elokuvakoulujen yhdistys), Euroopan taiteiden instituuttien liiton (ELIA) ja Euroopan elokuva- ja televisiokoulujen GEECTin liiton perustajajäsen. Tutkinnon suorittaneiden teokset ovat saaneet monia palkintoja kansainvälisillä festivaaleilla ja niitä on usein tuotettu yhdessä kotimaisten televisioverkkojen kanssa ja lähetetty kansakunnan kautta.

FAMU3

Sijainnit

Praha

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Osoite
FAMU International
Smetanovo nábřeží 2

11665 Praha, Praha, Tšekki
Puhelin
+420 234 244 311

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin