University of Tartu

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Tarton yliopiston (UT) on Viron johtava keskus tutkimuksen ja koulutuksen. Se on ainoa yliopisto Baltiassa sijoittui Top 1,2% maailman parhaista yliopistoista (QS World University -listat 2017-18). Vuonna 1632 perustettu UT on ainoa Viron klassinen yliopisto. On enemmän kuin 13 000 opiskelijaa opiskelee UT (sis. 1300 kansainväliset opiskelijat (2016)) ja UT on 3800 työntekijää (sis. 1800 akateemista henkilöä (190 professorit)). Yliopisto on tukenut ja kehittänyt opiskelijoiden ja akateemisen henkilöstön ammatillista pätevyyttä.

UT sisältää 4 tiedekuntien ja 4 korkeakouluissa. Useimmat UT sijaitsee Tartossa, Toiseksi suurin kaupunki Virossa; kuitenkin sen oppilaitokset sijaitsevat Pärnussa, Viljandissa ja Narva. Tartu väkiluku on 100 000, ja viidennes sen asukkaat ovat opiskelijat.

Tartto on vilkas opiskelija kaupunki. Jokainen lukuvuosi alkaa fuksi päivää ja kohokohtia lukukauden ovat kevät ja syksy opiskeluaikanaan, viikon mittaisen festivaalin tapahtumia erityisesti opiskelijoille. UT on lukuisia opiskelijoita seurat ja yhdistykset, jotka vaihtelevat ammatillisten järjestöjen ja epävirallisten ryhmien. Kansainvälisille opiskelijoille ESN Tartto on tärkein organisaatio, joka keskittyy huomionsa kansainvälisten opiskelijoiden hyvinvointiin.

UT maailmanluokan tutkimus on perusta sen laadukas koulutus. Muilla Viron yliopistoilla puolustetaan enemmän tohtoreita kuin muissa Viron yliopistoissa: 120 tohtorintutkintoa puolustettiin vain UT: ssä vuonna 2016 (239 muussa Viron yliopistossa). UT kuuluu parhaiten 1 prosenttiin maailman tunnetuimmista yliopistoista ja tutkimuslaitoksista Kliinisen lääketieteen, kemian, ympäristön ja ekologian, geotieteiden, kasvi- ja eläintutkimuksen, geotieteiden, yhteiskuntatieteiden (yleinen), molekyylibiologian ja genetiikan alalla, Biologia ja biokemia, neurotiede ja käyttäytyminen, psykiatria ja psykologia (ISI Web of Science 2017). Yhteensä 42 UT tiedemiehet kuuluvat TOP 1% maailman eniten noteeratut tutkijat (ISI Web of Science 2017), mukaan lukien ohjelmajohtaja MSc in Software Engineering professori Marlon Dumas.

UT tarjoaa laajan valikoiman ohjelmia ja ainutlaatuinen alojen opiskelijoille. UT osallistuu myös useita Erasmus Mundus ja muiden yhteisten maisteriohjelmien toimitetaan yhteistyössä maailman johtavien yliopistojen. UT seuraa Bolognan prosessin järjestö on opetus ja Bachelor-Master (3 + 2) järjestelmä opintokokonaisuuksia. Pituus jatko-opinnot on 4 vuotta. Lukuvuosi alkaa alusta s kunkin vuoden syyskuun.

Sijainnit

tartu

University of Tartu

Osoite
Ülikooli 18
50090 tartu, Tarton lääni, Viro
Verkkosivusto
Puhelin
+372 737 5100

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin