Yale University School of Medicine

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Yalen lääketieteellisenä keskuksena, joka tukee korkealaatuista koulutusta, tutkimusta ja potilashoitoa, Yalen lääketieteellinen korkeakoulu:

  • Kouluta ja inspiroi tutkijoita ja tulevia johtajia, jotka edistävät lääketieteen ja biolääketieteen harjoittamista,
  • Edistää lääketieteellistä tietoa terveyden ylläpitämiseksi ja parantamiseksi sekä sairauksien ja tautien aiheuttamien kärsimysten lievittämiseksi
  • Tarjoa erinomaista hoitoa ja palvelua potilaille myötätuntoisesti ja kunnioittavasti.

Koulu perustettiin vuonna 1810 Yale Collegen lääketieteellisenä laitoksena. Nykyinen nimi, Yale School of Medicine, hyväksyttiin vuonna 1918.

Dekaanina vuosina 1920-1935 toiminut Milton C.Winternitz oli koulun ainutlaatuisen koulutusfilosofian, Yalen lääketieteellisen koulutuksen järjestelmän arkkitehti, joka korostaa kriittistä ajattelua kilpailuttamattomassa, kilpailukykyisissä olosuhteissa ja vaatii opiskelijoita kirjoittamaan opinnäytetyön, joka perustuu alkuperäinen tutkimus.

Harvey Cushing, jota pidetään laajalti amerikkalaisen neurokirurgian isänä ja amerikkalaisen lääketieteen keskeisenä hahmona, liittyi tiedekuntaan uransa loppupuolella ja lahjoitti laajan kirjasarjan Yalelle. Hänen nimensä mukaista lääketieteellisen koulun kirjastoa pidetään yhtenä suurimmista lääketieteellisistä historiallisista kirjastoista maailmassa.

YSM: n historialliseen panokseen lääketieteessä kuuluu ensimmäinen Yhdysvalloissa suoritettu röntgenkuva, penisilliinin ensimmäinen onnistunut käyttö Amerikassa, syövän kemoterapian ensimmäinen käyttö ja sikiön sydämen seurannan, luonnollisen synnytyksen ja vastasyntyneen huoneistaminen. Yalen lääkärit suunnittelivat ensimmäisen keinotekoisen sydänpumpun ja ensimmäisen insuliinin infuusiopumpun diabetekselle, ja täällä luotiin keinot polio-viruksen leviämiseksi, mikä tasoitti tietä Salk-rokotteelle. Kaksi Yalen lääkäriä tunnisti Lymen taudin vuonna 1975.

Uusimpia virstanpylväitä ovat ensimmäinen siirtogeeninen hiiri, proteiinien laskostumismekanismin löytäminen, mikä on avain neurodegeneratiivisten sairauksien ymmärtämiseen, ja synnynnäisen immuniteetin mekanismin löytäminen, joilla on merkittäviä vaikutuksia tartuntatauteihin ja syöpään. Muita kohokohtia ovat ensimmäinen luotettava menetelmä autismin varhaiseen havaitsemiseen ja verenpaineeseen, makuladegeneraatioon, lukihäiriöön ja Touretten oireyhtymään liittyvien geenien tunnistamiseksi monien muiden joukossa.

Sijainnit

New Haven

Osoite
Cedar Street,333
06510 New Haven, Connecticut, Yhdysvallat

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin

Ohjelmat

Tämä koulu tarjoaa myös: