Institute of Advanced Design Studies

Esittely

Lue virallinen kuvaus

esittely

Institute of Advanced Design Studies (ADES) on itsenäinen suunnittelukoulu, joka tarjoaa kestävän kehityksen opinto-ohjelmia jatko-opiskelijoille ja ammattilaisille. Ohjelmamme perustuvat poikkitieteelliseen lähestymistapaan kestävyyteen ja hyväksymme opiskelijat kaikista taustoista. Tunnustamme ilmastonmuutoksen, ympäristön pilaantumisen, työelämän ja globaalin yhteiskunnan muutosten edessä olevien haasteiden monimutkaisuuden ja monitieteisyyden, ja että näiden haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan uudenlaista asiantuntemusta.

ADES on rakennettu kouluttamaan uudentyyppistä suunnittelijaa, joka on varustettu suunnittelumõtketyökaluilla ja suunnitteluprosessin työkaluilla ja joka on perehtynyt työskentelemään poikkitieteellisissä ryhmissä, samalla kun hänellä on valtuudet käyttää omaa kurinalaisuuttaan, olipa kyse sitten suunnittelusta, kemiasta tai biotekniikasta, monenlaisten ratkaisujen ratkaisemiseksi. tämän päivän kurinpidolliset ongelmat. Perinteisen tiedekunnan sijaan ADES työskentelee vieraiden moderaattoreiden kanssa, jotka ovat maailmanlaajuisia ajattelutahoja erilaisista tieteenaloista, suunnittelijoista biologiin, insinööreihin ja filosofeihin, saavuttaakseen kokonaisvaltaisia lähestymistapoja, jotka sopivat nykypäivän ongelmien ratkaisemiseen.

ADES-kokemus

ADES: ssä et vain oppi; työskentelet vierasvalvojamme kanssa - vaikutusvaltaisten johtajien kanssa ympäri maailmaa , jotka uskovat, että on aika ryhtyä suunnitteluun ajatteluun globaalien haasteiden ratkaisemiseksi ja ihmisten ja ympäristön hyödyttävien suunnittelumallien kehittämiseksi. Intensiivinen vuorovaikutus näiden asiantuntijoiden kanssa ADES-studiossa antaa sinun tehdä yhteistyötä osana syventävää oppimiskokemusta ja jakaa yhdessä pyrkimyksen muotoilla kattava suunnitteluperusteinen ratkaisu.

Globaalit suuntaukset osoittavat enemmän yhteislaboratoriotyyppejä ohittaen tottotyypit, joihin olemme tottuneet. ADES-studiossa työskentelemme paljon kuin yhteistyölaboratorio. Tarjoamme luonto- ja inhimilliseen arvoon perustuvaa suunnittelukoulutusta yhdessä nykypäivän teknisen ja tieteellisen kehityksen kanssa. Pyrimme täydentämään olemassa olevia koulutusohjelmia ja lisäämään kestävän kehityksen koulutuksen monimuotoisuutta kaikilla tieteenaloilla. ADES-studio työskentelee suunnittelun kanssa tuottavana tieteenä, muotoilufilosofiana ja metodologiana. Kurssimme tuovat teoriaa harjoitteluun; innostaa ja vaikuttaa toimiin, jotka toteutetaan perinteisissä suunnittelun, arkkitehtuurin, tekniikan, tekniikan sekä muiden alojen materiaalituotannon aloilla.

Sijaintimme

Instituutin kotipaikka on Art Quarter Budapest (AQB), vanha panimo Tonavan rannalla, josta on tullut kansainvälinen nykytaiteen keskus . Taidekortteli sijaitsee vilkkaassa Budapestissa ja tarjoaa inspiroivia sisä- ja ulkotilojen näyttelytiloja, useita rakennuksia, joissa on työpajastudiot ja residenssit. ADQ Studio AQB: lla toimii avoimena tilona, johon majoitamme luentoja ja työpajoja, samoin kuin ryhmätyötä ja yksityisopintoja. Studio on opiskelijoiden käytettävissä aina istunnon ulkopuolella, tutkimusta ja moduuliprojektityötä varten. Opiskelijoilla on myös pääsy yhteishuoneisiin, joissa on keittiö ja rentouttavat alueet. Taidekorttelin monikulttuurinen ja luova ilmapiiri tuo ihmiset yhdessä ajattelemaan, luomaan ja tekemään yhteistyötä.

ADES-ihmiset ja verkosto

ADES on suhteellisen pieni organisaatio, mutta sillä on vahvat suhteet globaaliin luovaan ja ympäristöteollisuuteen kuuluvaan yhteistyöhön kumppaneiden verkoston kanssa suunnittelun, tekniikan, bioteknologian, taiteen ja muiden tieteenalojen välillä Euroopassa ja globaalissa maassa. Tämä arvokas verkko tarjoaa ADES-opiskelijoille yhteistyön ja työllistymismahdollisuuksia valmistumisen jälkeen.

ADES-tutkinnon myötä osaamisemme rikastuu kestävän kehityksen suunnittelumallinnuksella, jota voidaan soveltaa nykypäivän monitieteellisten ongelmien ratkaisemiseen . ADES-tutkinnon suorittaneet muodostavat alumnit - globaalin kestävän kehityksen ajattelijoiden verkoston, joka on sitoutunut työskentelemään suunnittelupohjaisten luonto- ja ihmisarvovetoisten ratkaisujen kanssa.

132068_iads_1500x1000_086.jpg

Miksi opiskella ADES: llä ja miksi NYT?

Keskittyminen kestävyyteen on nykyään valtava. Pyrkimykset ympäri maailmaa ovat oikea-aikaisia, koska ilmastomuutos ja ihmisen jalanjälki ympäristössä ilmenevät siinä mittakaavassa, johon emme yksinkertaisesti ole varaa. Pyyntö "toimia nyt" on todellakin kiireellinen. ADES rakennettiin vastaamaan tähän kiireellisyyteen. Mutta ei enemmän vihreillä tuotteilla, järjestelmillä ja palveluilla, vaan ajatuksella, että tarvitsemme "heads-on ennen toimintaamme" todella radikaalien ratkaisujen saavuttamiseksi. Ajatus siitä, ettemme voi ratkaista ongelmaamme samoilla työkaluilla, jotka ne loivat. Tarvitaan uutta kestävän kehityksen ajattelua, joka ilmoittaa kiireellisesti vaadittavasta toiminnasta.

ADES-opiskelun edut

1. Keski-Euroopan sijainti

Unkarin pääkaupunki Budapest on historiallinen ja eklektinen kaupunki, jolla on rikas ja monipuolinen kulttuurielämä. Löydät arkkitehtonisia aarteita, lukuisia museoita, joukon parantavia lämpövesiä ja yöelämää, joka on vertaansa vailla Itä- ja Keski-Euroopassa. Se on myös opiskelijakeskeinen ja edullinen kaupunki, etenkin Länsi-Euroopassa.

2. Kestävän kehityksen tutkimusten asiantuntijat

Olemme edelläkävijä, riippumaton suunnittelukoulu, joka on omistettu opastamaan oppilaitamme tulemaan kestävän kehityksen ajattelijoiksi.

3. Maailmanluokan vierasvalvoja

ADES-opiskelijat työskentelevät laajalti tunnustettujen tutkijoiden, tutkijoiden, suunnittelijoiden ja keksijöiden kanssa, jotka ovat eturintamassa muutettaessa yhteiskuntamme työssään.

4. Luova, osallistava oppimisympäristö

Koska ADES-oppimisympäristö on todella poikkitieteellinen, se mahdollistaa kokeilun, luovuuden ja radikaalin innovoinnin sekä tutkimusmenetelmissä että tuotoksissa, samalla kun se on avoin kulttuuriselle ja tieteelliselle monimuotoisuudelle, joka seuraa monialaista ryhmää.

5. Yksinkertainen tuutorointi

ADES-kokeneet ohjaajat ovat aina käytettävissä keskusteluihin ja ohjaukseen yksittäisille opiskelijoille ja ryhmille. ADES-studio toimii samankaltaisena kuin pienet tuotesuunnittelustudiot, yhteislaboratoriot tai asiantuntijaryhmät, joissa opiskelijoilla, moderaattoreilla ja tutoreilla on yhtäläiset mahdollisuudet tiedon luomiseen ja missä tavoitteena on tiedon yhteinen tuottaminen.

6. Todellisuuteen keskittyneet kurssit

Roolimme globaalissa koulutuksessa on olla edelläkävijä monitieteellisten opiskelijoiden kestävän kehityksen suunnittelukoulutuksessa. Pyrimme täydentämään olemassa olevia koulutusohjelmia ja lisäämään kestävän kehityksen koulutuksen monimuotoisuutta kaikilla tieteenaloilla. Kursseillamme opiskelijat oppivat ympäristöystävällisemmän suunnittelun lisäksi; he tutkivat, miten nykyiset organisaatiomme ja järjestelmiemme voidaan mukauttaa ekologian, kestävyyden ja kestävyyden periaatteiden mukaiseen maailmaan.

7. Kansainvälinen opiskelijayhteisö

Opiskelijamme ovat luovia ja uteliaita, heillä on jo taidot ja tutkinto kurinalaisuudesta ja he haluavat kehittää taitojaan ja erikoistua kestävään kehitykseen. Sarjaamme kuuluu kaiken kulttuurin ja tieteenalojen taustoja, esimerkiksi tuote- ja palvelusuunnittelua, arkkitehtuuria, tekniikan suunnittelua, luonnontieteitä suorittaneita sekä taiteilijoita, antropologia ja filosofia.

8. Kolaboratoriotyyppi

Sen sijaan, että oppisi vain uuden taiton, ADES-opiskelijat työskentelevät ryhmissä ja yhdessä ryhmänä luodakseen uusia ajattelutapoja, joita voidaan soveltaa tulevaisuuden suunnitteluun, arkkitehtuuriin, teknologiaan ja sosiaaliseen kehitykseen. Vierailevat moderaattorit ja luennoitsijat tuovat alaansa viimeisimmän tietämyksen, pitäen siis aina ADES-työn relevanssia ajan kiireellisimpien ongelmien ratkaisemisessa. Lisäksi ADES-luokan ulkopuoliset työpajat, kesäkoulut ja opintomatkat mahdollistavat uusia kulttuurisia ja kurinalaisuusnäkökulmia ADES-studion ulkopuolella.

11. Suunnittele ajattelutaidot radikaalin kestävyyden saavuttamiseksi

ADES-opiskelijat kykenevät siirtymään normaalin liiketoimintamallin ratkaisujen soveltamisen ulkopuolelle ihmisen toivomusta ajatellen eivätkä ajattele ihmis-, tuote- tai yrityskeskeisillä tavoilla, mutta ymmärtävät, että kaikkien suunnittelupyrkimysten kriittisin rajoitus on radikaalit kestävyys, kuten olemassaolon ylläpitämisessä yhdessä planeettamme olemassaolon kanssa. Missiomme on välittää poikkitieteellinen suunnittelukoulutus, jotta opiskelijamme voivat osallistua kukoistavaan ympäristöön.

12. Opintomatkat

Kurssiohjelma sisältää opintomatkoja, joissa opiskelijat voivat saada ulkoisia kulttuurisia ja kurinalaisia kokemuksia.

Sijainti

Budapest, Unkari. ADES Studio sijaitsee Art Quarter Budapestissa.

132066_artquarterbudapest.jpg

Kuva: AQB

Verkkosivusto

https://ades.design/

Sijainnit

Budapest

Osoite
Institute of Advanced Design Budapest
Nagytétényi út 48-50
Budapest, Hungary

1222 Budapest, Unkari

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin

Ohjelmat

Tämä koulu tarjoaa myös: