Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Charles University (CU) perustettiin vuonna 1348 Pyhän Rooman keisari Charles IV: n Prahassa ja kuuluu maailman vanhimpiin, suurimpiin ja arvostetuimpiin yliopistoihin. Kaakkois-yliopisto on parhaillaan maailman parhaiden 2%: n korkeakoulujen joukossa Shanghain yliopiston maailmanyliopistojen akateemisessa rankingissa. Se on ykkösyliopisto Itä-Euroopassa yliopistopäälliköiden Webometrics-rankingin mukaan.

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta ( FSV UK ) on Charles Universityn toiseksi uusin tiedekunta. Pian sen perustamisen jälkeen vuonna 1990 tiedekunta tuli alueelliseksi opetus- ja tutkimuskeskukseksi taloustieteessä, sosiologiassa, poliittisessa tiedekunnassa, kansainvälisissä suhteissa, alueellisissa tutkimuksissa, mediatutkimuksissa ja journalismissa.

Profiili: Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta tarjoaa Keski- ja Itä-Euroopan korkeakoulututkinnon, maisteriohjelman ja PhD-tutkinto-ohjelmat kaikilla yhteiskuntatieteellisillä aloilla. Monet alumneistamme jatkavat opintojaan huipputason yliopistoissa Yhdysvalloissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa (Harvard, Columbia, LSE, Cambridge jne.) Tai he menestyvät korkeasti koulutettujen työpaikkojen kilpailuihin.

Tiedekunnan tehtävänä on edistää oppimista ja tietämyksen suojaamista, vapaan ajattelun viljelyä, itsenäistä akateemista tutkimusta ja ihmisyhteiskunnan luovan hengen tukemista. Tiedekunnan päätavoite on kehittää opetusta ja tutkimusta yhteiskuntatieteiden aloilla, jotka liittyvät suoraan tai epäsuorasti julkishallintoon tai yhteiskunnan taloudelliseen ja kulttuuriseen elämään.

Tiedot ja numerot: Tällä hetkellä tiedekunnalla on noin 4000 kokopäiväistä opiskelijaa. Noin 150 heistä on ilmoittautunut johonkin englannin kielen koulutusohjelmiin. FSV UK on yksi Charles Universityn kaikkien tiedekuntien korkeimmista kansainvälisistä osallistumisasteista. Joka vuosi se pitää tervetulleita noin 500 vaihto-opiskelijasta eri puolilta maailmaa.

Kansainvälinen yhteistyö: FSV UK korostaa ulkomaisen yhteistyön kehittämistä. Ensinnäkin kehittämällä ja vahvistamalla tieteellisiä sidoksia, opiskelija- ja akateemista liikkuvuutta ja toiseksi tarjoamalla englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia. Koko lukuvuoden ajan tiedekunta järjestää säännöllisesti vierailevia luentoja, seminaareja, työpajoja ja konferensseja englanniksi. Ne toteutetaan yhteistyössä tiedekunnan yhteistyökumppaneiden kanssa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä.

Sijainnit

Praha

Charles University Faculty of Social Sciences

Osoite
Charles University
Faculty of Social Sciences
International Office
Smetanovo nabrezi 6110 01 Praha, Praha, Tšekki
Verkkosivusto
Puhelin
+420 222 112 111

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin