Mendel University in Brno

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Mendel University in Brno on Tšekin tasavallan vanhin itsenäinen erikoistunut yliopisto. Se perustettiin Brnon maatalouden yliopistoksi vuonna 1919 ja vuodesta 2010 lähtien hän on käyttänyt Mendel University in Brno nimeä Mendel University in Brno (MENDELU). Yliopisto on ylpeä uudesta genetiikan perustajan JG Mendelin nimestä, joka teki kuuluisia kokeitaan Brnossa.

MENDELU on yksi Tšekin johtavista oppilaitoksista biotieteiden alalla. Yliopisto koostuu viidestä tiedekunnasta: maataloustieteiden tiedekunta, metsä- ja puutekniikan tiedekunta, kauppatieteiden tiedekunta, puutarhaviljelmä ja aluekehityksen ja kansainvälisen tutkimuksen tiedekunta. Nykyaikaisissa laboratorioissaan akateemisen henkilökunnan tehtävänä on hoitaa paitsi kasvintuotantoa ja eläinten jalostusta myös elintarviketuotantoa, maataloutta, virtuaalitodellisuutta tai puutekniikkaa. Vuonna 2011 itsenäisen yliopistolaitoksen CEITEC MENDELU perusti maatalouden tiedekuntaan kuuluvan yliopiston yhdeksi yliopistoksi Keski-Euroopan teknologiainstituutin kansainväliseksi huippuosaamiskeskukseksi.

Yliopisto tarjoaa laajan valikoiman englanninkielisiä opinto-ohjelmia sekä perinteisillä että nykyaikaisilla opintoaloilla. MENDELU tarjoaa maa- ja metsätalouden, puunjalostuksen, puutarhaviljelyn, taloustieteen, tietotekniikan tai kansainvälisten opintojen opinto-ohjelmia. Yliopisto käyttää ECTS-luottojärjestelmää, joka mahdollistaa aiheiden ja tutkimustulosten yksinkertaisen ja selkeän tunnustuksen. Lukuvuosi on jaettu kahteen lukukausiin (talvi ja kesä). Jokainen sisältää 13 viikon mittaisen opetuksen, jota seuraa neljän viiden viikon mittainen tarkastelujakso. Useimmilla ohjelmilla on hyvin määritelty kurssirakenne ja ajoitus, jota on noudatettava.

Yliopistoon opiskelee noin 10 tuhatta opiskelijaa, ja lähes 10 prosenttia niistä on kansainvälisiä. MENDELU tukee omaa kansainvälistä opiskelijaklubia, joka hoitaa kaveri-järjestelmäohjelmaa - tsekkiläiset vapaaehtoistyöntekijät auttavat saapuvien opiskelijoiden ja kumppaneiden sopeutumista saapuessaan. Yliopisto osallistuu myös monissa akateemisissa vaihto-ohjelmissa ja järjestää erityisiä työpajoja, konferensseja, seminaareja ja kesäkursseja. Suurin osa näistä toiminnoista on englanniksi.

Yliopisto on tunnettu voimakkaasta kansainvälisestä yhteistyöstä kumppanuusyliopistojen kanssa ympäri maailmaa. Kansainväliset opettajat ja mielenkiintoiset mahdollisuudet opiskella ulkomailla tekevät MENDEL: stä erittäin houkuttelevan ulkomaalaiselle opiskelijalle

Jotta entistä enemmän soveltavaa tutkimusta ja koulutusta voitaisiin helpottaa, yliopistolla on useita omia toimintojaan. Yksi tärkeimmistä on elinikäisen oppimisen instituutti. Instituutti tarjoaa laajan valikoiman ammatillisia, kielitaitoisia ja erikoistuneita kursseja ja työpajoja, jotka on suunniteltu tietyille yleisöille. Kansainvälisille opiskelijoille he tarjoavat yhden vuoden kurssin Tšekin ulkomaalaisille. Opiskelijoiden käytännön harjoitteluun on joitain erityisosastoja: Metsähallituksen yritys (Masaryk Forest) Křtinyissä, Žabčicen yliopistollinen koulutuskeskus ja Mendel Pavilion - kaikille tiedekunnille kampusalue, joka tarjoaa opiskelijoille korkeat tilat tutkimukselle. Integroitu osa yliopiston kampusta on kasvitieteellinen puutarha ja arboretum, joka on vapaasti käytettävissä koko akateemiselle yhteisölle.

Kuinka hakea opinto-ohjelmaa

• Valitse tiedekunta, josta haluat opiskella verkkosivuilla www.mendelu.cz/en.

• Noudata valitun tiedekunnan verkkosivustolla olevia ohjeita.

• Täytä verkkoilmoituslomake osoitteessa http://mendelu.cz/en/25225-vaatimukset- ja liitä CV.

Ole hyvä ja ota yhteyttä kysymyksiin tai ongelmiin, joita sinulla on seuraaville yhteyshenkilöille:

  • AgriScience tiedekunta - agro@mendelu.cz
  • Metsätalouden ja puutekniikan tiedekunta - info.ldf@mendelu.cz
  • Kauppatieteiden tiedekunta - info@pef.mendelu.cz
  • Horticulture-tiedekunta - info@zf.mendelu.cz
  • Aluekehityksen ja kansainvälisen tutkimuksen tiedekunta - studijni.frrms@mendelu.cz
  • Elinikäisen oppimisen instituutti - czv@mendelu.cz

Sijainnit

Brno-Sever

Osoite
Zemědělská,1
613 00 Brno-Sever, Etelä-Moravian alue, Tšekki

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin