Georgia Institute of Technology

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Georgian teknillisen arkkitehtuurikoulun tehtävänä on herättää opiskelijoillemme elinikäinen uteliaisuus rakennettuun ympäristöön, ymmärtää sen sosiaaliset ja kulttuuriset merkitykset ja intohimo parantaa tulevaisuutta. Pyrimme kasvattamaan opiskelijoiden ymmärtämistä arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta esteettisinä, teknisinä ja tutkimuksellisina tehtävinä, joiden on luovasti ylitettävä perinteiset kurinalaisrajat.

132749_pexels-photo-3815533.jpeg

Historia

Arkkitehtuuri perustettiin opintojaksona Georgia Techiin vuonna 1908 rakennustekniikan opiskelijan pyynnöstä, joka rekrytoi opiskelijaa 20-vuotiseen luokkaan. Välivuotisen vuosisadan aikana arkkitehtuurin laitosta on täydennetty lisäämällä aloja (perustamisjärjestyksessä) teollisen suunnittelun (1940), kaupunkisuunnittelun (1952), talonrakennuksen (1958) ja musiikin (1991) tieteet.

Monialainen arkkitehtuurikollegio (nykyään nimeltään Design College) perustettiin vuonna 1975, ja tärkeä virstanpylväs, joka pian seurasi, oli arkkitehtitutkinnon filosofian tohtorin perustaminen vuonna 1982 ja monitieteinen tohtoriohjelma, pohdinta suunnitellun ja rakennetun ympäristön kasvavasta monimutkaisuudesta sekä kasvavasta painotuksesta Georgia Techin huippututkimukseen. Viiden koulun lisäksi korkeakouluun kuuluu seitsemän tutkimuskeskusta: Laadun kasvu- ja aluekehityskeskus, Maantieteellisten tietojärjestelmien keskus, Avustekniikan ja ympäristöystävällisyyden keskus, Vaihtoehtoisen median käyttökeskus, Digitaalinen rakennuslaboratorio, rakennusresurssikeskus ja musiikkitekniikan keskus.

Georgian teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurikoulu kattaa viisi erillistä tutkinto-ohjelmaa, heijastaen koulun useita tehtäviä perus- ja ammatillisessa koulutuksessa sekä syventävissä opinnoissa ja tutkimuksissa. Arkkitehtuurin tutkinnon kandidaatti (Bachelor of Science) myötävaikuttaa Georgian teknillisen korkeakoulututkimuksen tehtävään studiopohjaisella suunnittelukoulutuksella, joka tarjoaa perustan liberaalille ja teknologiselle tietämykselle ja korostaa luovuutta ja kykyä etsiä ja ratkaista rakennettuun ja asuttuun ympäristöön liittyviä ongelmia. Koulun ytimessä on arkkitehtuurin ammattitutkinto, akkreditoitu arkkitehtuurin päällikkö, joka täyttää yhden vaatimuksen henkilöille, jotka pyrkivät saamaan lisenssin käytännön arkkitehtina. Sulautettuna teknologiainstituutiin ja elinvoimaisessa metropolissa sijaitsevaan Georgia Techin M.Arch-ohjelma edistää suunnittelukulttuuria, joka on tutkimuslähtöistä, mielikuvituksen herättämää ja yrittäjyyden, innovaatioiden ja osaamisen syventämää.

Rakentamalla yhteyksiä käytäntöihin ja teollisuuteen, koulu on kehittänyt useita ammatillisen jatkokoulutuksen ohjelmia: äskettäin perustetun kauppatieteiden maisterin tutkinnon, yhteistyön kaupunkisuunnitteluprosessin ja aluesuunnittelun koulun kanssa, joka käsittelee kaupunkien kasvuun liittyviä kansallisia ja globaaleja haasteita ; ja maisterin tutkinto (pääaineena arkkitehtuuri), jolla on erilliset keskittymät digitaalisen suunnittelun ja valmistuksen, korkean suorituskyvyn rakentamisen sekä terveyden ja suunnittelun aloilla. Nämä pitoisuudet heijastavat tohtorin erikoistuneita opintoja. Ohjelma: Suunnittelulaskenta, Talotekniikka ja suorituskyky sekä Arkkitehtuuri, Kulttuuri ja käyttäytyminen, jokaisella on siihen liittyvä tutkimuslaboratorio ja huomattava rahoituspohja. Tuemme myös arkkitehtuurin, historian ja yhteiskunnan toimialaa. Historiallisesti arkkitehtuurin rahoitetun tutkimuskulttuurin kehitys on jäänyt jäljelle insinöörin ja tieteiden sisaryhmistä. Yritämme kuitenkin arkkitehtuurikoulussa hyödyntää tutkimuksen ja suunnittelun luovia jännitteitä, jotka voivat ohjata alan innovaatioita, kuvitella parempaa tulevaisuutta arkkitehtuurin, suunnittelun ja tutkimuksen kautta.

Meidän tilat

Ensisijaisiin tiloihin, joihin mahtuu opiskelijoita, tiedekuntia ja College of Design -laitosta, kuuluu kolme rakennusta. Suunnittelukollegion rakennus koostuu kahdesta siipistä (itä ja länsi), jotka valmistuivat vuonna 1952 ja 1980, sekä Hinman-tutkimusrakennuksesta, joka rakennettiin vuonna 1939 ja kunnostettiin vuonna 2011.

Itäisen ja lännen muotoiluopisto

Tässä kompleksissa on koulujen hallintokonttorit, arkkitehtonisen suunnittelun studiot, suunnitteluryhmien tilat, erikokoiset ja -kapasiteettiset luentotyyliset luokkahuoneet, seminaarihuoneet, tietokonelaboratoriot ja tiedekunnan toimistot. Muita täällä majoitettuja palveluita ovat Georgian teknillisen kirjaston sivukonttori, jossa on arkkitehtuuriin liittyvät kokoelmat, näyttelygalleria, suunnittelu- ja mallinvalmistuspajat sekä digitaalisen tulostuksen / tulostusresurssit.

Hinman-tutkimusrakennus

Laitoksessa on suunnittelusstudioita arkkitehtuurin ja maisterin tutkinto-ohjelmille, tuomaristotilat, tietokonelaboratorio, tiedekuntien toimistot, Suunnittelulaskennan ja rakennustekniikan tutkimuslaboratoriot, joissa toimivat tutkijat ja Ph.D. opiskelijoiden työtilat.

Mikään muu koululaitos ei kuvaa paremmin Georgia Tech -arkkitehtuurin tutkimuksen henkeä ja suuntausta kuin Hinman Research Building. Laajassa tunnustuksessaan suunnittelun erinomaisuudesta lukuisilla ammattilais- ja teollisuuspalkinnoilla rakennuksessa yhdistyvät vanhan, modernin ja utilitaarisen tutkimuslaboratorion herkkä kuntoutus arkkitehtonisesti keksinnöllisen ja kokemuksellisesti rikkaan tilan mukauttamisen kanssa, joka on ohjelmoitu uudelleen suunnitteluun ja tutkimusohjeisiin. Strategiset suunnitteluliikkeet ja hieno materiaalipaletti saavuttavat maksimaalisen dramaattisen vaikutuksen laivastomaisessa tilassa, joka on nyt omistettu luovalle tuotannolle. Uusi ja olemassa oleva rakenne yhdistetään luovaan jännitteeseen, joka purkaa materiaalikäsittelyn kaikki runolliset mahdollisuudet yhdistettynä digitaalisiin prosesseihin.

Hinman-tutkimusrakennuksessa toimii myös Digitaalinen rakennuslaboratorio. Digital Building Lab auttaa yhdistämään teollisuuden tutkimukseen ja laboratorion tiedekunta ja henkilökunta tukevat arkkitehtuurikoulun opiskelijoita opiskelemalla, neuvomalla ja luomalla harjoittelu- ja teollisuusyhteysmahdollisuuksia opiskelijoille.

Lisäarkkitehtuurikoulu

  • Digital Fabrication Lab on korkeakoulun suunnittelulaboratorio, joka tukee koulun digitaalisen suunnittelun ja valmistuksen aloitteita. Se sijaitsee kampuksen reunalla Marietta-kadulla. Laitoksessa on huippuluokan valmistuslaitteet, toimistot ja projektityötila.
  • Terveyslaitosinstituutin vieressä sijaitseva SimTigrate Design Lab on College of Design -laboratorio, joka on terveys- ja muotoilukeskeinen laboratorio, joka tukee myös koulun tutkimusaloitteita näyttöön perustuvan suunnittelun alalla.

Akkreditointi

Yhdysvalloissa useimmat rekisteröintilautakunnat edellyttävät tutkintoa akkreditoidulta ammatilliselta tutkinto-ohjelmalta luvanvaraisuuden edellytyksenä. Kansallinen arkkitehtitoimistojen akkreditointineuvosto (NAAB), joka on ainoa valtuutettu akkreditoimaan arkkitehtuurin ammattitutkinto-ohjelmia, joita tarjoavat Yhdysvaltojen alueellisella akkreditoinnilla varustetut laitokset, tunnustaa kolmen tyyppisiä tutkintoja: arkkitehtuurin kandidaatti, arkkitehtuurin maisteri ja tohtorin tohtori. Arkkitehtuuri. Ohjelmalle voidaan myöntää kahdeksan, kolmen tai kahden vuoden akkreditointikausi sen mukaan, missä määrin ohjelma noudattaa vahvistettuja koulutusstandardeja.

Arkkitehtuurin tohtori ja arkkitehtuurin maisterin tutkinto-ohjelmat saattavat edellyttää ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneen arkkitehtuurin tutkintoa. Ammattikorkeakoulututkintoa ei kuitenkaan sinänsä tunnusteta akkreditoiduksi tutkintoksi. ”

Georgia Institute of Technology arkkitehtuurikoulu tarjoaa seuraavat NAAB-akkreditoidut tutkinto-ohjelmat:

  • Arkkitehtuurin päällikkö, 3-vuotinen kappale (ei-ammattitutkinto + 102 lukukautta tuntia)
  • Arkkitehtuurin päällikkö, 2-vuoden rata (ammattitutkinto + 60 lukukautta tuntia)

Seuraava akkreditointikäynti molemmille ohjelmille: 2022

Opiskelijamme työ

Syksyn 2017 lukukaudella Advanced Design Studion opiskelijat haastettiin suunnittelemaan uusi silta Atlanta BeltLine -kadulle suoraan North Avenuen yläpuolelle. Opiskelijoilla oli kolme viikkoa aikaa suorittaa projekti. Oli joitain käytännön sääntöjä: liikkumista Pathway yli ei voitu keskeyttää; North Avenue on kytkettävä BeltLine-järjestelmään harkitusti, ja suunnittelun on pitänyt vangita sadevesi.

Sijainnit

Atlanta

Osoite
School of Architecture
245 4th Street, NW, Suite 351
Atlanta, GA 30332-0155

Atlanta, Georgia, Yhdysvallat

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin